Le Corbusier: Viaje al mundo de un creador a través de veinticinco arquitecturas

Demarcación de Barcelona
COAC Homepage de la Demarcación de Barcelona
-
Des del dimecres, 10 de maig, i fins el 31 del mateix mes, es pot veure a Can Negre, de Sant Joan Despí (plaça de Catalunya, s/n), l'exposició Le Corbusier: Viaje al mundo de un creador a través de veinticinco arquitecturas. La mostra, produïda per la Fundació Pedro Barrié de la Maza en col·laboració amb l´Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de La Corunya, està organitzada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i pel Departament d'Expressió Gràfica de la UPC, amb motiu de la celebració -de l'11 al 13 de maig- a Barcelona del congrés "Nuevas Tecnologías de la Representación Gráfica en el siglo XXI".

  Sala de la Càmara Baixa

L'exposició presenta la reelaboració gràfica, amb criteris homogeneïtzadors, dels projectes emblemàtics de Charles-Édouard Jeanneret (1887-1965) a través de 61 panells i 26 maquetes analítiques, fotografies actualitzades i material audiovisual, entre d'altres elements.

Cal destacar la reproducció en dimensions naturals, materials i objectes interiors del Cabanon, que s'ha instal·lat a l'Escola d'Arquitectura. Aquesta cabana va ser construida per Le Corbusier a Cap Martin (Alps Marítims francesos), prop del lloc on va morir l'any 1965.

Secretariat de Chandigarh  

Le Corbusier: Viaje al mundo de un creador a través de veinticinco arquitecturas és el resultat d'un treball desenvolupat durant cinc anys per l'Escola d'Arquitectura de La Corunya amb l'objectiu d'oferir una visió clara de l'evolució de les idees de l'arquitecte suís, intentant comprendre, des d'una perspectiva temporal, cadascun dels àmbits del seu treball teòric i creatiu. En aquest sentit, l'exposició va més enllà dels rígids límits acadèmics per fer arribar de la manera més entenedora possible a un públic no especialitzat, el missatge de la figura més influent en l'arquitectura del segle XX.

  Casa Meier.
París, 1925
|

adreça
Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Can Negre
Plaça de Catalunya, s/n
08970 Sant Joan Despí
Barcelona
http://www.coac.net

Exposició oberta
del 10 al 31 de maig de 2000

Horaris
dilluns, de 9 a 17 hores.
dimarts a divendres, de 9 a 14.30 i de 15.30 a 20 hores.
dissabtes, de 17.30 a 20 hores.
diumenges, de 12 a 14 hores.

Preu
gratuït