anterior
següent

Casa Aleix i Mariona

Ubicació

C. Corriols. Sant Joan de les Abadesses

Tipologia

Interiorisme

Any

2017

Autors

Lluís Jorda Sala i Pol Jordà Sala Taller Sau -

Promotor

Aleix Caballeria i Mariona Tor

Construcció

Construccions Joprada

Col·laboradors

Marc Busquets, arquitecte tècnic gestió i control d'obra

Fotògraf

Adrià Goula

El projecte comença com un encàrrec de reforma interior d’un pis de 39 m2 a la tercera planta d’una finca a la vila vella de Sant Joan de les Abadesses.
 
En l’anàlisi de l’habitatge es va detectar el mal estat del sostre de biguetes de formigó autoportants. Per altra banda, tot el paquet de coberta i envans conillers tampoc garantia l’estanqueïtat ni el comportament climàtic desitjat, per la qual cosa es va prendre la decisió de substituir el sostre i la coberta per una estructura nova. 
 
D’aquesta manera es recupera la totalitat de la secció i es guanyen 19 m2, molt útils en un pis tan petit. Per fer-ho, es planteja una biga Pratt per alliberar de càrrega a l’interior de l’edifici i solucionar amb un únic element l’estructura de la coberta i de l’altell.
 
Així, doncs, a la mitgera nord i sota l’altell se situen l’escala comunitària existent, el bany i la cuina, i es deixa en doble altura i façana sud la sala d’estar. A l’altell, aprofitant la llum i la ventilació per la coberta, se situen l’habitació i un vestidor/estudi.
 
Finalment, amb l’objectiu d’engrandir l’espai, s’han buscat enfilades visuals entre els espais interiors i exteriors.