Un projecte en els seus croquis
L’institut de l’Arboç
 
Demarcació de Girona
COAC Demarcació de Tarragona
-       
La Demarcació de Tarragona del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya presenta una exposició dedicada a l’arquitecte Emili Donato i Folch a la seva Seu del carrer Sant Llorenç, 20-22 de Tarragona. La mostra ofereix un recorregut pel procés de concepció i desplegament d’un únic projecte, l’Institut de l’Arboç. A través d’una sèrie de croquis generals i parcials de l’edifici imaginat per l’autor, juntament amb diferents fotografies del mateix edifici, s’il•lustra la relació canviant entre els croquis originals i l’obra arquitectònica final.

Divendres 03.10.03 a les 19.30 h presentació del llibre:
“EMILI DONATO Dibujos de Arquitectura-Dessins d’Architecture”, a càrrec de Jordi Sardà, arquitecte, vocal de cultura del COAC

Nota biogràfica d’Emili Donato i Folch

Llicenciat per l’Escola d’Arquitectura de Barcelona al 1960, l’any 1964 funda, juntament amb altres especialistes, el Centre d’Estudis Tècnics Hospitalaris (CETH), especialitzat en l’arquitectura hospitalària. Exerceix com a professor de Projectes a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona entre el 1965 i el 1969. Des de 1967 fins 1972 entra al Col•legi d’Arquitectes de Catalunya com a responsable de la Comissió de Cultura, Vocal de Junta de Govern i Director de la revista Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme. Des de 1986 és professor titular de Projectes a la Universitat Politècnica de Catalunya, on inicia un curs de Projectes de Fi de Carrera (PFC) del qual, entre els anys 1991 i 1993, serà President dels Tribunals a l’Escola d’Arquitectura del Vallès.

Al llarg de la seva trajectòria ha realitzat nombroses conferències en l’àmbit nacional i internacional, i ha presentat els seus treballs a diferents ciutats espanyoles i europees. També ha publicat obra pròpia en nombrosos mitjans de premsa especialitzada, així com articles relacionats amb l’arquitectura catalana – cal destacar els dedicats als arquitectes J. Ll. Sert, J.A. Coderch, el GATEPAC-.

També se li han dedicat diferents mostres, entre les que cal destacar la presentada a la VI Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires (1995) d’on va obtenir el Primer Premi Internacional d’Arquitectura. Al 2001, el CMAV de Tolouse va organitzar una mostra monogràfica dels seus projectes d’arquitectura i urbanisme a través dels croquis d’autor originals.

Ha rebut diversos premis i mencions entre quals cal destacar el Premi Catalunya d’Urbanisme amb el Pla Especial de Reforma Interior i de Protecció del Centre Històric de Montblanc (2001), Primer premi Concurs per al projecte de l’Hospital Comarcal d’Igualada (2000), Primer premi Concurs pel P.E.R.I del Casc Històric i Monumental de la vil•la de Montblanc (1997), Primer premi Concurs Internacional per l’ordenació del sector “La Joliette” del front portuari de Marsella (1997), entre molts altres.
 

adreça

Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
Demarcació de Tarragona

Sant Llorenç, 20 - 22
43003 Tarragona
Tel.: 977 24 93 67 (Iolanda)

Fax: 977 24 83 83

Inaguració
19 de setembre, a les 20 h

Xerrada:
“Idees, Dibuix i Formes”, a càrrec d’Emili Donato, arquitecte

Exposició oberta
19 de setembre al 17 d'octubre de 2003

Horari
9 a 17 h

Lloc:
Sala d'exposicions de la Demarcació de Tarragona del COAC

Organitza
COAC Tarragona