anterior
següent

Lluna Plena

Ubicació

Carrer Geranis, 63. Olot

Tipologia

Espais exteriors

Any

2016

Autors

Eduard Callís Freixas
Guillem Moliner Milhau

Promotor

Dolors Rusiñol i Quim Domene

Construcció

Construccions Sala Les Preses

Col·laboradors

Jordi Moret (arquitecte) | Dídac Franco i Jordi Collell (estudiants d'arquitectura)

Fotògraf

José Hevia / Roger Serra-Calvó

El sol
Una habitació exterior estén el programa domèstic d’una casa ombrívola asseguda a la cara nord d’un volcà. La nova estança excavada té una planta rectangular de la mateixa mida que la sala. Una parra l’acabarà cobrint i, com qualsevol habitació, té portes i finestres. La principal dóna a un pati semicircular amb una bassa; és una obertura al cel, al sol i a la lluna; és un pati del pati. Aquesta formalització eixampla l’espai entre la casa i la muntanya i triplica les hores que el sol banya les peces principals.
 
La lluna
Un braç corbat sosté un llum esfèric de 40 cm que pivota sobre l’estança exterior. Dins la finestra, posa en tensió el límit entre els dos espais i fa que el pati semicircular actuï de gran làmpada per reflexió. A mig recorregut, al centre de la peça, acompanya l’activitat al voltant de la taula. Situada contra la paret, la semiesfera sortint dóna una il·luminació general i ressalta la textura de l'esquerdejat, característic de les cases del barri de cases barates dels anys cinquanta.