Del 17 al 23 de maig de 2010

Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte



ES 17 a 20 h
Modul 8 - Aplicació del planejament II

ES 17 a 20 h
Aplicació pràctica LIDER

 

ES 9:30 a 12h

Llibre Blanc del Projecte 2ona part

 

 

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
d    

» Acte de lliurament dels Premis d’Arquitectura de Girona 2010
El divendres 28 de maig, a les 19.30 hores, en un acte a la seu de la Demarcació de Girona del COAC, es donaran a conèixer els projectes premiats de la 13a edició dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona, de les vint – i – dues propostes que van quedar seleccionades. Les obres candidates a ser Premi d’Arquitectura aborden diferents escales de treball, diverses formes d’intervenció i entorns dispars. Aquest any, i per primera vegada, també hi haurà el Premi Jurat de la Cultura que s’atorgarà a l’obra més votada a criteri d’un conjunt d’experts vinculats al món de la gestió i la comunicació cultural. Projectes seleccionats
» 1r Congrés infantil d’Aquitectura
El passat divendres 7 de maig, el Teatre de Salt va acollir el primer Congrés infantil d'Arquitectura de les comarques de Girona, on durant prop més de tres hores, tres cents cinquanta alumnes de primària del centres educatius Can Puig de Banyoles, Vedruna d'Arbúcies, Agustí Gifre de Sant Gregori, Domeny i Eiximenis de Girona, van exposar com han viscut el projecte Ensenyar Arquitectura, Apendre Arquitectura que han treballat durant tot el curs acadèmic.
Amb el nom "Ensenyar arquitectura - Aprendre arquitectura", la Demarcació de Girona del COAC va endegar el mes d'octubre de l'any passat un projecte educatiu, deat i coordinat per la pedagoga i mestra Dolors Guix i per l'artista gironí Pep Admetlla, amb la voluntat de que l'arquitectura esdevingui part del coneixement a impartir en els projectes educatius dels centres de primària, de la mateixa manera que ja ho és en les realitats diàries dels alumnes i mestres.
» Exposició sobre el Pla de Millora Urbana núm. 13 – Carrer de Barcelona de la ciutat de Girona
La sala d’exposicions La Cova de la Demarcació de Girona del COAC acull l’exposició sobre el Concurs Pla de Millora Urbana núm. 13 – Carrer de Barcelona de la Ciutat de Girona que va convocar l’Ajuntament de Girona i que va fallar el passat 27 d’abril. La mostra dóna a conèixer les cinc propostes finalistes del concurs que es complementen amb els treballs que els alumnes de 3r d’Arquitectura de la Universitat de Girona del curs 2007 / 2008, en l’assignatura Urbanística III, van realitzar per analitzar aquesta mateixa zona en el marc del planejament i en el compromís de la sostenibilitat, intentant aproximar els treballs de l’estudiant al món professional.
» Cicle Cinema i Arquitectura
La Fundació Rafael Masó ha organitzat per aquest mes de maig el cicle Arquitectures de cinema a través del qual es projectaran pel·lícules on l'arquitectura n'és la protagonista. Així s’hi podran veure The Fountainhead (El Manantial), de King Vidor, presentada per Arcadi Pla (4.05.2010); Sketches of Frank Gehry (Apuntes de Frank Gehry), de Sidney Pollack, presentada Joan Falgueras (12.05.2010); L’ami de mon amie (El amigo de mi amiga), d'Eric Rohmer, presentada per Josep Fuses (18.05.2010); i Sossen, Arkitekten och det Skruvade Huset (El socialista, el arquitecto y la turing torso), de Fredrik Gertten, presentada per Joaquim Español (26.05.2010).
» Calendari fiscal del professional liberal_maig
Comença el període per fer la Declaració de la Renta MOD D100 que finalitzarà el 30 de juny. Aquesta declaració l’han de presentar tots els professionals liberals en estimació directa, tant normal com simplificada.

»Tancament temporal de l’aparcament
Durant tota la setmana del 7 al 13 de juny, l’aparcament de la seu a Girona del Coac romandrà tancat. Aquest espai, juntament amb la planta baixa per un període més limitat, s’ha llogat per a la producció d’una pel·lícula que durant aquests dies es filmarà als carrers del Barri Vell gironí. Tot i això, s’han reservat 3 places per a ús exclusiu dels col·legiats que vingueu a visar o fer gestions curtes. Esperem que el bon ús d’aquestes places permeti minimitzar les molèsties que aquesta situació us pugui generar. Per a més informació, contacteu amb el Secretari Tècnic.


 

» Frederic Cabré escollit president de la Demarcació de Girona
La candidatura encapçalada per Frederic Cabré i Segarra, amb 186 vots (64,3%), va guanyar les eleccions a la Junta Directiva de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), celebrades el passat 4 de maig. Per la seva banda, la candidatura de Joan Torner i Corcoy va obtenir 98 vots (34%).

La candidatura a Junta Directiva de Frederic Cabré està integrada per Raquel Serrat (secretaria), Jordi Ortega (tresorer), Carme Tarrenchs (vocalia d’Exercici Professional), Marc Riera (vocalia de Formació) i Joan Falgueras (vocalia de Cultura). En la propera Junta Directiva del dia 2 de juny, serà quan els membres electes prendran possessió dels seus càrrecs; un mandat que finalitzarà l’any 2014.

En les eleccions d’enguany, les primeres que han permés el vot electrònic i amb la supressió del vot delegat, la participació a la Demarcació de Girona ha estat d’un 39,1% (292 arquitectes) d’un del cens composat per 746 arquitectes.

Junta de Govern, Juntes Directives i Assemblea

Lluís Comerón serà el nou degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, després d’obtenir 1.261 vots (50,1%), enfront dels 672 (26,7%) de Josep Maria Dedéu i els 443 obtinguts (17,6%) per la candidatura de Lluís Alonso. La seva candidatura està integrada per per M. Assumpció Puig i Hors (secretaria), Jordi Bergadà i Masquef (tresorer), Fernando Marzà, Enric Mir Teixidor, Manuel Ruisanchez i Capelastegui i Cecília Obiol Cordón (vocals).

A la Junta Directiva de la Demarcació de Barcelona ha guanyat la candidatura encapçalada per Antoni Casamor i Maldonado, amb 934 vots (52,7%), i a la Demarcació de Tarragona ha guanyat la candidatura encapçalada per Josep Llop i Tous, amb 151 vots (50 %). Finalment, a les Juntes Directives de les Demarcacions de l’Ebre i Lleida ja van ser proclamats, en data 12 d’abril de 2010 en no tenir oponents, els candidats Joan Josep Curto i Reverté i Montserrat Giné i Macià, respectivament. Van quedar igualment proclamats Ramon Bacardit i Reguant, Miquel Sitjà Domènech, Josep Milà i Albà, Mar Pelach i Pànker i Esteve Corominas i Noguera, com a candidats únics a Delegats de les Delegacions del Bages- Berguedà, Osona, Vallès, Alt Empordà i Garrotxa-Ripollès.

Més informació



 

 

 

 

 

 

 

 

 

GIRONA

Dimarts 18 de maig
M-8 Aplicació del planejament II : Projectes de reparcel·lació i d'expropiació
Facilitar els coneixements i les capacitats per intervenir profesisonalment en la gestió urbanística, a traves d'exercicis de reparcel·lació i expropiació en les diferents classes de sol: constitució de les entitats urbanístiques col·laboradores: projectes de taxació conjunta i valoracions en règim d'equidistribució de beneficis i càrregues.

Dimecres 19 de maig
Aplicació pràctica LIDER
Curs dirigit a professionals que vulguin introduir-se en el coneixement de l'eina oficial per al compliment de la limitació de la demanda energètica, i utilitzar-la a més com a software per millorar el disseny i prestacions de l'edifici a través d'un exercici pràctic


Divendres 21 de maig
Llibre blanc del projecte 2ona part : Codi Tècnic i altres normatives : DB-SE Seguretat Estructural
Analitzar el compliment de la normativa vigent en un projecte tipus d'un habitatge unifamiliar. Reflexionar els punts d'aplicació de la normativa segons casos. Utilització de les eines que actualment té el COAC com les memòries i les fitxes així com la realització dels diferents plànols que demostren el seu compliment.

     
   

Escola Sert: Aplicació pràctica CALENER
Girona 7, 14, 21 i 28 de juny de 2010, de 17 a 20h. Informació


 


Escola Sert: Arquitectes municipals de petits municipis
Girona, 3, 10, i 17 de juny, 1, 8, i 15 de juliol, 16, 23 i 30 de setembre i 7, 14, 21, i 28 d'octubre de 2010- Informació i inscripcions

 

 

  • Es lloga despatx de 140 m2 al Centre de Girona (Plaça Independència). Està completament reformat. Interessats posar-se en contacte amb la Sra. Marta Pons. Tel. 685 547 340.
  • Despatx d'arquitectura busca professionals per compartir local al centre de Girona. Interessats trucar al 972 212 985
  • Es lloga despatx d'arquitectura per a compartir situat a la Plaça de Pou Rodó de Girona. Interessats trucar al 699 310 687. Carme.

 

 
  • Passat, present i futur dels recs de Banyoles. Dissabte 15 de maig de 2010, al migdia. Centre d'Estudis Comarcals (Plaça Font, 11. Banyoles). Més informació: Oriol Rosselló. Tel 657 856 345 o www.bangolo.com
  • Curs Intervencions en edificis particulars en mal estat, a càrrec de Fèlix Ruiz Gorrindo, arquitecte tècnic. Dates: 12 de març, 30 d’abril, 28 de maig i 11 de juny de 2010. Lloc: Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Organitza: Servei d’Habitatge de la Diputació de Girona. Inscripció gratuïta, Més informació

| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@