Veure bé 
18 A 24 JUNY 2012
Anterior
 
 bcn Barcelona   girona Girona   tarragona Tarragona   lleida Lleida   ebre Ebre  agrupacions Agrupacions   agrupacions Espanya  (+) 
 
   
PUBLI

19 DE JUNY
ACTE INSTITUCIONAL
El dimarts 19 de juny a partir de les 18.30 h es portarà a terme l'acte institucional del Col·legi, que inclou els liuraments de la Insígnia del Cinquantenari als arquitectes que han fet cinquanta anys de col·legiació, el de les Medalles del Col·legi d'Arquitectes a persones i/o institucions que s'han distingit pel treball i l'aportació al futur de l'arquitectura, així com el dels diplomes en agraïment a les persones que han fet donació de fons documentals i bibliogràfics a l'Arxiu Històric. També es farà menció als arquitectes que han rebut algun guardó en el decurs de l'últim any.
A les 17 h del mateix dia se celebrarà una missa a l'església de Sant Felip Neri en memòria dels col·legiats traspassats el darrer any.
   
26 DE JUNY
EL SERVEI D’OCUPACIO I EL COL·LEGI COL·LABOREN PER MILLORAR LA SITUACIÓ LABORAL DELS ARQUITECTES
El dimarts 26 de juny la directora del Servei Català d’Ocupació de la Generalitat, Esther Sánchez, i el degà del Col·legi d’Arquitectes, Lluís Comerón, presentaran a la seu de plaça Nova a les 12 h l’acord al qual han arribat totes dues entitats per millorar la situació i les perspectives laborals dels arquitectes catalans. L’acord preveu, entre d’altres accions, un pla de trànsit laboral per als professionals, amb ajuts per a noves ocupacions, així com subvencions per a formació, ajuts per a la recerca de feina i suport a la internacionalització.
   

20 DE JUNY
DEBAT SOBRE EL PROJECTE EUROVEGAS, FEM PLEGATS LES REFLEXIONS DE LA PROFESSIÓ
El dimecres 20 de juny a les 12 h un pannell d'experts participarà en un debat sobre la possible instal·lació del projecte Eurovegas a Catalunya, amb l'objectiu principal de poder obrir i mantenir un intercanvi d'arguments i opinions amb tots els assistents. El debat es portarà a terme a la sala d'actes de plaça Nova.

   
INSCRIU-TE A LA BIENNAL EUROPEA DE PAISATGE
Ja està obert el termini per inscriure's a la setena edició de la Biennal Europea de Paisatge, que se celebrarà al Petit Palau del Palau de la Música del 27 al 29 de setembre. El preu de la inscripció és més econòmic si t'hi apuntes abans del 3 de setembre.
El lema de la convocatòria d'aquest any és "Biennal versus Biennal", i està organitzada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya (Escola Tècnica Superior d'Arquitectura i Màster l'Arquitectura de Paisatge. +Info
   
NOUS CURSOS A L'ESCOLA SERT
L’Escola Sert promou cursos de petit format perquè puguis desenvolupar en poc temps els teus coneixements, augmentar l’eficàcia professional i promoure la visibilitat dins del sector, com ara:
-Disseny, càlcul i execució d'obres amb sistemes constructius de fusta.
-Geobiologia i biohabitabilitat. Arquitectura per la salut.

-Curs de preparació per obtenir l'acreditació internacional com a PMP (Project Manager Professional) (2a ed.).

-Summer Intensive: English for architects.
-Canals i pautes per tenir èxit en el canvi professional
Consulta tot el programa formatiu.
   
JORNADES TÈCNIQUES GRATUÏTES PER ALS COL·LEGIATS
El Campus Professional, l'espai d'encontre entre l'empresa i els professionals, ha programat quatre noves sessions:
-LATERLITE, Rehabilitació i reforç de forjats: Rehabilitar sense sobrecarregar.
-ARISTON. Aerotèrmia: la solució energèticament més eficient en les instal.lacions de producció aigua calenta sanitària.
-THERMOCHIP, Programa SSEEC. Solucions sostenibles eficients energèticament en coberta.
   

UTILITZA UNA CONTRASENYA SEGURA PER EVITAR CORREUS SPAM
Cada vegada és més freqüent que el PC d'un arquitecte sigui "envaït" per un virus informàtic. Aquest, s'aprofita de la contrasenya "tova" del correu electrònic de l'arquitecte i l'utilitza com a plataforma per enviar milers de correus a les adreces que l'arquitecte té a la seva agenda. Tot això, provoca que a nivell internacional el servidor del COAC quedi "enregistrat" en llistes negres i els arquitectes no puguin enviar correus a determinats dominis, com ara Google.
Per tot això, et recomanem que utilitzis una contrasenya segura que compleixi els requisits següents:mímim de 8 caràcters que es poden triar entre majúscules, minúscules, números i caràcters especials (.!#$). Per canviar la teva contrasenya només cal que entris al webmail i seleccionis l'enllaç "El meu compte" del menú lateral i després seleccionar "Contrasenya", on podràs escriure una nova contrasenya que sigui més segura. +Info

   
15 DE JUNY
ÚLTIMS DIES PER VEURE L'EXPOSICIÓ DE MARIO COREA A L'ESPAI PICASSO
L'exposició "El quadern dels inicis", que mostra algunes de les obres i les referències més rellevants del treball de Mario Corea, ha ampliat la seva permanència a l'espai Picasso de la seu de plaça Nova del COAC fins al migdia del 15 de juny. +Info
   
18 DE JUNY
ECUMENÒPOLIS MOSTRA EL CAN BATLLÓ ACTUAL

L'espai Audiovisual del Dilluns de Cultura acull la cinquena SESSIÓ del cicle Ecumenòpolis, amb la projecció de "Com un gegant invisible. Can Batlló i les ciutats imaginàries". El guió i la codirecció és de LaCol i Panóptica, la realizació de Natxo Medina i Eliseu Arrufat i l'edició de Natxo Medina. El documental analitza les transformacions urbanes a la Barcelona dels últims trenta anys, concretades en el canvi que ha portat al Can Batlló de la propietat privada enfront del Can Batlló per a la ciutat. La projecció és gratuïta i es farà el 18 de juny a les 19.30 h a la sala d'actes de plaça Nova. El cicle compta amb el patrocini de Basf i Moritz i la col·laboració d'Epson. +Info
   
18 AL 29 DE JUNY
ES POSA EN MARXA LA QUARTA ENTREGA DELS CURSOS ALLPLAN
És oberta la convocatòria d'una nova tanda de cursos Allplan, que es faran del 18 al 29 de juny els dilluns, dimecres i divendres, de 10.30 a 14.30 h. Aquests cursos permeten assolir el nivell necessari per treballar amb el programa Allplan. En virtut del conveni que Nemetschek ha firmat amb el COAC, els col·legiats podeu aconseguir la formació i les llicències del programa en condicions molt favorables, fins i tot de gratuïtat.
Cada curs consta de 24 hores de formació a un preu total de 100 euros més IVA, i es farà a l'aula taller de l'Escola Sert, amb un màxim de setze alumnes. Cada alumne ha de dur el portàtil (requisits). Inscripcions i informació (seleccionar l'opció "otros cursos").
   
19 DE JUNY
POLÒNIA, OPORTUNITATS PER DESCOBRIR
El 19 de juny a les 10 h se celebrarà una sessió al Roca Barcelona Gallery per descobrir les oportunitats de negoci que l'arquitectura té a Polònia. Aquesta sessió s'inscriu dins el procés d'estímul a la internacionalització del col·lectiu d'arquitectes, i vol explorar també les possibilitats laborals a l'estranger, com trobar el país adequat, quines eines calen i quines són les claus de l'èxit. Organitzat amb la col·laboració del COAC. +Info
   
22 DE JUNY
ES PRESENTA L''ARQUITECTURA TOPOGRÀFICA' D'ANDREU ARRIOLA I CARME FIOL
El 22 de juny a les 13 h es presentarà al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona el llibre "Arquitectura topogràfica", d'Andreu Arriola i Carme Fiol. Aquest llibre s'ha editat amb la col·laboració del COAC i el distribueix ACTAR.
   

25 DE JUNY
DEBAT A L'ALTELL: ARQUITECTES PER LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA
El dilluns 25 de juny a les 19 h, l'Altell de plaça Nova acollirà una taula de debat sobre els processos de participació ciutadana en els projectes arquitectònics i urbanístics, que estarà organitzat i moderat per l'arquitecta Anna de Torróntegui, membre del col·lectiu el globus vermell. Les opinions de diferents professionals que han treballat directament amb la ciutadania en alguns d'aquests projectes permetrà establir un debat sobre les fórmules de participació democràtica i els seus efectes sobre el resultat final dels projectes.

   
27 DE JUNY
ARRENCA EL FESTIVAL INTERNACIONAL D'ARQUITECTURA EME3
Entre el 27 de juny i l'1 de juliol, Barcelona tornarà a ser l’escenari del Festival Internacional d'Arquitectura eme3, que arriba a la 7a edició. Per segon any consecutiu, el Festival situarà la seva seu central al Col·legi i a l'EME3 Plaza, al bell mig de la Plaça de la Catedral de Barcelona. Sota el lema de "Bottom-up", eme3_2012 mostrarà projectes d'una cinquantena d'equips, internacionals i nacionals, que fora de les pràctiques convencionals, investiguen i resolen situacions urbanes, creant noves oportunitats pel ciutadà. A la frontera entre arquitectura, urbanisme, paisatgisme, infraestructura i disseny, eme3 aposta una vegada més per activar la ciutat durant uns dies amb un programa complert de tallers i activitats exteriors que tindran lloc a l'espai públic de la ciutat. Podeu consultar els solars de Ciutat Vella en els que s'incidirà, així com els projectes i participants de l'edició d'enguany. Estigueu atents a les convocatòries per participar als tallers i al programa!. La sessió inaugural es durà a terme el dimecres 27 de juny a les 19.30 a l'EME3 Plaza.
   
EL COAC S'ADHEREIX A LA ILP PER A LA DACIÓ EN PAGAMENT RETROACTIVA
El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya s'ha adherit a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per reclamar la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i la promoció pública d'habitatges de lloguer social, que pretén reunir abans del 31 d'octubre les 500.000 signatures necessàries per presentar aquesta ILP al Congrés. El manifest que defensa la necessitat de salvaguardar el dret de l'habitatge com un dels pilars d'una societat justa va ser presentat el passat 10 de maig en un acte organitzat per l'agrupació AuS davant de la seu del Col·legi a plaça Nova.
   
RESOL ELS TEUS DUBTES DE L'IIT AMB LA GUIA ELABORADA PEL COL·LEGI: COM PUC DEMANAR UN VISAT O TRAMITAR L'ASSUMEIX D'UN IIT?
En el moment de lliurar un IIT, l’expedient es tanca, i no s’admet cap altre documentació complementària adjunta dintre d’aquest expedient, ja que la informació serà enviada de manera telemàtica a l’Ajuntament de Barcelona al realitzar el tràmit del PAS4 de permisos d’obres al portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona. Un Informe d’idoneïtat tècnica no és equivalent a un visat. En cas que vulguis visar un projecte, un assumeix, un llibre d'ordres o un certificat final d'obra, has d’obrir un nou expedient al Col·legi i procedir segons operatòria ordinària de visat. En tot cas, recorda el RD1000/2010 respecte el visat obligatori. Aquest expedient serà objecte de visat segons el RD1000/2010. Tens més informació en la guia d'ajuda per a l'obtenció i tramitació dels Informes d'Idoneïtat Tècnica (IIT) elaborada pel COAC.
   
FINS AL 15 DE JUNY
INALCO A L'ESTAND DEL COAC
Fins al 15 de juny l'empresa INALCO presentarà els seus productes a l'estand que el COAC té a plaça Nova. INALCO subminista des de fa més de trenta anys els seus productes al sector de l'arquitectura, l'interiorisme i la construcció, i basa la seva feina en la innovació, la qualitat, el servei i el respecte mediambiental. Ara mostra SLIMMKER, un gres porcelànic de gran format i d'una espessor fina. +Info
 
AVANTATGES PER ALS COL·LEGIATS: 15% DE DESCOMPTE AL MOLÍ DEL MIG
L'hotel restaurant Molí del Mig de Torroella de Montgrí ofereix als col·legiats i treballadors del COAC un 15% de descompte sobre el preu de l'habitació i l'esmorzar i l'accés lliure a l'spa. Informació i reserves als telèfons 972 75 53 96 i 669 86 87 05, i per correu electrònic. Quan es faci la reserva s'ha de donar el número de col·legiat o la capçalera de la nòmina. +Info
 
 
 
 
ELS ASPECTES TÈCNICS I JURÍDIS DE LES ITE S'EXPOSEN A LA DELEGACIÓ DEL BAGES-BERGUEDÀ
El 15 de juny a les 10 h l'Auditori de la Plana de l’Om de la Fundació Caixa Manresa (Plana de l’Om, 6, Manresa) acollirà la jornada "L'aplicació de les ITE. Aspectes tècnics i jurídics". L'objectiu de la jornada és adquirir coneixements sobre l’aplicació de les ITE a Catalunya i contrastar resultats amb una de les ordenances pioneres sobre el deure de conservació dels edificis a Catalunya, la de Manresa, vigent des de l’any 2007. La jornada és gratuïta i cal confirmar l'assistència. +Info
asemas  
     
JORNADA A MANRESA SOBRE ELS USOS I LES EDIFICACIONS EN EL SÒL NO URBANITZABLE
L'objecte de la jornada és valorar i debatre el tractament que es dóna a les noves activitats i edificacions en sòl no urbanitzable, tant pel que fa a la seva regulació i control com respecte a l'homogeneïtzació de criteris que s'apliquen per determinar si són o no admeses. Així mateix es vol conèixer la visió sobre el desenvolupament i protecció que es té d'aquest sòl des dels ajuntaments. Es farà el 29 de juny a les 9.30 h a la sala d'actes de la Casa Lluvià (Arquitecte Oms, 5, Manresa). Organitzada per la Delegació del Bages-Berguedà del COAC i l'Agrupació d'Arquitectes al Servei de l'Administració Publica del COAC amb la col·laboració del Consell Comarcal del Bages. Inscripció gratuïta. +Info
 
     
DIBUIXOS I AQUAREL·LES DE ROBERT CABEZA A TERRASSA
La Delegació del Vallès presenta fins al 29 de juny l'exposició "Robert Cabeza, una vintena de dibuixos i aquarel·les". Aquesta mostra proposa un passeig per la seva trajectòria artística, oferint-nos des d'un parell d'obres realitzades l'any 1996 de carrers interiors de vapors tèxtils terrassencs ja desapareguts, a dibuixos i aquarel·les més recents de l'arquitectura i paisatge barcelonins, racons de Girona o Tolosa fins a l'arquitectura dels indians a Catalunya o l'arquitectura dels catalans a l'Havana. Es podrà visitar a la sala d'exposicions de la Delegació del Vallès a Terrassa (Colom, 114, 1a planta).
 
dalt
 
 
 
OBRES GUARDONADES ALS PREMIS D’ARQUITECTURA DE GIRONA 2012
El divendres 8 de juny va tenir lloc l’acte de lliurament i inauguració de l’exposició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona 2012. Enguany la Comissaria de la Policia Local de Salt, la Casa Porxo de Santa Pau i la Rehabilitació de La Marfà de Girona han obtingut els tres Premis d’Arquitectura,  la Coberta Fotovoltàica a Figueres ha obtingut el Premi Jurat de la Cultura i el nou Premi Jurat de la Indústria ha estat per la Casa Liliya de Calonge. El jurat també ha volgut donar cinc mencions especials als projectes Llar d’infants municipal Lilaina de Figueres, Coberta fotovoltaica a Figueres, Our house de Quart, Rehabilitació i ampliació de l’església de Santa Maria del Turers de Banyoles i Ombra de pètals de Girona. +Info
   
       
“GAU” AL CAMPUS PROFESSIONAL DE JUNY
És oberta la matrícula per a la nova jornada que organitza la Demarcació de Girona dins el Campus Professional. El dimarts 19 de juny, a les 13 h, serà l’empresa GAU l'encarregada de fer una xerrada professional. Després de la jornada hi haurà un dinar a peu dret per intercanviar opinions entre els assistents i l’empresa. Inscripcions.

   
       
OBERT EL TERMINI PER A LES ESTADES EN L’ENTORN LABORAL
L’Escola Politècnica de la Universitat de Girona (EPS – UdG) ha obert el termini de publicació d'ofertes de places d'estades de pràctiques per a la convocatòria per a l’estiu 2011-2012. Les ofertes de les places de pràctiques d'aquesta convocatòria les pots fer a través de la Borsa de Treball de la Demarcació de Girona. +Info
   
dalt
 
   
 

L'ACTUALITAT DE LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA AL T@R
El T@R t'informa de les notícies de la Demarcació de Tarragona.


Destaquem: Exposició de la 7a Mostra d'Arquitectura a Vila-seca (espai Xavier Montsalvatge de l'Auditori Josep Carreras).

   
dalt
 
   
 

TOTES LES NOTÍCIES DE LA DEMARCACIÓ DE LLEIDA
El Newsletter t'informa de les notícies de la Demarcació de Lleida.


Destaquem: Inauguració de l'exposició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2011 (15 de juny a les 20 h al vestíbul de la Delegació).

   
dalt
  agrupacions
   
 
NOVA CONVOCATÒRIA DELS PREMIS AJAC
L'Agrupació de Joves Arquitectes acaba de fer pública la convocatòria de la vuitena edició dels Premis AJAC per a joves arquitectes. En l'edició d'aquest any es presenta com a novetat un augment en el nombre de categories i la composició d'un jurat internacional. El termini per presentar les propostes acaba el 13 de juliol. +Info
   
       

BIOHABITABILITAT, UNA VISIÓ DE L'HÀBITAT SALUDABLE
Elisabet Silvestre, doctora en Biologia i assessora en Biohabitabilitat, protagonitzarà una sessió en què introduirà els criteris de Biohabitabilitat a considerar des de la fase de projecte arquitectònic. A continuació, tertúlia-debat per intercanviar experiències i coneixements entre els assistents. La sessió es farà el 21 de juny a les 19 h a la sala d'actes del COAC, organitzada per l'Agrupació Urbanisme i Sostenibilitat. Més informació i inscripcions.

   
       

OBERTA LA INSCRIPCIÓ AL SEMINARI DE CASOS PRÀCTICS DE DICTÀMENS
L'Agrupació d'Arquitectes Experts Pericials i Forenses de Catalunya, juntament amb l'Aula Pràctica Pericial Agustí Borrell Calonge, organitza el 5 de juliol la novena edició del Seminari de Casos Pràctics de Dictàmens, dirigit i coordinat per Víctor Fanlo i Punter. L’objectiu del seminari és donar una visió molt pràctica de l’exercici pericial, mitjançant l’exposició de diversos temes vigents i actuals relacionats amb l'experiència, de forma que siguin exposats pels propis pèrits que hi han intervingut en aquest tipus d’especialitats. La inscripció és oberta. Es farà a l’Hotel Alexandra (carrer Mallorca, 251, Barcelona) a les 16 h. +Info

   
 
  cscae
foto3
   
 
CARTES DEL CSCAE AL PRESIDENT DEL GOVERN I ALTRES MEMBRES DE L'EXECUTIU ESPANYOL
El president del Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya, Jordi Ludevid, ha enviat sengles cartes al president del Govern, Mariano Rajoy, i al ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, en les quals expressa la preocupació de l'entitat enfront els efectes negatius que podria tenir una desregularització de l'exercici professional de l'arquitectura en la futura Llei de Serveis Professionals. D'altra banda, el president del CSCAE també s'ha adreçat per carta a la directora general d'Arquitectura, Habitatge i Sòl, Pilar Martínez, per fer-li un detallat resum de les diferents iniciatives, estudis i propostes elaborades pel CSCAE en les darreres setmanes per tal de millorar la situació dels arquitectes i del sector de la construcció.
   
dalt
  agrupacions
   
 

COM INTERNACIONALITZAR EL SECTOR DE LES INFRAESTRUCTURES I L'EDIFICACIÓ
La Salle organitza una taula rodona per donar a conèixer les eines i els mercats objectiu de la internacionalització dels sectors de l'enginyeria, l'arquitectura, l'enginyeria i la consultoria. Amb la participació d'Eduardo Jiménez, Carles Vaccaro, Alicia Giráldez i Javier López-Pinto Bosch. Es farà el 18 de juny a les 19 h a la Sala Auditori (Quatre Camins, 2, Barcelona). +Info

   

ARQUITECTES PER L'ARQUITECTURA CELEBRA EL SEU PRIMER ANIVERSARI
L'associació Arquitectes per l'Arquitectura celebra el seu primer any de vida amb un acte que, sota el títol "amb poc, molt" es desenvoluparà el dimarts 19 de juny a les 21 h al Pavelló Mies van der Rohe. L'acte pretén ser, alhora, la reivindicació dels valors de la bona arquitectura. +Info

   
RIO DE JANEIRO GUANYA EL CITY TO CITY BARCELONA FAD AWARD
Rio de Janeiro ha guanyat la tercera convocatòria del premi City to City Barcelona FAD Award, pel programa de rehabilitació dels barris de faveles. El jurat ha premiat el projecte perquè és un referent mundial de política urbana dilatada en el temps i amb un component important d'implicació de la ciutadania, que ha convertit Rio en una ciutat més justa i equitativa. El premi es lliurarà el 10 de juliol al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, entitat que el concedeix juntament amb el FAD. El 9 de juliol a les 19 h es farà una conferència sobre la candidatura guanyadora al FAD (Àngels, 5-6, Barcelona). +Info
   
DOCOMOMO CONVOCA UN CONCURS PER DISSENYAR UNA PLACA INFORMATIVA
La Fundació DOCOMOMO Ibérico, entitat que es dedica a l'estudi i la conservació de l'arquitectura del moviment modern a Espanya i Portugal, convoca un concurs per al disseny d'una placa informativa que es col·locarà a edificis paradigmàtics de l'arquitectura del moviment modern dels dos països. Aquesta iniciativa té el suport dels col·legis d'arquitectes, que el dia de l'arquitectura participaran en la col·locació de les plaques als edificis inclosos en els registres de DOCOMOMO Ibérico. +Info
   
FÒRUM SOBRE ACCESSIBILITAT UNIVERSAL A DISCAPNET
La Fundació ONCE ha engegat un nou fòrum tècnic sobre accessibilitat universal a Discapnet, un portal sobre discapacitat cofinançat per Fundació ONCE i Technosite, Vía Libre. L'objectiu del fòrum és compartir coneixement i informació en un espai de trobada virtual de tècnics interessats en matèria d'accessibilitat universal. Aquest nou espai ha de servir per col·laborar en la resolució dels dubtes i les dificultats que, a l'hora d'incorporar els criteris d'accessibilitat en la feina diària, tenen els professionals de l'arquitectura i l'urbanisme. +Info
foto3
foto3