CercaDates

Tornar al llistat per dates | 1900..1909 |  «  3 de 7   »  

Guia d'Arquitectura

 

Destil.leries Regàs / Centre Cívic Pont Major

Registre: 179

 

C. Pont Major, 67-73

Girona - Gironès

 

1907 / 2003 (rehab.)

modernisme

 

Ús: industrial / social: centre cívic

Estat de conservació: B

 

 

Descripció

Edifici entremitgeres, adossat a l'església de la Pietat, amb planta rectangular desenvolupada en grans naus. Consta de planta baixa i pis.

Presenta façana d'obra vista de composició simètrica. A la planta baixa hi ha cinc grans obertures d'arc rebaixat amb brancals de pedra polida i arrodonida i arcs d'obra vista. I a la planta pis, un cos central potenciat per un gran arc rebaixat que recull el nom de l'edifici i les quatre finestres que el segueixen, a banda i banda d'aquest cos hi ha sengles finestres d'arc rebaixat. La façana es remata amb un volat de pedra polida i treballada a l'arc central, i de rasilles als laterals. Els brancals de les obertures són de ceràmica vidriada i pedra polida.

Juntament amb les Destil·leries Gerunda, poden inserir-se dins la tradició de les construccions industrials i cooperatives catalanes de principi de segle que, bo i adoptant el Modernisme com a estil utilitzen de manera racional i sincera tots els materials de la tradició constructiva popular (pedra, rajol, forja, etc.)

Cronologia

Edifici projectat per Enric Catà i Catà, amb plànols de 1907, per a Nicolau Regàs (instal.lada al Pont Major el 1870), i acabat el 1908.
Després d'abandonar l'ús industrial, l'edifici ha tingut diversos usos. En els anys vuitanta acollia el local del grup de teatre de carrer Tripijoc i els serveis d'una immobiliària. L'any 2003 va ser rehabilitat per acollir el Centre Cívic del barri del Pont Major. El projecte és dels arquitectes Pere Joan Ravetllat i Carme Ribas.

Bibliografia

AAVV. Fons d'Arxiu. Enric Catà i Catà (1878-1937) . Girona, CoAC-Girona, 2005.
AAVV, Guia d'Arquitectura de Girona. COAC Girona 1980.
AAVV, Guia d'Arquitectura Girona Ciutat. COAC Girona 1996.
BIRULÉS, Josep M. i DEL POZO, Joan Guia d'Arquitectura de Girona àrea urbana.Girona, COAC 2008 

Situació

 

Destil.leries Regàs / Centre Cívic Pont Major

Anar a dalt de la pàgina Imatges