CercaDates

Tornar al llistat per dates | S.XVII | 1 de 3   »  

Guia d'Arquitectura

 

Casa Solterra - Departament de Cultura de la Generalitat

Registre: 34

 

Ciutadans, Carrer

Girona - Gironès

 

s. XVII- XVIII / 1988 -2003

moderna

 

Ús: Casal senyorial / SSTT Cultura

Estat de conservació: bo

 

 

Descripció

Casa Solterra (nº18). Molt remarcable el vestíbul d'entrada i la galeria gòtica del jardí. L'edifici es desenvolupa en tres nivells i s'estructura a l'entorn d'un pati interior, que conté en un lateral l'escalinata que dóna accès a la planta noble. L'interior s'organitza en tres crugies paral.leles, amb parets de càrrega i sostres coberts amb volta, preseta alguns cossos afegits. Es pot contemplar al pati interior, a nivell de la primera planta, una passera que travessa aquell espai. Es construïda amb peces metàl.liques i tancament de vidre.

Cronologia

Construcció S.XVII.XVIII. Projecte de restauració 1980? (arquit.Jordi Casadevall)
L'edifici va sobressortir pel seu prestigi i sumptuositat. Fou dels comtes de Solterra i serví d'estatge dels Reis Catòlics a l'any 1493. També havia estat propietat dels Sa Riera i de Gurb. Es troba a la banda d'orient del carrer, qwue originàriament esra ocupada pels cavallers que s'hi anaven trasl.ladant des del carrer de la Força, o des dels seus castells situats en els pobles de la comarca. Inicialment el carrer era anomenat "dels Cavallers"
En canvi. per la banda de Ponent inicialment havia donat cabuda, bàsicament a mercaders i ferrers. L'edifici fou rrehabilitat fa pocs anys per donar cabuda als Serveis Territorials de Cultura.

Bibliografia

BIRULÉS, Josep M. i DEL POZO, Joan Guia d'Arquitectura de Girona àrea urbana.Girona, COAC 2008 

Situació

 

Casa Solterra - Departament de Cultura de la Generalitat

Anar a dalt de la pàgina Imatges
Joan del Pozo