demarcació de Barcelona
COAC
Federico Correa i Alfonso Milà, són part d’aquella generació que situada entre les grans figures de la primera generació del Moviment Modern a Catalunya i l’actualitat. La seva obra és un reflex de com han interpretat l’herència arquitectònica dels grans mestres de l’arquitectura catalana amb els que varen estar en contacte ,i per tant, ens dóna una idea de com s’ha produït l’evolució de l’arquitectura catalana fins als nostres dies.

Ja a l’època d’estudiants, van tenir com a professors a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona a arquitectes com Josep Maria Jujol o Josep Francesc Ràfols. Van col·laborar durant molts anys a l’estudi de José Antonio Coderch, a qui consideren una de les seves influències més importants. Ell mateix els va recomanar a Josep Lluís Sert per formar part en el Congrés del CIAM a Venècia l’any 1952, on van tenir contacte amb tota l’arquitectura que s’estava fent a Europa en aquell moment. Un cop finalitzat el congrés van muntar el despatx d’arquitectura que fins avui tenen.

De la seva trajectòria professional com arquitectes, destaquen edificis com la Torre Atalaya, la reforma de la Plaça Reial o l’Estadi Olímpic de Barcelona, però també s’ha de destacar la seva vessant d’interioristes, amb projectes com el restaurant Flash-Flash, el restaurant Il Giardinetto o les botigues Furest de Barcelona, tots ells punts de referència a l’historia de l’interiorisme català.

Per tot això, la present mostra sobre l’obra de Federico Correa i Alfonso Milà es un valuosa exposició que complementa la sèrie que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya esta dedicant a l’arquitectura moderna catalana en el seu intent de difusió cap a la societat, alhora que mostra un altre camp dintre de la producció arquitectònica com és l’interiorisme.

Gerard García-Ventosa
Vocal de Cultura del COAC

Casa Julià. Vivenda unifamiliar. Cadaquès, Girona. 1956


Fábrica de motocicletes Montesa. Esplugues de Llobregat, Barcelona. 1957


Delegació per a Olivetti. Badalona, Barcelona. 1968


Restaurant Flash-Flash. Barcelona. 1969


Cadira Barceloneta. 1955


Anella Olímpica de Montjuïc. Barcelona. 1985


adreça
Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Sala d'Exposicions i
Sala Picasso
Plaça Nova, 5
08002 Barcelona Spain

Tel   34. 93. 301 50 00
Fax  34. 93. 412 39 64

Exposició oberta
del 14 d'octubre
al 28 de novembre de 1998

Organitza
Col·legi d’Arquitectes de Catalunya
Ministerio de Fomento