line decor
line decor

 
 
ĀREA DE CONTEXT
    1. NOM(S) DEL(S) PRODUCTOR(S): Rafael Vargas

    2. HISTÒRIA DEL(S) PRODUCTORS: Rafael Vargas (Barcelona, 1959) és fotògraf de retrat, publicitat i arquitectura des de fa més de dues dècades. Va cursar estudis a Barcelona i va concloure la seva formació a Nova York a la School of Visual Arts. Allà va fer els seus primers reportatges d'arquitectura documentant els ponts de Manhattan. En la dècada dels noranta va començar les seves col·laboracions amb revistes com De Diseño, Ardi, Domus, interni, Intramuros, Diseño Interior, Abitare o Arquitekture & Wohnen entre altres. És a partir d'aleshores que comença la seva singular relació amb el món de l'arquitectura i el disseny, reflectint en les seves fotografies una particular interpretació de l'espai i una tècnica descriptiva d’una gran meticulositat. Des de 1987 ha participat en exposicions col·lectives a diverses ciutats europees i americanes, essent les més importants les celebrades a Arles, Barcelona, Birmingham, Londres, Marsella, Nova York, París i Reims. Gran part de la seva obra exposada ha estat adquirida per entitats públiques i privades. Les seves visions "impossibles" de l'obra de Gaudí s'han vist a Barcelona, Pequín, Xangai, Tòquio, Roma, Nova York i Moscou. Dels diversos guardons que ha rebut al llarg de la seva carrera professional cal destacar el Gran Premi Kodak de Fotografia Europea (1989), el Laus d'Or (1995) i el Lux d'Or en dues ocasions (1993 i 1995).

    3. HISTÒRIA ARXIVÍSTICA: Només s'han realitzat diverses migracions de suport, sense canviar el format de sortida entregat per l'autor.

    4. DADES SOBRE L’INGRÉS: Antonio Sagnier Bassas -descendent de l'arquitecte Sagnier- va contractar Rafael Vargas per a la realització d'un reportatge gràfic de l'obra del seu avantpassat en qualitat d'editor. Rafael Vargas, autor i titular dels drets de propietat intelectual va entregar el reportatge a l'editor. Posteriorment Antonio Sagnier va fer una cessió en comodat del material gràfic i documentació d'investigació que ha servit per a el·laborar el llibre. Alhora Rafael Vargas ha cedit al seu torn la cessió en comodat dels drets d'explotació de les imatges