Del 7 al 13 de juny de 2010

Dilluns 07 Dimarts 08 Dimecres 09 Dijous 10 Divendres 11 Dissabte 12

ES 17 a 20 h
Aplicació pràctica CALENER



ES 17 a 20 h
Modul 8 - Aplicació del planejament II



ES 9:30 a 14h i de 15:30 a 17:30h
Arquitectes municipals de petits municipis


 

 

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
»Tancament temporal de l’aparcament
Durant tota la setmana del 7 al 13 de juny, l’aparcament de la seu a Girona del Coac romandrà tancat. Aquest espai, juntament amb la planta baixa per un període més limitat, s’ha llogat per a la producció d’una pel·lícula que durant aquests dies es filmarà als carrers del Barri Vell gironí. Tot i això, s’han reservat 3 places per a ús exclusiu dels col·legiats que vingueu a visar o fer gestions curtes. Esperem que el bon ús d’aquestes places permeti minimitzar les molèsties que aquesta situació us pugui generar. Per a més informació, contacteu amb el Secretari Tècnic.

» Presentació del Pla Territorial Sectorial d’Habitatge a Catalunya
El divendres 4 de juny, la sala de conferències Rafael Masó de la Demarcació de Girona acollirà la presentació del Pla Territorial Sectorial d’Habitatge a Catalunya (PTSH). La conferència anirà a càrrec de Josep M Vilanova, arquitecte redactor del Pla, i comptarà amb la participació de Joaquim Gascó, director general d’Habitatge de Catalunya, i de Frederic Cabré, president de la Demarcació de Girona del COAC.
Mes informació


» Exposició itinerant HABITATGE / CAT a Figueres
El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya ha promogut l’exposició itinerant Habitatge / Cat que recorrerà més de vint municipis de Catalunya, amb l’objectiu d’informar a la ciutadania de les mesures i solucions que ofereix la Generalitat de Catalunya en relació a l’accés a l’habitatge, la qualitat i la innovació i el pla de futur. A les comarques de Girona, aquesta mostra s’ha pogut veure a Olot, del 18 al 23 de maig i a Salt, del 25 al 30 de maig. Finalment, la ciutat de Figueres l’acollirà del 7 al 13 de juny (Rambla) Mes informació


» El Centre d’Innovació i Emprenedoria de Figueres (CIE) ubicat a la Delegació de l’Alt Empordà
El passat 13 de maig, es va inaugurar el Centre d’Innovació i Emprenedoria de Figueres ubicat, temporalment, a la seu de la Delegació de l’Alt Empordà del COAC. Aquest centre és una experiència pilot del programa europeu transfronterer “Transversalis” i té per objectiu afavorir la innovació i l’emprenedoria a les empreses i professionals de la zona, i seu una eina de relació i intercanvi d’empreses situades a cada costat de la frontera. Amb aquesta col·laboració, es segueix treballant per obtenir ingressos i poder finançar les activitats de la Demarcació.


» Calendari fiscal del professional liberal_juny
Us recordem que teniu temps fins el 30 de juny per a presentar la Declaració de la Renda Model D100. Si aquesta us surt positiva, podeu domiciliar-la i presentar-la per internet fins el 23 de juny i el càrrec es farà el dia 30. Si la domicilieu, podeu ajornar el pagament del 40% de l’import fins el dia 5 de novembre sense interessos. Les declaracions negatives es poden presentar fins el dia 30 de juny per internet.

» Tretze anys premiant l’arquitectura realitzada a la Demarcació de Girona

El passat divendres 28 de maig, la seu de la Demarcació de Girona del COAC va acollir, novament, l’acte de lliurament dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona i la inauguració de la mostra que els dóna a conèixer. En el decurs de l’acte, conduït per l’arquitecta Carme Tarrenchs, es van donar a conèixer els tres premis d’Arquitectura i el premi Jurat de la Cultura, juntament amb les dues mencions especials, escollits d’entre els cent disset presentats, vint – i - dos dels quals ja es van fer públics com a projectes seleccionats.
Concretament els projectes guardonats en aquesta 13a edició dels Premis d’Arquitectura de Girona han estat: Casa Collage al Call de Girona, de Ramon Bosch i Bet Capdeferro, el nou accés de l’escola bressol de Santa Cristina d’Aro, de Albert Cardella i Montserrat Bonvehí, i la nova construcció de cicles formatius i Institut d’Educació Secundaria La Garrotxa d’Olot, de Santiago Vives, Tobias Gottschalk i Ana Vidal. El Jurat ha decidit atorgar dues mencions especials per l’edifici d’habitatges a la Gran Via de Jaume I de Girona, de Ricard Mercadé i Aurora Fernández, i per l’habitatge unifamiliar aïllat Berta a Maçanet de Cabrenys, de Josep M Casadevall i Dolors Sayeras.
En quant a la novetat del nou premi Jurat de la Cultura, l’obra més votada i per tant la que ha estat guardonada amb aquest nou premi, és la Bodega Terra Remota a Sant Climent Sescebes, de Nacho Ferrer i Pepe Cortés.


En l’acte hi van participar el director General d’Arquitectura i Paisatge de la Generalitat de Catalunya, Joan Ganyet, el director de Caixa Girona, Manel Serra, el vicepresident de la Diputació de Girona, Pere Trias, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Girona, Joan Pluma, el president del Jurat dels Premis d’aquest any, l’arquitecte Xavier Monteys, i del president de la Demarcació de Girona, Frederic Cabré. També, es va comptar amb la col·laboració dell president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Narcís Genís, de la presidenta de l’Associació Catalana de Crítics d’Art, Pilar Parcerisas, i del naturalista Jordi Sargatal, perquè lliuressin els diplomes als premiats d’enguany.

Catàleg dels Premis d’Arquitectura 2010 clicant aquí


 



GIRONA

Dilluns 7 de juny
Aplicació pràctica CALENER
Curs dirigit a professionals que vulguin introduir-se en el coneixement de les eines oficials per al compliment de la legislació en termes de qualificació i certificació energètica d’edificis. Al mateix temps s’espera que s’adquireixin les aptituds necessàries per ser capaços de dissenyar edificis i sistemes energèticament eficients.

Dimarts 8 de juny
M-8 Aplicació del planejament II : Projectes de reparcel·lació i d'expropiació
Facilitar els coneixements i les capacitats per intervenir profesisonalment en la gestió urbanística, a traves d'exercicis de reparcel·lació i expropiació en les diferents classes de sol: constitució de les entitats urbanístiques col·laboradores: projectes de taxació conjunta i valoracions en règim d'equidistribució de beneficis i càrregues.


Dijous 10 de juny
Arquitectes municipals petits municipis
L'objectiu d'aquest Curs és conèixer i aprofundir en les matèries pròpies de l'Administració local relacionades amb el desenvolupament de la funció de l'Arquitecte municipal. L'activitat s'adreça als arquitectes municipals que presten els seus serveis en municipis petits o mitjans, que són la gran majoria de les comarques de Girona i als que volen ser-ho.


Exposicions obertes...


Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona 2010
Del 28 de maig al 12 de setembre de 2010 | Sala d’exposicions
Horari: feiners de 9 a 15 hores.| Accés lliure i gratuït
La mostra dóna a conèixer les obres premiades i finalistes dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona que convoca la Demarcació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Amb aquesta mostra es vol donar a conèixer l’arquitectura que es realitza a la província de Girona i propiciar, Aixa, el debat en la nostra societat plural i participativa.


Ensenyar Arquitectura – Aprendre Arquitectura
Del 28 de maig al 27 de juny de 2010 | Sala d’exposicions La Cova
Horari: feiners de 9 a 15 hores. | Accés lliure i gratuït
La mostra dóna a conèixer el material que els estudiants de les escoles de la província de Girona que han participat en el projecte educatiu Ensenyar Arquitectura – Aprendre Arquitectura, han generat durant tot el procés de treball.



     
   

Escola Sert: Programa d'intensificació en rehabilitació d'edificis d'habitatge en col·laboració amb la Diputació de Girona
Girona, novembre, desembre 2010 i gener, febrer de 2011


 


 

 

  • Es lloga despatx de 140 m2 al Centre de Girona (Plaça Independència). Està completament reformat. Interessats posar-se en contacte amb la Sra. Marta Pons. Tel. 685 547 340.
  • Despatx d'arquitectura busca professionals per compartir local al centre de Girona. Interessats trucar al 972 212 985
  • Es lloga despatx d'arquitectura per a compartir situat a la Plaça de Pou Rodó de Girona. Interessats trucar al 699 310 687. Carme.
  • Es lloga despatx en un local compartit per un arquitecte i un fotògraf a la zona Parc del Migdia de Girona. Interessats trucar al telefon 645 727 979 o 620 985 255. Xavi

 

 
  • Curs Intervencions en edificis particulars en mal estat, a càrrec de Fèlix Ruiz Gorrindo, arquitecte tècnic. Dates: 12 de març, 30 d'abril, 28 de maig i 11 de juny de 2010. Lloc: Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Organitza: Servei d'Habitatge de la Diputació de Girona. Inscripció gratuïta, Més informacio
  • Jornada La construcció i la rehabilitatció "sostenible". Veritats i mentides. Dimecres 16 de juny de 2010, de 17 a 19.30 hores. Lloc: Auditori Joan M Gelada del CECAM (C. Pirineus / C.Falgueres del Polígon Industrial (al costat de la ITV). Celrà. Més informació
  • Seminari Cap als nous signes de la ciutat global del segle XXI. Arquitectura o ànec? Direcció: Josep M.Rovira, catedràtic d'Història de l'Art i Arquitectura de l'ETSAB. Del 30 de juny al 2 de juliol de 2010. Mes informació
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@