anterior
següent

Nova ombra a Sant Mori

Ubicació

Carrer Bonaire, 11. Sant Mori

Tipologia

Espais exteriors

Any

2017

Autors

Benjamín Iborra Wicksteed - Jordi Espinet Roma - Jaime Font Furest - Carlos Dimas Carmona - Marcos Parera Blanch, arquitectes MESURA -

Promotor

Ana Maria Nicolau i Manuel Blasco

Construcció

Construccions i reformes El Yazadi, SL

Col·laboradors

Berta Josa Forgas (interiorista), Marc Lopez Manas (Interiorista), Adrià Boqué Rodriguez (arquitecte), Joan Capdevila Batlle (arquitecte) i Borja Mas rodriguez (arquitecte)

Fotògraf

Salva López

L'Ana María i en Manuel havien decidit viure el màxim de temps possible de l’any a la casa d’estiueig de Sant Mori, un poble situat entre Figueres i Girona, on tots els habitatges gaudeixen del paisatge empordanès.
 
La família Blasco-Nicolau ja aprofitava intensament l’habitatge en els mesos calorosos. La piscina ha estat sempre un punt important de la vida estiuenca a la casa, però el seu ús es limitava a la zona d’aigua, ja que l’espai adjacent, malgrat el seu atractiu, era poc còmode.
 
La idea era revitalitzar aquest espai per convertir-lo en el cor exterior de l’habitatge. Un lloc sota l’ombra d’una pèrgola on tres generacions poguessin conviure, xerressin i compartissin vivències.
La zona de la piscina solia ser el lloc de trobada de tota la família a l’estiu, però, amb el pas del temps i a causa de la manca de manteniment, va acabar convertint-se en un lloc fred, incòmode i oblidat.
Un dels nostres objectius era tornar a aquesta zona l’entitat que va tenir en el seu dia.