ROBERT TERRADAS I VIA

Demarcación de Barcelona
COAC Homepage de la Demarcación de Barcelona
-
Durant l’etapa de postguerra no era freqüent la difusió d’arquitectura a travès de publicacions, el que no va ser cap impediment perque Robert Terradas Via estigués totalment lligat al seu temps i conegués l’arquitectura de la seva època. Terradas era un racionalista, fins i tot el rellotge que duia era quadrat. El seu coneixement de l’alemany, el francès, l’anglès i la seva personalitat comunicativa li van permetre que desenvolupés durant els seus viatges un inquietant sentit de l’aprenentatge, que va saber transmetre als seus alumnes durant la seva faceta com a professor.
 

L’etapa com a director de l’Escola d’Arquitectura va ser la més feliç de la seva vida. Sabia transmetre una mirada crítica i la seva capacitat d’observació es reflectia a les seves dots com a dibuixant. Sempre dibuixava en perspectiva el que volia reflectir a la realitat. Era un enamorat de la docència i jo n’he estat un testimoni privilegiat com a alumne seu a projectes de 5é curs, on convertia les seves lliçons i correccions en consells personals donats per un company. Quan arribava un estudiant al seu despatx el feia passar, encara que hi hagués un client esperant. I s’hi passava el temps que calgués, però en sortir li feia un somriure i el desarmava.

Era una persona molt estimada per tothom, especialment pels seus col·laboradors més íntims, l’aparellador i arquitecte tècnic Emili Palou i l’enginyer aeronàutic Vicente Alegre, responsables de la bona execució de les seves obres, i a qui agraeixo molt sincerament els comentaris que s’inclouen en aquesta publicació. També vull fer arribar els meus agraiments a l’Estudi Terradas i a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona - ETSAB, per haver fet donació dels mobles que formen part d’aquesta exposició a l’Arxiu Històric del Col.legi d’Arquitectes de Catalunya.

Gerard García-Ventosa
Vocal de Cultura del COAC

 

 

 

 

 

 

 

|

adreça
Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Sala d'Exposicions de Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Plaça Nova, 5
08002 Barcelona Spain
Tel. 93 301 50 00
http://www.coac.net

Exposició oberta
del 20 de gener al 23 de febrer de 2000

Inauguració
dijous, 20 de gener de 2000 a les 19 hores.

Col·laboren
ETSAB
FCC
Cadena Els Tigres
IMSA