ARQUITECTURA BIOCLIMATICA
25 Habitatges bioclimàtics a Tenerife
demarcació de Barcelona
COAC

El creixement de la població en les darreres dècades ha fet necessari un debat sobre la possibilitat de mantenir l´actual desenvolupament amb els recursos propis del planeta.
Marta Puig Adroer
Sergi Serra Casals
"La casa Protegida amb terra". 3er Premi


Una exhaustiva anàlisi de les previsions dóna a entendre que és impossible satisfer les necessitats d´un creixement tan incontrolat, i es fa imprescindible un canvi urgent en la manera d´explotar i usar els recursos naturals.

A Espanya, per exemple, els habitatges i els automòbils consumeixen més d´un quart del consum energètic total.
La degradació constant de la natura ha estat originada per l´explotació sistemàtica dels recursos naturals i l´ús de fonts d´energia no renovable.

Atenent doncs a aquesta problemàtica, i també la dependència energètica que tenen les illes Canàries de la Península, el "Cabildo Insular de Tenerife" i el "Instituto Tecnológico y de Energias Renovables, S.A. (ITER)" com a promotors i el "Colegio de Arquitectos de Canarias" com a organitzador van convocar el març de 1995 un Concurs Internacional d’avantprojectes, homologat per la Unió Internacional d´Arquitectes (UIA) per a la selecció de 25 propostes d´habitatges unifamiliars.

El 27 d´octubre es van conèixer els guanyadors.El Jurat va valorar la qualitat integral i la viabilitat i rendibilitat econòmica de les propostes, la seva integració al medi, la resposta als condicionants de l’entorn, l’aprofitament de les condicions bioclimàtiques de l´emplaçament, l’aportació i innovació de les solucions plantejades, així com la investigació en l’ús de materials emprats reciclats i reciclables.

Al Concurs es van presentar 397 propostes d´arreu del món. L´equip guanyador és d´Espanya i dels 25 habitatges que es construeixen hi ha 2 equips catalans, un d´ells tercer premi.

Jaume Navascues Lacourly




adreça

Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

Sala Picasso

Plaça Nova, 5

08002 Barcelona Spain

Tel   34. 93. 301 50 00

Fax  34. 93. 412 39 64

Exposició oberta

del 6 de Novembre al 9 de desembre 1997

Organitza

Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Demarcació de Barcelona