CercaDates

Tornar al llistat per dates | S.XVI |  «  14 de 14

Guia d'Arquitectura

 

Casa de l' Ardiaca

Registre: 19

 

Apòstols, Plaça - Catedral . Pda.

Girona - Gironès

 

1572-1650 / 1993

barroc

 

Ús: Casa de l'Ardiaca / Habitatge

Estat de conservació: bo

 

 

Descripció

L'escut de Jaume d'Agullana, ardiaca de la Seu de 1572 a 1617, que figura en els finestrals que donen a la Plaça dels Lledoners, juntament a les referències de la façana principal a Bernat de Cardona (1650), són els indicatius que daten la construcció.
Aquest gran casal, edificat segons el model constructiu de l'època -tot i conservant obertures i restes visibles a la façana d'una anterior construcció- constitueix un notable tancament pel cantó sud del conjunt monumental de la Plaça dels Apòstols.

Cronologia

L'escut de Jaume d'Agullana, ardiaca de la Seu de 1572 a 1617, que figura en els finestrals que donen a la Plaça Lledoners, juntament amb les referències de la façana principal a Bernat de Cardona (1650), són els indicatius que daten la construcció. Aquest gran casal, edificat segons el model constructiu de l'època -tot i conservant obertures i restes visibles a la façana d'una anterior construcció- constitueix un notable tancament pel cantó sud del conjunt monumental de la Plaça dels Apòstols.
Reconstrucció total S.XVI i XVII. La presència en els finstrals que donen a la Plaça dels Lledo_ ners de l'escut de Jaume d'Agullana, ardiaca de la Seu entre 1572 i 1617, juntament amb l'escut de Bernat de Cardona a la façana principal (1650), són els instruments que s'han emprat per datar i coneixer els promotors de l'edifici.

Bibliografia

"Guia d'Arquitectura de Girona", 1980.
BIRULÉS, Josep M. i DEL POZO, Joan Guia d'Arquitectura de Girona. Àrea Urbana . Girona, Triangle Editorial. COAC. 2008 

Situació

 

Casa de l' Ardiaca

Anar a dalt de la pàgina Imatges