Del 2 al 8 de MARÇ de 2009
Dilluns 2 Dimarts 3 Dimecres 4 Dijous 5 Divendres 6 Dissabte 7




 

ES de 17 a 20.30 h
POUM - Planejament urbanístic general

O de 18 a 20 h
Jornada Nemetschek 2009

C a les 20 hores
Presentació de llibre
Josep Danés i Torras


Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
 d  

» Junta General Extraordinària + Junta General Ordinària de la Demarcació de Girona. Dimecres, 1 d'abril de 2009, a partir de les 19.30 | Sala Masó
La Junta Directiva de la Demarcació de Girona del COAC, en sessió celebrada el dia 23 de febrer de 2009, va prendre els següents acords: convocar Junta General Extraordinària per a l'elecció de nou Secretari i nou Vocal d'Exercici Professional de la Junta Directiva de la Demarcació de Girona. Aquelles candidatures que els col·legiats desitgin presentar s'han d'enviar a la Secretaria de la Demarcació o Delegacions de l'Alt Empordà i Garrotxa-Ripollès, abans de les 13 h, del dia 8 de març de 2009. Els arquitectes que resultin elegits ho seran per la resta del temps de mandat de la Junta Directiva vigent. La Junta Directiva, en la mateixa sessió, va acordar celebrar la Junta General Ordinària, com ho disposen els articles 43 i 52 dels Estatuts, una vegada acabi la Junta General Extraordinària. + info

» Jornada de plans locals d'habitatge
L'Escola Sert organitza aquesta jornada sobre els Plans Locals d'Habitatge (regulats per la Llei 18/2007 de 28 de desembre del dret a l'habitatge) els quals es converteixen en autèntics instruments de planificació de les propostes i accions municipals en política d'habitatge i, alhora, estableixen el marc per a concretar polítiques d'habitatge amb l'administració de la Generalitat. Informació i inscripcions.

» Calendari fiscal del professinal liberal: març
Aquest mes de març s'ha de fer la Declaració del model 347, corresponent a la declaració de tots els clients i proveïdors que el montant global per a cadascún d'ells durant tot l'any 2008 superi els 3005,06 No s'han de tenir en compte les quantitats que han sigut objecte de retenció per IRPF (col·laboracions, honoraris amb retenció, etc.). Durant aquest mateix més, també s'ha de fer la Declaració del model 184 obligatòria per a les societats en rèdim d'atribució de Rendes, és a dir, les societats civils, comunitats de bens, etc. que tenen obligació d'informar a l'Administració mitjançant aquest models dels seus ingressos, despeses, retencions, etc. i l'atribució fiscal a cada un dels socis, en referència a l'any anterior.

» Congrés d'Arquitectes d'Espanya 2009. Noves formes de l'exercici professional de l'arquitectura a Espanya i Europa. València, de l'1 al 3 de juliol de 2009
Dotze anys després del Congrés celebrat a la ciutat de Barcelona, el Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España CSCAE ha convocat un nou congrés que tractarà sobre les noves i velles formes d'exercir la professió amb la intenció de replantejar el compromís dels arquitectes vers la societat. + info

» L'oficina d'OCTSA a Girona, tanca
Des d'aquest mes de febrer, l'Oficina de l'OCTSA situada a la quarta planta de la seu de la Demarcació de Girona, deixa de donar servei. A partir d'ara, per a qualsevol consulta us heu de dirigir al telèfon 902 218 217 o al correu electrònic oct@coac.net.

» Horaris de la Demarcació
Girona: de 9 a 15 h | Figueres: de 9 a 14 h | Olot: de 9 a 14 h

 

» Canvis al servei de Visat de les Delegacions
D'aplicació a partir del 14 d'abril (dimarts)

 

A causa de les darreres adaptacions en els recursos humans que ha patit el COAC, el servei de Visat es va emmotllant a les necessitats amb els mitjans disponibles. Ara cal fer nous canvis, i el visat a les delegacions dependrà d’una sola persona i del visador.

Aquest ajust requereix un nou esforç d’adaptació per part de tots els arquitectes amb l’objectiu d’aconseguir un servei homogeni i eficaç a tota la Demarcació. En aquest sentit, el visat amb etiquetes assegura una major agilitat en el procés. Per aquest motiu, a les delegacions es prioritzarà el visat amb etiquetes en detriment del segellat manual. El visat amb etiquetes es podrà retirar el mateix dia sempre i quan s’hagi entrat abans de les 10h. Si s’entra més tard, es retirarà l’endemà. El visat amb segellat manual, independentment del moment d’entrada, es podrà retirar al cap de dos dies. Aquests terminis són de màxims, en el benentès que si la feina ho permet, els projectes es podran retirar abans.

Us recordem que el visat telemàtic és el més flexible i el que, amb el temps, acabarem fent servir tots els col·legiats.

Per a més informació podeu contactar amb les Delegacions
Alt Empordà Tel. 972 505 033

Garrotxa-Ripollès Tel. 972 272 700

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIGUERES

Exposicions obertes...
Francesc Català-Roca. Fons fotogràfic del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Exposició que dóna a conèixer el material que custodia l’Arxiu Fotogràfic del COAC d’aquest autor. La fotografia de Català-Roca, molt relacionada amb l’arquitectura, va ser determinant en els avenços que tímidament s’anaven fent en la postguerra, on predominava una fotografia grisa, sense grans aspiracions i poc compromesa. Però Català-Roca va ser capaç de transformar-la i acostar-la als moviments culturals europeus.
Sala d'exposicions | Del 12 de gener al 12 de març de 2009 => prorrogada fins al 2 d’abril de 2008
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 14h

FIGUERES

Dijous 5 de març
Jornada Campus professional
Nemetschek 209 Allplan BIM
Sala d'Actes | De 18 a 20 hores
Objectiu: Jornada dedicada al mètode de treball Allplan BIM Arquitectura, una eina de treball en 3D que ajuda a l’arquitecte en la fase de disseny, automatitza la producció de plànols, facilita el compliment de nous requeriments com el Codi Tècnic de l’Edificació, i ajuda en la simulació energètica de l’edifici que implica la introducció volumètrica i propietats tèrmiques de materials que els sistemes de CAD 2 no permeten. .
Informació i Inscripcions

GIRONA

Dijous 5 de març
Curs Plans d'ordenació urbanística municipal
Sala Rafael Masó | De 17 a 20.30 hores
Objectiu: El curs, inclòs dins les sessions dedicades al Planejament urbanístic general, capacitarà als assistents per a poder elaborar, avaluar i aplicar el planejament. També, permetrà conèixer els criteris de projecció i valoració dels aspectes fonamentals del planejament urbanístic i de les tasques dels diferents tècnics implicats en la seva redacció i avaluació. Així mateix, ajudarà a comprendre els diferents punts de vista i a interpretar la normativa vigent.
Curs tancat

Divendres 6 de març
Presentació del llibre Josep Danés i Torras Noucentisme i regionalisme arquitectònics
de Joaquim M Puigvert
Sala Rafael Masó | A les 20 hores
A través del llibre l’autor vol oferir una visió global de la trajectòria professional i intel•lectual de l’arquitecte d’origen olotí Josep Danés (1891-1955). D’aquest arquitecte fins ara es coneixien més els seus estudis publicats sobre la masia que no pas les seves obres arquitectòniques que, en ocasió del llibre, han estat catalogades de manera sistemàtica (353 projectes escampats en vint comarques catalanes, a més de les poblacions d’Onda i Oriola, al País Valencià, i Campos, a la illa de Mallorca.
Més informació: Departament d'Activitats Culturals. Tel. 972 412 896

Divendres 6 de març
Exposició Luigi Cosenza. El territori habitable

Del 6 de març al 3 de maig de 2009 | Sala d'exposicions
L’obra de Luigi Cosenza és un intent de retornar a l’home modern la dimensió poètica d’un ésser que viu en harmonia amb la natura, perquè parteix de la convicció que també és possible valorar el grau de civilització de les diverses societats segons si disposen d’un espai descobert en els habitatges.
La relació de l’home amb la natura s’ha d’entendre, així doncs, com un conjunt de rastres, no només naturals sinó també construïts, que ha transformat el territori en una estructura que mostra, modificats pel temps, el pas de l’home i la seva història. Aquesta relació es tradueix, en termes arquitectònics, en la resolució de la relació entre interior i exterior: en termes urbans, entre edifici i entorn; en termes territorials, entre intervenció i paisatge.
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15 h.

Exposicions obertes...
Exposició
Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2008
Exposició que dóna a conèixer les obres premiades, finalistes i seleccionades dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona que convoca la Demarcació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Amb aquesta mostra es vol donar a conèixer l’arquitectura que es realitza a la província de Girona i així, propiciar el debat en la nostra societat plural i participativa. Enguany, els premis celebren la seva dotzena edició; dotze anys on professionals independents han anat configurant els diferents Jurats que premien la bona arquitectura que es realitza a casa nostra.
Seu de la Pia Almoina | Del 12 de desembre de 2008 al 30 d'abril de 2009
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15 h.

Presentació del llibre Josep Danés i Torras. Noucentisme i regionalisme arquitectònics de Joaquim M Puigvert
» Divendres 6 de març de 2009, a les 20 hores | Sala R. Masó de Girona

Exposició Luigi Cosenza. El territori habitable
Del 6 de març al 3 de maig de 2009 | Girona

Visites d'Obra: Edifici Narcís Monturiol del Parc Tecnològic de la Universitat de Girona
» Dissabte, 21 de març de 2009, a les 11 hores | Davant de l'obra + info i inscripcions
Només per arquitectes i estudiants d'arquitectura

Itineraris per la ciutat. Descobreix les Muralles de Girona a càrrec de Jaume Prat, historiador
» Dissabte, 18 d'abril de 2009 | Girona + info i inscripcions

Cicle de conferències Empremptes: Arquitectura
» Dimecres 13 de maig (David Mackay), 20 de maig (Elías Torres) ) i 27 de maig ((Juan Navarro Baldeweg), a les 19.30 hores | Centre Cultural La Mercè de Girona

Visites d'Obra: Nova seu de la Generalitat de Catalunya a Girona (Antic Santa Caterina) | Seminari del Barri Vell (Universitat de Girona)
» Properament us comunicarem les dates.
Només per arquitectes i estudiants d'arquitectura

 

Problemes de construcció II
» Dimarts 3, 10, 17, 24, 31 de març i 14 d'abril de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

Jornada NEMETSCHEK 2009. Allplan BIM (un únic sistema integrat per a tot el projecte d'acord amb el nou Codi Tècnic de l'Edificació CTE
» Dijous 19 de març de 2009 | Figueres + informació i inscripcions

Jornada Escola Sert. Plans locals d'habitatge. Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya
» Dimecres 25 de març de 2009 | Girona - Inscripcions aquí => nou!

El planejament urbanístic derivat i plans parcials urbanístics residencials
» Dijous 16, 23 i 30 d'abril, i 7 i 14 de maig de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

 

 

 



 

  • Arquitecte col·legiat especialitzat en urbanisme, projectes, història de l'art i tassacions de l'Estat, s'ofereix per a col·laborar en un Despatx d'Arquitectura. Interessats trucal al 646 824 921 i demanar per Lluís.
  • OCTSA ofereix nous serveis Serveis d'Assessoria: Auditoria de projectes per arquitectes i/o promotors privats / Auditoria de projectes per l’administració (LCSP) / Control de qualitat de projectes per a concursos / Compliment del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE) / Llibre de l’edifici / Eficiència energètica / Amidaments i supervisió d'amidaments / Estudis de Seguretat i Salut. Serveis de Control (OCT): Estabilitat (Estructura) / Estanquitat (Tancaments) Altres serveis segons sol·licitud.
    Més informació: Tel. 902 218 217 | oct@coac.net | www.octsa.com.
 
  • Si esteu interessats en subscriure-us a Catalonia Today, revista editada en llengua anglesa pel Grup El Punt, amb un 50% de descompte (18€ anuals), podeu fer-ho, identificant-vos com a arquitectes, trucant al telèfon 972 186 438.
   
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@