anterior
següent

Reurbanització rambla Ginjolers

Ubicació

riera ginjolers. Roses

Tipologia

Espais exteriors

Any

2017

Autors

Cristina Casas Facerias

Promotor

Ajuntament de Roses

Construcció

Aglomerats Girona, SA

Col·laboradors

Anna Barcelo Puig, arquitecta, David Alabau, Paki Goikotxea, Vicen Serrano, equip delineació àrea urbanisme. Carles Carbó, ETOP de l'àrea de serveis i infraestructures. Oscar Manuel Villa Tasende, arquitecte tècnic

Fotògraf

Servei Tècnic àres urbanisme Ajuntament de Roses

Al llarg del segle XX, la riera Ginjolers era un espai degradat i amb serveis insuficients que actuava com a separació entre barris, com a frontera, tot i la seva situació absolutament cèntrica. En una primera fase de cobriment, el cotxe s'hi convertí en el protagonista absolut.
 
La proposta ha posat fi a aquesta situació i ha generat un autèntic espai de convivència ciutadana a partir d’un urbanisme integrador amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones. El pas de vehicles i l’aparcament es concentren a la part central i s’harmonitzen amb l’entorn, mentre que tot l’espai restant es destina a les relacions i a la convivència ciutadana, amb un llarg passeig que compleix una funció vertebradora amb tot el seu entorn. La pavimentació prioritza el pas dels vianants, els jocs de la mainada, les zones d’estada a l’ombra i la instal·lació de terrasses d’establiments. I, recordant el passat de la riera, l’aigua reapareix a la superfície a través d’alegres sortidors.