10 a 16 NOVEMBRE 2008 
Dilluns 10 Dimarts 11 Dimecres 12 Dijous 13 Divendres 14 Dissabte 15
ES 16 a 20 h
Problemes de construcció

 

 

F 16 a 19 h
Llicències d'obra CTE

 


Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
 d  

» Pots accedir a la presentació del web de planejament urbanístic
La Demarcació de Girona del COAC col·labora amb la Direcció General d'Urbanisme del Departament de PTOP en programa de sistematització del planejament urbanístic amb la voluntat de servir de guia i facilitar la feina als redactors en els seus aspectes més formals i de possibilitar una elaboració més eficaç del sistema d'informació territorial de Catalunya. La primera fase d'aquest treball ha estat la creació de la pàgina web amb la documentació corresponent als POUM, que consisteix en l'indexat dels documents que el conformen, el desplegament estructurat dels aspectes que ha de contenir cadascun amb les determinacions mínimes que han d'establir, i les referències legislatives bàsiques, així com models dels aspectes clau del Pla. Pàgina web

» Les societats que no s'hagin adaptat a la llei de societats quedaran dissoltes el 16 de desembre
D'acord amb la Llei 2/2007, el termini per adaptar les societats professionals a l'esmentada llei i presentar l'adaptació al Registre Mercantil va acabar el 16 de juny. El 16 de desembre les societats professionals que no s'hi hagin adaptat quedaran dissoltes de ple dret. En conseqüència, la part del Registre col·legial de societats d'exercici professional formada per les societats que encara no estan adaptades a la Llei quedarà tancada i sense cap efecte a partir del 16 de desembre de 2008, i no es podrà realitzar cap tràmit col·legial (visats, certificats, etc.) amb les societats inscrites, ja que hauran deixat d'existir a tots els efectes legals. Per a més informació us heu de posar en contacte amb l'Assessoria Jurídica de la Demarcació.

» PIA de novembre - 104
Consulta el butlletí de la Demarcació de Girona on hi trobaràs tota la informació de les activitats mensuals. PIA 104

» Horaris de les seus
La Demarcació de Girona obre de dilluns a dijous, de 9 a 18 hores, i els divendres, de 9 a 15h. Les Delegacions de l'Alt Empordà i Garrotxa - Ripollès, obren de dilluns a dijous de 9 a 14h i de 16 a 18 h, i els divendres, de 9 a 14h.

 

 

 

 

 

 

» Projectes seleccionats de la 12a edició dels Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona

En la dotzena edició dels Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona han quedat seleccionats vint – i – un projectes, dels cent setze presentats. Aquests s'han fet públics el dijous 6 de novembre, en un acte presidit per Frederic Cabré, president accidental de la Demarcació de Girona, acompanyat de Ricard Turon, vocal de Projecció i Cultura, i Raquel Serrat, vocal d'Exercici Professional i secretaria del Jurat d'enguany.

En el decurs de la presentació, Frederic Cabré ha explicat la bona salut que gaudeixen els premis de Girona, fet que permet poder seguir fent-los anualment. Tanmateix, la voluntat d’obrir aquests a un públic més ampli, ens fa buscar la implicació d’entitats i institucions i fer, a la vegada, un pas més, en la difusió de l’arquitectura gironina de qualitat. Per la seva part, Ricard Turon ha informat de la composició del Jurat que ha comptat amb Carles Ferrater, com a president, Iñaky Alday, Gabriel Ruiz Cabrero i Carlos Bañon de l’estudi SUVArquitectura, i n’ha destacat que aquest tipus de convocatòries potencia el debat entre aquests professionals que finalment, emeten el veredicte. Finalment, ha explicat que l’exposició d’enguany, comissariada per MAYO Group – j.camps • o. felip • a. lérida • m. charneco • a. puigjaner • g. lópez, surt literalment de l’edifici de la Pia Almoina, per oferir-se a la ciutat mitjançant una proposta molt suggerent i atractiva.

I, com a cloenda de la presentació, Raquel Serrat ha explicat que el jurat vol remarcar l’alta qualitat de tots els projectes presentats i la difícil tasca d’escollir-ne només uns quants. Després, ha donat a conèixer les vint-i-una obres seleccionades que opten als premis de les quatre categories: arquitectura, interiorisme, espais exteriors i espais efímers, que es donaran a conèixer en un acte públic el divendres, 12 de desembre de 2008 (19.30 h), a la seu de la Demarcació de Girona del COAC.

Consultar els projectes seleccionats


Per a més informació
Departament d'Activitats Culturals
Tel. 972 412 896

 

  
FIGUERES

dimecres 12
» Jornada La conceció municipal de llicències d'obres

Sala d'Actes del Col·legi d'Advocats. C. Llers, 13. Figueres
De 16 a 19 hores
Programa
Informació i inscripcions: Tel. 972 505 033 | activitats.fig@coac.cat
www2.coac.net/escolasert

Et recordem...
Exposició
Ignazio Gardela, un mestre italià (1905-1999)
L'obra d’Ignazio Gardella representa una reflexió sobre la seva professió en el si del segle XX. El replantejament dels principis de la modernitat per part de Gardella ha impulsat i estimulat la recerca d’altres camins cap els ideals moderns. En la mostra, la seva obra és narrada mitjançant unes imatges que configuren un recorregut que motiva un apropament vers el mestre italià, poc conegut fora d’Itàlia. Gardella fou, en el seu moment, una referència per a la cultura arquitectònica espanyola i catalana, i l’exposició en aquest sentit, intenta fer entendre la subtil “liaison” que unia les dues cultures arquitectòniques reconstruint el joc de referències entre formes i idees.
Sala d'exposicions | Del 7 de novembre de 2008 al 9 de gener de 2009
Horari de visita: de dilluns a dijous, de 9 a 14h i de 16 a 18h. Divendres, de 9 a 14h

FIGUERES

Et recordem...
Exposició
Obres finalistes dels premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme 2008
L’exposició dóna a conèixer les obres guanyadores i finalistes dels premis FAD 2008, que es van donar el passat 9 d’octubre a Barcelona. En aquesta edició, i seguint els criteris que el jurat s’havia proposat, s’han premiat obres que donen solucions operatives, integradores i econòmiques a l’habitatge social guardonant, en l’àmbit d’arquitectura, un edifici d’habitatges de protecció oficial per a joves, a Barcelona, obra de Emiliano López i Mónica Rivera. El muntatge expositiu ha anat a càrrec de l’arquitecte Xevi Bayona.
Sala d'exposicions | Del 31 d'octubre al 30 de novembre de 2008
Horari de visita: de dilluns a dijous, de 9 a 14h i de 16 a 18h. Divendres, de 9 a 15h

GIRONA

dimarts 11
» Curs Problemes de construcció I
Sala R. Masó | De 16 a 20 hores
Objectius: Hi ha problemes de construcció que es presenten amb certa freqüència com les esquerdes, les humitats, les fletxes, els sorolls o els assentaments, entre d’altres. Prevenir-los o evitar-los pot raure en el projecte, en l’execució, en el control, en l’ús o, fins i tot, en el manteniment. El coneixement d’aquests problemes pot ajudar-nos a evitar errors que es cometen més sovint del que ens agradaria. Per això, l’Escola Sert ha organitzat un curs, dividit en dos parts, per tractar els més comuns.
Informació i inscripcions: Tel. 972 412 896 | esert.gir@coac.cat
www2.coac.net/escolasert

Et recordem...
Exposició
Premi Mies van der Rohe
L’exposició inclou un total de quaranta obres, la guardonada amb el premi, la menció especial arquitecte emergent i les trenta-vuit obres que el jurat ha seleccionat per la seva qualitat excepcional. En concret, enguany, el Premi Mies van der Rohe ha estat per al Museu d’art contemporani de Castella-Lleó – MUSCA, obra dels arquitectes Luis M Mansilla i Emilio Tuñón. La menció especial per a l’arquitecte emergent ha estat per la Facultat de matemàtiques de Ljublijana (Eslovènia), obra dels arquitectes Matija Bervk i Vasa J Perovi´c. Aquestes i la resta de les obres es presenten mitjançant plafons fotogràfics i es complementen amb un audiovisual.
Sala d'exposicions | Del 10 d'octubre al 30 de novembre de 2008
Horari de visita: de dilluns a dijous, de 9 a 18 h, i els divendres, de 9 a 15 h.

Exposició
La forma articulada. Pep Admetlla
Exposició de l’artista gironí Pep Admetlla que forma part d’un projecte emmarcat dins les “Escultures Transitables”, espais extrems de funció indefinida dins una arquitectura extrema, simbòlica i de paper, on el dibuix mental es materialitza en volum físic a través d’una tercera dimensió que va més enllà de l’especulació formal, transformant-se en maqueta d’escala indefinida i inacabada que es construeix a si mateixa.
Sala la Cova | Del 17 d'octubre al 30 de novembre de 2008 =>prorrogada fins l'1 de febrer de 2009
Horari de visita: de dilluns a dijous, de 9 a 18 h, i els divendres, de 9 a 15 h.

Exposició Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2008
» Del 12 de desembre de 2008 a l'1 de febrer de 2009 | Girona.Problemes de construcció I
» Dimarts 11, 18 i 25 de novembre i 2, 9 i 16 de desembre de 2008 | Girona - Inscripcions aquí

 

Criteris d'intervenció. Fronts marítims
» Dimarts 20 i dijous 22 de gener de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

El planejament urbanístic general i plans d'ordenació urbanística municipal (bàsic)
» Dijous 5, 12, 19 i 26 de febrer i 5 i 12 de març de 2009 | Girona

Problemes de construcció II
» Dimarts 3, 10, 17, 24, 31 de març i 7 d'abril de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

El planejament urbanístic derivat i plans parcials urbanístics residencials
» Maig - Juny de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

 

  • Delineant s'ofereix per a treballar en despatx d'arquitectura a Girona. Molta experiència en projectes. Coneixements d'Autocad, Photoshop i Office. Tel. 650 565 285. Paul

  • Arquitecta d’interiors amb 20 anys d'experiència, desitja treballar per estudi d’arquitectura compromès amb el medi ambient i sota les premisses de sostenibilitat. També que treballin la vessant de la restauració d’edificacions antigues com masies. Tel. 699 386 572
  • OCTSA ofereix nous serveis Serveis d'Assessoria: Auditoria de projectes per arquitectes i/o promotors privats / Auditoria de projectes per l’administració (LCSP) / Control de qualitat de projectes per a concursos / Compliment del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE) / Llibre de l’edifici / Eficiència energètica / Amidaments i supervisió d'amidaments / Estudis de Seguretat i Salut. Serveis de Control (OCT): Estabilitat (Estructura) / Estanquitat (Tancaments) Altres serveis segons sol·licitud.
    Més informació: Tel. 902 218 217 | oct@coac.net | www.octsa.com. A Girona: Edifici Pia Almoina, Plaça de la Catedral 8, planta 4. OCTSA pertany al Grup d'Empreses del COAC
  • Conveni amb Caixa Catalunya S'ha renovat el conveni de col·laboració amb Caixa Catalunya que permet als col·legiats seguir obtenint condicions preferencials en els seus productes i serveis financers. Per a més informació consulteu qualsevol de les seves oficines on rebreu un tracte preferent i personalitzat. Cal acreditar-se com a membre del col·legi amb el carnet identificatiu.
 
  • Jornades de signatura electrònica 2008. Barcelona, 18 i 19 de novembre de 2008. Lloc: Palau de Congressos de Fira de Barcelona. Més informació
  • 2a Jornada Hispano-Alemana d'Eficiència Energètica en els edificis. Barcelona, 18 de novembre de 2008. Lloc: Hotel Barceló Sants. Més informació
  • Premis "vivir con madera" 2008. Organitza: El Consejo Español de Promoción de la Madera i la Confederación Española de Empresarios de la Madera - CONFEMADERA. Més informació
  • 5è Curs de desenvolupament sostenible en edificis. Madrid, del 24 al 28 de novembre de 2008. Més informació
   
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@