15 a 21 DESEMBRE 2008 
Dilluns 15 Dimarts 16 Dimecres 17 Dijous 18 Divendres 19 Dissabte 20

O 19 h
Eleccions a Delegat


ES 16 a 20 h
Problemes de construcció

 

 

G 20 h
Guia d'Arquitectura de Girona

 


Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
 d  

» Nadal 2008: Dates de Visat i Horaris
Degut a la confusió que poden haver generat els butlletins anteriors, sobre els horaris de les seus de la Demarcació durant els dies de Nadal, us confirmem que: el darrer dia que podreu retirar un projecte serà el 24 de desembre de 9 a 15h, la resta de projectes s'hauran de retirar a partir del dia 7 de gener de 2009.
A Girona, els dies 29, 30 i 31 de desembre, de 9h a 14h, podreu lliurar projectes al registre d'entrada per tal que siguin visats, posteriorment, amb el mòdul del 2008. També podreu retornar material en prèstec de la biblioteca. Excepte aquest registre d'entrada per a visats i biblioteca, la resta de serveis romandran tancats del 25 de desembre al 6 de gener.
Les delegacions d'Olot i Figueres romandran tancades durant tot aquest període

.» Premis d’arquitectura de les comarques de Girona 2008
Divendres 12 de desembre | 19.30 hores
El proper divendres es faran públics a la mateixa seu del COAC Girona els projectes premiats de l’edició d’enguany dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona 2008, en un acte obert a la ciutadania. Enguany, l'actor Pep Cruz serà l'encarregat d'amenitzar el lliurament de premis. Posteriorment, s'inaugurarà l'exposició que per primera vegada surt, literalemt, de l'interior de l'edifici de la Pia Almoina.

» Eleccions a la Delegació Garrotxa - Ripollès
Dilluns 15 de desembre de 2008 | 19 hores
En compliment del que disposen els articles 39.2.c), 52.1, i 43 dels Estatus del COAC, es convoca als col·legiats adscrits a la Delegació Garrotxa - Ripollès del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Junta General Extraordinària pel dilluns 15 de desembre de 2008, a les 19 hores en primera convocatòria, i a les 19.30 hores, en segona, a la seu social de la Delegació - Plaça Clarà, 12 1er. Olot. L'únic punt de l'ordre del dia és l'elecció del nou delegat.

» Nova instrucció de formigó EHE 2008
Us recordem que el passat 1 de desembre va entrar en vigor la nova Instrucció de formigó estructural EHE-08. Aquesta nova normativa no serà aplicable per als encàrrecs anteriors a aquesta data sempre i quant les obres s’iniciïn abans de l’1 de desembre de 2009.

 

 

 

» Guia d'Arquitectura de Girona. Àrea Urbana

El proper dijous 18 de desembre, la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC acollirà la presentació de la Guia d'Arquitectura de Girona. Àrea Urbana. Girona, Salt, Sarrià de Ter i Vilablareix, que recull tres-centes obres construïdes entre el segle XI fins a l’actualitat, abastant tots els estils, corrents i tendències.

La presentació anirà a càrrec de l'arquitecte Hélio Piñon, de Josep M. Birulés, autor del treball, que estaran acompanyats per Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ludevid, degà del COAC, i Frederic Cabré, president de la Demarcació de Girona.

Amb aquest document, la Demarcació de Girona dóna continuïtat a la tradició del COAC en la publicació de guies dedicades a l'arquitectura de les diferents zones geogràfiques de Catalunya. I, en aquesta publicació concreta, volem remarcar que no hauria estat possibles sense la col·laboració institucional dels ajuntaments de Girona, Salt, Vilablareix i Sarrià de Ter, així com de la Fundació Rafael Masó.

 

Presentació Guia d'Arquitectura de Girona. Área Urbana
Dijous 18 de desembre de 2008 | 20 hores | Sala Rafael Masó

Més informació: Departament d'Activitats Culturals. Tel. 972 412 896

 

 

 

 

 

  
FIGUERES

Et recordem...
Exposició
Ignazio Gardela, un mestre italià (1905-1999)
L'obra d’Ignazio Gardella representa una reflexió sobre la seva professió en el si del segle XX. El replantejament dels principis de la modernitat per part de Gardella ha impulsat i estimulat la recerca d’altres camins cap els ideals moderns. En la mostra, la seva obra és narrada mitjançant unes imatges que configuren un recorregut que motiva un apropament vers el mestre italià, poc conegut fora d’Itàlia. Gardella fou, en el seu moment, una referència per a la cultura arquitectònica espanyola i catalana, i l’exposició en aquest sentit, intenta fer entendre la subtil “liaison” que unia les dues cultures arquitectòniques reconstruint el joc de referències entre formes i idees.
Sala d'exposicions | Del 7 de novembre de 2008 al 9 de gener de 2009
Horari de visita: de dilluns a dijous, de 9 a 14h i de 16 a 18h. Divendres, de 9 a 14h

FIGUERES

Exposició
Contrastos
Hem parat atenció a com hem anat habitant el món? O només veiem el que ens volen mostrar? Us proposem traspassar el mur, les fronteres, les barreres, obrir unes quantes finestres a diversos llocs del món perquè puguem observar aquestes realitats més amagades, ocultes. L'exposició ha estat comissariada per Volums - Estudi d'Arquitectura: Montse Gou, Xevi Costa, Jaume Berga, Alba Coromina, Dani Castanyer.
Sala d'exposicions | Del 5 de desembre de 2008 al 8 de febrer de 2009
Horari de visita: de dilluns a dijous, de 9 a 14h i de 16 a 18h. Divendres, de 9 a 14h

Exposició inclosa dins la Mostra de Pessebres d'Olot

GIRONA

dimarts 16
» Curs Problemes de construcció I
Sala R. Masó | De 16 a 20 hores
Objectius: Hi ha problemes de construcció que es presenten amb certa freqüència com les esquerdes, les humitats, les fletxes, els sorolls o els assentaments, entre d’altres. Prevenir-los o evitar-los pot raure en el projecte, en l’execució, en el control, en l’ús o, fins i tot, en el manteniment. El coneixement d’aquests problemes pot ajudar-nos a evitar errors que es cometen més sovint del que ens agradaria. Per això, l’Escola Sert ha organitzat un curs, dividit en dos parts, per tractar els més comuns.
Curs tancat

dijous 18
» Presentació Guia d'Arquitectura de Girona. Àrea Urbana
Sala R. Masó | 20 hores
L'arquitecte Hélio Piñon presentarà el llibre juntament amb Josep M Birulés, l'autor. En l'acte també hi intervindrà Anna Pagans, alcaldessa de Girona, Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ludevid, degà del COAC, i Frederic Cabré, president de la Demarcació de Girona.
La Guia d'Arquitectura de Girona. Àrea Urbana és un recull de tres-centes obres construïdes entre el segle XI fins a l’actualitat, dels municipis de Girona, Salt, Sarrià de Ter i Vilablareix. Cada un dels edificis es presenta amb un comentari descriptiu, s’il·lustra amb fotografies realitzades durant l’hivern de 2008 pel fotògraf Joan del Pozo i, en alguns casos, es complementen amb plànols i dibuixos.
Més informació: Departament d'activitats culturals. Tel. 972 412 896

Et recordem...
Exposició
La forma articulada. Pep Admetlla
Exposició de l’artista gironí Pep Admetlla que forma part d’un projecte emmarcat dins les “Escultures Transitables”, espais extrems de funció indefinida dins una arquitectura extrema, simbòlica i de paper, on el dibuix mental es materialitza en volum físic a través d’una tercera dimensió que va més enllà de l’especulació formal, transformant-se en maqueta d’escala indefinida i inacabada que es construeix a si mateixa.
Sala la Cova | Del 17 d'octubre al 30 de novembre de 2008 =>prorrogada fins l'1 de febrer de 2009
Horari de visita: de dilluns a dijous, de 9 a 18 h, i els divendres, de 9 a 15 h.

Criteris d'intervenció. Fronts marítims
» Dimarts 20 i dijous 22 de gener de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

El planejament urbanístic general i plans d'ordenació urbanística municipal (bàsic)
» Dijous 5, 12, 19 i 26 de febrer i 5 i 12 de març de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

 

Problemes de construcció II
» Dimarts 3, 10, 17, 24, 31 de març i 7 d'abril de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

El planejament urbanístic derivat i plans parcials urbanístics residencials
» Maig - Juny de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

 

  • Es lloga pis de 42 m2 útils amb mobles al c. Ballesteries de Girona. Interessats trucar al Tel. 972 212 337 i demanar per Josep M Deulofeu o Jordi.
  • OCTSA ofereix nous serveis Serveis d'Assessoria: Auditoria de projectes per arquitectes i/o promotors privats / Auditoria de projectes per l’administració (LCSP) / Control de qualitat de projectes per a concursos / Compliment del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE) / Llibre de l’edifici / Eficiència energètica / Amidaments i supervisió d'amidaments / Estudis de Seguretat i Salut. Serveis de Control (OCT): Estabilitat (Estructura) / Estanquitat (Tancaments) Altres serveis segons sol·licitud.
    Més informació: Tel. 902 218 217 | oct@coac.net | www.octsa.com. A Girona: Edifici Pia Almoina, Plaça de la Catedral 8, planta 4. OCTSA pertany al Grup d'Empreses del COAC
  • Conveni amb Caixa Catalunya S'ha renovat el conveni de col·laboració amb Caixa Catalunya que permet als col·legiats seguir obtenint condicions preferencials en els seus productes i serveis financers. Per a més informació consulteu qualsevol de les seves oficines on rebreu un tracte preferent i personalitzat. Cal acreditar-se com a membre del col·legi amb el carnet identificatiu.
 
  • Jornades internacionals sobre la intervenció en el Patrimoni Arquitectònic. Centres històrics i vida contemporània Barcelona, de l'11 al 14 de desembre de 2008. Programa i inscripcions.
  • Premis "vivir con madera" 2008. Organitza: El Consejo Español de Promoción de la Madera i la Confederación Española de Empresarios de la Madera - CONFEMADERA. Més informació
   
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@