La manera d’entendre i sentir, físicament, la relació entre arquitecte i construcció, així com la relació amb la feina, amb el material i amb els treballadors que es dóna a les obres de Jujol, va ser la seva empremta més personal.
Els materials que més apreciava també eren els més econòmics i a l’abast de tothom i d’aquesta manera, quasi afectiva, de manipular-los, el moviment era un dels elements més significatius.
Aquestes són les premisses en les quals es basa el treball que el Servei Educatiu d’Arquitectura del COAC proposa als estudiants de batxillerat. Es tracta de desenvolupar un objecte mòbil fent servir materials de rebuig, quotidians en desús o trencats, prenent com a base aquesta experiència de Jujol i d’artistes com Calder, que va introduir les primeres creacions mecanitzades.
A partir de la intervenció que es duu a terme a l’edifici “La Torre de la Creu 1913-1916”, obra de Jujol ubicada a Sant Joan Despí, es vol presentar una exposició on recollir alguns dels originals que va realitzar l’arquitecte, els resultats de la proposta als estudiants i les aportacions que els visitants vagin fent al llarg del temps que duri l’exposició.

Del 21 de desembre de 2006 al 18 de gener de 2007
Sala d’exposicions del COAC

 
       
   



 

 


Organització:
Àrea d’Activitats Culturals de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya
Servei Educatiu d'Arquitectura del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Producció:
Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Comissariat i disseny:
Josep Llobet

Col·laboració:
SAPIC