HANNOVER EXPO 2000
CAMP D’EXPERIMENTACIÓ DE L’ARQUITECTURA
 
Demarcació de Girona
COAC Demarcació de Tarragona
-       


"Expo 2000, camp d'experimentació de l'arquitectura" és el títol de l'exposició que s'inaugurà el passat dilluns 27 de maig, a la Sala d'Exposicions del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya Demarcació de Tarragona i que té com objectiu donar a conèixer la nova arquitectura generada amb motiu de l'Expo Universal Hannover 2000.

L'exposició està composada per fotografies i plànols que mostren alguns dels edificis més polèmics que es varen construir a la ciutat alemanya amb motiu de la Mostra Universal. La selecció ha estat realitzada per Wolfger Pöhlmann, director de Programació Cultural de l'Institut Goethe (Institut Alemany de Cultura) a Madrid, institució que promou l'intercanvi entre Alemanya i Espanya a través de l'organització de diversos esdeveniments culturals.

L'Expo de Hannover va inaugurar una nova era d'exposicions internacionals centrades en contextos temàtics concrets que, sota el lema Home-Natura-Tècnica, fa referència als postulats recollits en la coneguda com "Agenda 21". Es va crear una àrea amb una superfície total de 1.600.000 metres quadrats en la qual els planificadors atorgaren una especial importància a la configuració del paisatge. En aquest espai, 53 nacions i organitzacions edificaren els seus pavellons per mostrar les seves respectives aportacions. En el procés hi primaren els procediments de construcció ecològics i respectuosos amb els recursos, que utilitzaren els materials més reutilitzables possibles, tret que inspirà a arquitectes de tot el mon per aconseguir edificis d'un gènere nou amb combinacions variades de materials de construcció poc usuals com el suro o el paper.

"Expo 2000, camp d'experimentació d'arquitectura" recull informació sobre 21 edificis; entre ells el d'Espanya, Alemanya, Holanda, Hongria, Japó...; amb la finalitat de promoure la reflexió sobre els continguts de l'última edició de l'Expo i l'evolució de l'arquitectura del nostre temps.

 

adreça

Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
Demarcació de Tarragona

Sant Llorenç, 20 - 22
43003 Tarragona
Tel.: 977 24 93 67 (Iolanda)

Fax: 977 24 83 83

Exposició oberta
del 27 de maig al 20 de juny

Lloc:
Seu del COAC Tarragona

Organitza
Goethe Institut de Madrid
COAC Tarragona