Del 22 al 28 de març de 2010

Dilluns 22 Dimarts 23 Dimecres 24 Dijous 25 Divendres 26 Dissabte 27


ES 18 a 20 h

Autocad 2010, rendibilitat, funcionament i prestacions




ES 9:30 a 12h
Llibre blanc del projecte
2ona Part 2a Edició

ES 18 a 20 h
Autocad 2010, rendibilitat, funcionament i prestacions

 


 

 

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
d    

» 4 de maig: eleccions al COAC
El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) convoca eleccions per a la renovació dels seus òrgans de govern (Junta de Govern i juntes directives de les demarcacions de Barcelona, Ebre, Girona, Lleida i Tarragona i delegats de les delegacions) i dels 200 representants de l'Assemblea General (distribuïts entre les cinc demarcacions), per al dimarts 4 de maig de 2010. Amb motiu de les eleccions s’ha creat una pàgina web específica on hi trobareu el calendari electoral i informació relativa a tot el procés. Més informació

»Cicle de visites tècniques: Intervencions en el patrimoni arquitectonic. Girona Barri Vell
Visita a dues intervencions en el Barri Vell de Girona, que tindrà lloc el dissabte 10 d’abril de 2010 i que ha organitzat en Pep Fortià, vocal d’AADIPA a Girona. Mes informació

»Projectes seleccionats dels Premis d’Arquitectura de Girona 2010
Ja podeu consultar les vint-i-dos obres seleccionades dels Premis d’Arquitectura de Girona 2010 que han estat escollides pel Jurat format pels arquitectes Xavier Monteys, com a president, i Juan Herreros, José Morales i Rafael Moranta, com a vocals. En aquesta nova edició, la tretzena, s’han presentar un total de cent disset projectes a la modalitat única d’arquitectura. Les obres premiades es donaran a conèixer el 28 de maig, en un acte a la seu de la Demarcació de Girona del COAC. Projectes seleccionats

» Arquitectura catalana global, cicle de videoconferències entre Catalunya i Nord-Amèrica
L’Ajuntament de Palafolls i la Universitat d’Indiana (EE.UU), amb la col·laboració de l’Anella Cultural, la Generalitat de Catalunya i Techno Trends, organitzen un cicle de xerrades que sota el títol d’”Arquitectura catalana global” els arquitectes i teòrics de la urbanització, Oriol Bohigas (25.02), Benedetta Tagliabue (11.03), Joan Roca i Albert (25.03), i Francesc Muñoz (08.04), conversaran amb alumnes del curs de doctorat de la Universitat d’Indiana l’Arquitectura i l’urbanisme catalans dins del context de la globalització. Aquest cicle de xerrades es portarà a terme des de la Biblioteca Miralles de Palafolls i es podrà seguir en directe, amb streming, a través d’aquest enllaç

» Calendari fiscal del professional liberal

Fins el 31 de març teniu temps de presentar els models 347 i 184.
El model 347 és el corresponent a la declaració de tots els clients i proveïdors que el montant global per a cada un d’ells, durant l’any 2009, superi els 3005,06 €. No s’ha de tenir en compte les quantitats que han estat objecte de retenció per IRPF (col·laboracions, honoraris amb retenció, etc.).
El model 184 és la declaració que han de fer les Societats en règim d’atribució de rendes, és a dir les Societats Civils, Comunitats de Béns, etc...que tenen l’obligació d’informar a l’administració dels ingressos, despeses, retencions, etc. i l’atribució fiscal a cada un dels socis.

 

» Sobre la professió i el Col·legi

El passat dimecres 10 de març, amb 27 companys, vàrem mantenir una conversa al voltant de la situació de la professió i de la transformació necessària del Col·legi. Va ser una conversa sense guió, sense límits, sense barreres i sense necessàriament respostes.

En un primer moment ja es va evidenciar la conveniència de reeditar periòdicament aquest tipus de trobades, de format distés, temàtiques o no, que serveixin per posar en comú problemàtiques i inquietuds del col·lectiu. Molts van ser els temes tractats, i segur que no tots ells quedaran reflectits en aquestes notes, però si que m’agradaria resseguir-ne alguns.

Sols començar les intervencions va aflorar el sentiment de com es percep, dins el conjunt de la societat i dins el sector, el paper de l’arquitecte. Com a través del mateix col·lectiu és important transmetre la percepció de proximitat, utilitat i eficiència. I que cal fer pedagogia i fer partícip d’allò que produïm a un públic més ampli.

Necessàriament, vàrem parlar de l’aposta decidida del Col·legi per potenciar el servei al col·legiat, de quina manera podem oferir-lo en aquests moments, i de com ho hem de fer en un futur. Hem heretat un sistema pel qual el visat pagava la major part del servei, reflex d’una realitat del col·lectiu que ara és radicalment canviada.

En el conjunt del servei a l’arquitecte també hi ha l’activitat cultural, últimament amagada al calaix perquè es valora com a no prioritària. Però va esdevenir en la conversa com part necessària i útil per a la projecció externa i per, com algú va dir, cultivar el propi esperit. Però també vàrem sospesar que pot ser una cultura feta, en aquests moments, d’altra manera, sense grandiloqüències i fins i tot sense cost: haver participat en un concurs pot facilitar l’organització d’una exposició; podem convèncer a un amic que sigui el proper conferenciant, etc.

I això em porta a una darrera reflexió de la tertúlia, que té a veure amb que l’interès que es suscita per a la realització d’activitats i serveis en el sí del col·legi porti associat una acció voluntària per tirar-ho endavant. Unes certes ganes, un cert voluntariat que segurament té més a veure amb aquella associació d’arquitectes que va néixer ara fa 135 anys, que amb l’actual organització.

Quina ha de ser aquella vinculació que ens ha de mantenir com a col·lectiu en la defensa de la utilitat pública i de l’arquitectura? Quina ha de ser aquella utilitat per la professió que esperem d’un ens com el Col·legi? No solament l’obligatorietat legal i el proteccionisme gremial són suficients. Per això hem de seguir treballant amb l’horitzó de suscitar interès de pertinença al Col·legi, pels serveis que ens ofereix i pel renom que ens dóna.

En seguirem parlant ...

Frederic Cabré
President



 

 

 
 
 


 

 


 

 

 

 

 

 


GIRONA

Dilluns 22 i dimecres 24 de març
AUTOCAD 2010 - 2d: rendibilitat, funcionament i presentacions.

Aula d'informàtica l de 18 a 20 hores
El nou Autocad 2010 té incorporat noves aplicacios potents i flexibles per a la rendibilitat, funcionament i les presentacions dels projectes arquitectónics.

Dimecres 24 de març

El Llibre blanc del Projecte 2ona part 2a edició: Codi Tècnic i altres normatives
DB HR Protecció contra el soroll

Sala Rafael Masó l de 9:30 a 12:30 hores
Cada jornada estarà organitzada en una primera hora on es farà un repàs de la normativa, i a la segona s'aplicarà a un projecte concret, (sempre el mateix) utilitzant les eines que actualment té el COAC com les memòries i les fitxes, i amb la realització dels diferents plànols que demostren el seu compliment.

Exposicions obertes...

habitant - arquitecte
Sala La Cova | Del 5 de març al 25 d'abril de 2010
La mostra vol ensenyar l’habitat de treball dels arquitectes mitjançant un seguit de fotografies i també d’una projecció. Les imatges ensenyen els edificis, els carrers, els objectes dels despatxos relacionats o no amb l’exercici de la professió. Una exposició que ens acosta al treball diari i a la personal visió de la fotògrafa alhora de captar les particularitats de la professió i dels professionals.
Horari de visita: Feiners de 9 a 15 hores. | Accés lliure i gratuït

     
   

Escola Sert: GOOGLE SKETCHUP - renderitzacions
Girona 12, 14, 19, 21, 26, i 28 d'abril, i 3 i 5 de maig del 2010, de 18 a 20h. Preu (sense iva): 90€
Informació

Escola Sert: Interiors
Girona 13, 20 i 27 d'abril, i 4 de maig del 2010, de 16 a 20h.
Informació

 



Escola Sert: Módul 8 - Aplicació del planejament II: projectes de reparcel·lació i d'expropiació
Girona 4, 11, 18, i 25 de maig, 1, 8, i 15 de juny de 2010.
Informació

 

  • Es lloga despatx de 140 m2 al Centre de Girona (Plaça Independència). Està completament reformat. Interessats posar-se en contacte amb la Sra. Marta Pons. Tel. 685 547 340.
  • Despatx d'arquitectura busca professionals per compartir local al centre de Girona. Interessats trucar al 972 212 985
  • Es lloga despatx d'arquitectura per a compartir situat a la Plaça de Pou Rodó de Girona. Interessats trucar al 699 310 687. Carme.

 

 
  • Curs Intervencions en edificis particulars en mal estat, a càrrec de Fèlix Ruiz Gorrindo, arquitecte tècnic. Dates: 12 de març, 30 d’abril, 28 de maig i 11 de juny de 2010. Lloc: Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Organitza: Servei d’Habitatge de la Diputació de Girona. Inscripció gratuïta, Més informació
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@