anterior
següent

+10 / Rehabilitació de l’edifici de Les Àligues com a seu del rectorat de la UdG

Ubicació

Les Aligues. Girona

Tipologia

Varis

Autors

Josep Fuses Comalada
Joan Maria Viader Martí

Promotor

Universitat de Girona

Construcció

Dumez-Copisa (obra principal) i Capdeferro constructor (interior capella i divisions interiors)

Col·laboradors

Blázquez-Guanter/Arquitectes, SLP (estructura), Grau del Pozo/Enginyers (instal·lacions), Sergi Pasarín/aparellador, Pilar Valentí/aparelladora, Elisabet Pascual, Josep Mariné, Carme Riu i Jordi Darder, arquitectes.

Fotògraf

Duccio Malagamba i Fuses-Viader/Arquitectes

L’edifici renaixentista de les Àligues ja havia servit durant el segle XVII com a edifici universitari, però havia caigut en desús i en iniciar-se les obres es trobava en estat ruïnós. La intervenció arquitectònica contemplà la recuperació de l’antic edifici com a seu del rectorat i la construcció d’un nou cos per a oficines, que tanca el pati. Aquest assumeix un caràcter d’espai públic, relacionat directament amb la plaça de Sant Domènec i els jardins fins a la muralla.
 
L’antiga capella, de la qual es conserven només la façana principal i les dues laterals, es reutilitza com a centre d’informació dels estudiants. S’unificà l’alçada de les façanes definint un cub d’onze metres de costat, que es rematà amb una coberta de formigó amb volta de quart que permet una il·luminació zenital. A l’interior s’hi construí un altell amb fusta de pi melis desbastada, que s'inserí de forma autònoma en el cub.