ELS ARQUITECTES DE GAUDÍ
Demarcación de Barcelona
COAC Homepage de la Demarcación de Barcelona
-
La dimensió dels encàrrecs de Gaudí així com la complexitat i riquesa formal de la seva arquitectura l'obliguen de bona hora a necessitar la col·laboració d'altres professionals. Gaudí, al llarg de la seva carrera, aconsegueix reunir un formidable equip d'arquitectes i artesans sense els quals difícilment hauria pogut fer realitat cap dels seus projectes.


Treballaren tots plegats en un intent de reviure els tallers de les catedrals medievals, on la participació de cadascú quedava voluntàriament sacrificada a l'ideal de l'obra col·lectiva. Gaudí donava les idees i els seus arquitectes les desenvolupaven amb tanta llibertat com respecte, conscients, però, que res no s'escapava a la mirada del mestre. No és estrany que preferís rodejar-se preferentment de gent de Reus i del Camp de Tarragona i d'aquí vingueren els seus primers i més fidels col·laboradors: Berenguer, Rubió, Jujol, Sugrañes i Martinell.


Tots ells, a més de col·laborar amb Gaudí, realitzaren també una obra arquitectònica pròpia, influïda al principi per la gaudiniana, i buscant després un camí individual que els portarà a una arquitectura personal i diferenciada. L'exposició està dedicada a mostrar –en molts casos per primera vegada– els dibuixos originals de les obres d'aquests arquitectes.

SELECCIÓ BIBLIOGRÀFICA "2002, Gaudí a la biblioteca" [Power Point 3,53 MB]
|

adreça
Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Sala d'Exposicions de Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Plaça Nova, 5
08002 Barcelona
Tel. 93 301 50 00

Inaguració
9 de desembre de 2002, a les 20:00 hores

Exposició oberta
del 9 de desembre de 2002 al 12 de gener de 2003

Lloc:
Sala d'Exposicions del COAC

Organitza
COAC Barcelona

Mès informació:
http://www.coac.net