Del 21 de desembre de 2009 al 10 de gener de 2010

Dilluns 21 Dimarts 22 Dimecres 23 Dijous 24 Divendres 25 Dissabte 26




ES 9.30 a 12 h
Llibre Blanc del Projecte

 

 

 

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
d    

»Premis d’Arquitectura de Girona 2010
Una vegada més, la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya convoca els Premis d’Arquitectura de Girona que volen posar en valor l’arquitectura feta en l’àmbit territorial de la demarcació mostrant l’esforç continuat de tots els professionals que, encara més en aquests temps difícils, fan prevaldre els valors de l’excel·lència, el rigor i la seriositat.+ informació

» Horaris de Nadal: Girona, Figueres i Olot
Durant els dies de Nadal, us confirmem que el darrer dia que podreu retirar un projecte serà el 24 de desembre de 9 a 15h, la resta de projectes s'hauran de retirar a partir del dia 7 de gener de 2010.
A Girona,el dia 24 de desembre la biblioteca romandrà tancada els dies 28, 29, 30 i 31 de desembre, de 9h a 14h, podreu lliurar projectes al registre d'entrada per tal que siguin visats posteriorment. També podreu retornar material en prèstec de la Biblioteca. Excepte aquest registre d'entrada per a visats i biblioteca, la resta de serveis romandran tancats del 25 de desembre de 2009 al 6 de gener de 2010 (ambdós inclosos). Les delegacions d'Olot i Figueres romandran tancades durant tot aquest període.

» Visat amb etiquetes
Us recordem que les etiquetes de visat d'un projecte només es poden utilitzar per la versió del treball que heu presentat al Departament de Visat de la Demarcació. Cada cop que hi hagi un canvi del projecte, cal visar-lo com a modificació o com a còpia modificada i demanar les corresponents etiquetes amb la nova data i concepte. Enganxar etiquetes antigues a versions noves del treball no visades, constitueix una manipulació que podria arribar-se a qualificar de falsedat documental, fets que eventualment poden derivar en responsabilitats deontològiques i penals.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


»Programació de l’Escola Sert per al 2010

De cares a l’any 2010, l’Escola Sert de la Demarcació de Girona del COAC ha programat un seguit de cursos que us presentem perquè us pugueu programar d’antuvi l’assistència als cursos que siguin del vostre interès.
Els cursos que us oferim pertanyen a les següents àrees de coneixement: Normativa, Edificació, Territori i l’Aula d’Informàtica.

1. Normativa
a. El llibre blanc del projecte: codi tècnic i altres normatives (II part). Març, abril, maig i juny del 2010.
Continuem amb la segona part d’aquest curs sobre l'aplicació de la normativa en un habitatge unifamiliar. Aquesta part constarà de sis jornades de 2. 30 hores cadascuna on es tractaran les següents normatives: DB-SE, Accessibilitat, DB-HR, ReBT, telecomunicacions, habitabilitat, Residus i el llibre de l'edifici.

2. Edificació
b. INTERIORS. Abril del 2010.

Un anàlisi de la caixa arquitectònica amb les seves possibilitats a través del coneixement de l’espai i els materials. Un aprofundiment de les construccions desmuntables, realitzades en sec. Un espai, l’interior.
c. La casa sostenible. Juny del 2010.
Com poder fer una casa amb baix consum energètic i amb poca despesa de CO2. Aspectes claus de la sostenibilitat amb productes i sistemes que hi ha al mercat.

3. Territori
Del Programa d’Intensificació en la Pràctica del Planejament Urbanístic que vam engegar l’any 2008, us oferim els mòduls restants:
d. m7 – Planejament derivat IV: PMU: Els Plans de Millora Urbana. Gener i febrer del 2010.
e. m8 – Aplicació del Planejament II: Projectes de reparcel·lació i d’expropiació. Maig i juny del 2010.

4. Aula Informàtica
Us dels apartats formatius que engeguem és l’Aula d’Informàtica, un espai per a uns 15 alumnes, creada per al millor coneixement de les eines dels nostres despatxos.
f. AUTOCAD 2010 2d: rendibilitat, funcionament i presentacions. Març del 2010.
El nou Autocad 2010 té incorporat noves aplicacions potents i flexibles per a la rendibilitat, funcionament i les presentacions pels projectes arquitectònics
g. Curs de Google Shetchup. Abril del 2010.
La utilització d’aquest programa gratuït, pensat per a modelar en 3D de forma ràpida i intuïtiva, totalment compatible amb arxius de CAD, i de fàcil aprenentatge. Pensat no només en aixecar volums, sinó per a dissenyar directament en 3D.
h. També tindreu vàries jornades del CAMPUS PROFESSIONAL que us anirem actualitzant a la pàgina web per a poder tenir un contacte amb les innovacions tecnològiques que vàries empreses ens presenten per a poder respondre a les necessitats pel compliment de les noves normatives.

Si esteu interessats en algun curs que es faci en altres demarcacions o en alguna temàtica específica ens ho podeu comunicar. Si hi ha varis col·legiats interessats en el mateix tema, des de l’Escola Sert farem tots els possibles perquè les vostres peticions es realitzin.

Per a més informació: Secretaria de l’Escola Sert
Tel. 972 412 896 A/e: esert.gir@coac.cat



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


GIRONA

Dimecres 23 de desembre
El llibre blanc del projecte - 1: Codi tècnic i altres normatives
DB-SU Seguretat d'utilització

Sala Rafael Masó l de 9:30 a 12 hores

Cada jornada estarà organitzada en una primera hora on es farà un repàs de la normativa, i a la segona s'aplicarà a un projecte concret, (sempre el mateix) utilitzant les eines que actualment té el COAC com les memòries i les fit
xes, i amb la realització dels diferents plànols que demostren el seu compliment. Informació i inscripcions

Exposicions obertes...

L'any Claret a la Demarcació de Girona del COAC
Sala d'exposicions |
Del 6 de novembre de 2009 al 17 de gener de 2010
La mostra, comissariada per l'arquitecte menorquí Joan Gomila, recull els plànols dels projectes més interessants concebuts a Menorca per Josep Claret, tant de les obres públiques com de les privades, executats els anys de la postguerra. Es mostren també documents originals del Pla Claret, primer document urbanístic general de la ciutat de Maó. Organitza: Demarcació de Menorca del Col·legi oficial d'Arquitectes Illes Balears i Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15h


Exposició Post-Oil Cities: Girona_Escenaris de futur
Sala La Cova | Del 23 de novembre de 2009 al 10 de gener del 2010
L'objectiu del taller és analitzar i proposar intervencions per a la independització del petroli de la ciutat de Girona i la seva àrea d'influència davant dels reptes del Peak Oil i del Canvi Climàtic. A càrrec de Bea Ramo, arquitecta, Carlos Sant'Ana, arquitecte, i Lluís Sabadell, artista i comissari de Post-Oil Cities:Girona
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15h
Més informació


     
   

Escola Sert: Mòdul 7- Planejament derivat IV: PMU - Plans de millora urbana
Girona 12, 19, 21 i 26 de gener i 2, 4, i 9 de febrer del 2010

+ informació i inscripcions

 


Escola Sert: Mòdul 8- Aplicació del planejament II: projectes de reparcel·lació i expropiació
Girona 4, 11, 18 i 25 de maig i 1, 8 i 15 de juny del 2010

+ informació i inscripcions

 



  • Arquitecte col·legiat especialitzat en urbanisme, projectes, història de l'art i tassacions de l'Estat, s'ofereix per a col·laborar en un Despatx d'Arquitectura. Interessats trucar al 646 824 921 i demanar per Lluís.
  • Despatx d'arquitectura busca professionals per compartir local al centre de Girona. Interessats trucar al 972 212 985.
  • Es lloga despatx de 45 m2 a la zona de la Punxa. Interessats trucar al 972 244 785 (vespres).

  • Es lloga despatx de 120 m2, ben orientat, amb molta llum, a la zona de la Punxa. Interessats trucar al 619 137 936 o 972 203 860 i demanar per Sra. Masramón.
 


  • ASEMAS Mutua de Seguros y Reaseguros a Prima Fija, convoca un concurs per el disseny de la nova imatge de la seva pàgina web i de l'estructura del butlleti digital d'ASEMAS. Bases concurs



| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@