II BIENNAL D'ARQUITECTURA ALEJANDRO DE LA SOTA
 
Demarcació de Girona
COAC Demarcació de Tarragona
-       

 La Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, ha convocat la segona Biennal d'Arquitectura Alejandro de la Sota. Aquesta segona edició ha tingut una gran acollida entre els arquitectes i promotors, que han presentat un total de 63 obres.

En la modalitat d'Edificis de Nova Planta 43 obres. Tarragona (13), Salou (4), Torredembarra (4), Creixell (2), El Morell (2), Reus (2), Vallmoll (2), Vilaseca (2), Espluga de Francolí, Cambrils, Miami-Platja, L'Arboç, Montblanc, La Selva del Camp, Castellvell del Camp, Valls, Riudoms, La Granja, Puigpelat, Cunit.

En la modalitat d'Espais Exteriors 7 obres. Salou (2), Reus (2), Tarragona, Vilaseca i Pobla de Montornès. En la modalitat d'Interiorisme 6 obres. Tarragona (4), Reus, Salou. En la modalitat de Muntatges Efímers 3 obres. Tarragona (2), Valls. En la modalitat de Restauració 4 obres. Roda de Berà, Torredembarra, La Selva del Camp, Aleixar.

El Jurat, format pels arquitectes: Javier García-Solera Vera, Ramon Mª Puig Andreu i Carme Pinós i Desplat, atorgà el primer premi en l'apartat de nova edificació a la FACULTAT D'EMPRESARIALS de la Universitat Rovira i Virgili, obra dels arquitectes Anton Pàmies i Pau Pérez per haver assolit, partint d'un programa aparentment rígid i d'un procés constructiu molt exigent, uns resultats altament creatius i poètics i amb capacitat, fins i tot, per esdevenir model d'intervenció en edificis d'aquestes característiques

En l'espai de Restauració el primer premi a la restauració del TEATRE BARTRINA, obra de l'arquitecte Anton Pàmies, tant per la restauració acurada de l'edifici històric com per la claredat i mesurada incorporació dels nous espais, feta amb un gran encert d'escala, integració amb l'espai públic exterior i acurat ús dels materials, aconseguint un conjunt final harmònic que deixa ben explícita la nova i vella arquitectura

En l'apartat d'interiorisme el Jurat no ha cregut oportú concedir cap premi, quedant, per tant, desert.

En l'apartat d'Espais Exteriors atorgà el primer premi a la intervenció feta a la PART ALTA DE TARRAGONA, obra dels arquitectes Jordi Segura, Jordi Sardà, Xavier Romaní, Estanislau Roca, Xavier Olivé, Jaume Costa i Jordi Casadevall, per uns treballs cuidats i meticulosos fets des de la consciència d'integrar-se a uns àmbits que pertanyen a l'historia de la ciutat i que dins la seva simplicitat i neutralitat amb renúncia a l'espectacularitat, inclouen la sàvia comprensió dels límits propis de la seva intervenció.

 

adreça

Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
Demarcació de Tarragona

Sant Llorenç, 20 - 22
43003 Tarragona
Tel.: 977 24 93 67 (Iolanda)

Fax: 977 24 83 83

Exposició oberta
del 31 de maig al 21 de juny

Lloc:
Església de Sant Francesc de Montblanc

Organitza
COAC Tarragona