Del 21 al 27 de juny de 2010

Dilluns 21 Dimarts 22 Dimecres 23 Dijous 24 Divendres 25 Dissabte 26

ES 17 a 20 h
Aplicació pràctica CALENER








 

 

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
»Jove arquitectura emergent a Lisboa
La Galeria NOGO (Rua da Rosa 237, Bairro Alto, Lisboa, Portugal) acollirà del 18 al 25 de juny la inauguració del projecte europeu "Import / Export" de divulgació d'arquitectura jove emergent, amb l’exposició "Matèria sensible: arquitectes joves catalans", que ofereix una mostra de l'arquitectura que es projecta avui a Catalunya. Es tracta de l'obra de 10 estudis d'arquitectes entre 30 i 40 anys que presenten una concepció i aproximació a l'arquitectura comuns, configurant una identitat singularitzada, capaç de respondre als reptes actuals de l'arquitectura global a partir de trets específics locals propis del seu territori i cultura (tradició constructiva, recursos materials, valors, etc.).
L'exposició compta amb la col·laboració del COAC i de l'Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya. Més informació

» El Centre d’Innovació i Emprenedoria de Figueres (CIE) ubicat a la Delegació de l’Alt Empordà

El passat 13 de maig, es va inaugurar el Centre d’Innovació i Emprenedoria de Figueres ubicat, temporalment, a la seu de la Delegació de l’Alt Empordà del COAC. Aquest centre és una experiència pilot del programa europeu transfronterer “Transversalis” i té per objectiu afavorir la innovació i l’emprenedoria a les empreses i professionals de la zona, i seu una eina de relació i intercanvi d’empreses situades a cada costat de la frontera. Amb aquesta col·laboració, es segueix treballant per obtenir ingressos i poder finançar les activitats de la Demarcació.


» Calendari fiscal del professional liberal_juny

Us recordem que teniu temps fins el 30 de juny per a presentar la Declaració de la Renda Model D100. Si aquesta us surt positiva, podeu domiciliar-la i presentar-la per internet fins el 23 de juny i el càrrec es farà el dia 30. Si la domicilieu, podeu ajornar el pagament del 40% de l’import fins el dia 5 de novembre sense interessos. Les declaracions negatives es poden presentar fins el dia 30 de juny per internet.



» Girona premia els millors treballs de recerca d'estudiants de batxillerat
El passat 7 de maig, l’Auditori de l’edifici Gironemprèn del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona va acollir l’acte de lliurament dels Premis per a treballs de recerca d’estudiants de batxillerat. Aquest any, vint-i-tres estudiants de batxillerat van ser guardonats amb aquests premis que, des de l’any 2000 atorga el Consell Social de la Universitat de Girona en col·laboració amb la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la Secretaria General de Joventut de la Generalitat, la Diputació de Girona, els consells comarcals de la demarcació i, des d’aquesta edició, l’Ajuntament de Girona, que patrocina un premi a treballs de temàtica relacionada amb la Ciutat.

En aquesta onzena edició han estat premiats treballs sobre temes diversos com ara els desertors durant la Guerra Civil, els additius en els fuets, la flora invasora al nostre litoral, els horts ecològics, la possibilitat d’erupcions volcàniques a Catalunya, els éssers fantàstics de les Guilleries o la inclusió social mitjançant els grups de percussió. Concretament, el Premi COAC que es dóna als projectes on la temàtica és l’arquitectura, l’urbanisme o la ciutat, ha estat per al treball “Estudi sobre l’accessibilitat a Camprodon” de Joan Bobi de l’IES La Garrotxa d’Olot, i els accèssits per als treballs “De la Rutlla al Firal. Un espai pels olotins, de Anaïs Murlà de l’IES Montsacopa d’Olot i “Projecte urbanístic”, d’Aleix Admetlla de l’IES Jaume Vicens Vives de Girona.

Durant l’acte, Montse Dalmau, guanyadora dels premis el 2004, va fer la presentació “Pel riu de la vida a la Universitat de l’Aigua” en la qual va parlar de la seva experiència a com a membre d’un grup de recerca d’enginyeria i química ambiental i de la posició capdavantera de la Universitat de Girona en el camp de la ciència i tecnologia de l’aigua..
Els premis a treballs de recerca d’estudiants de batxillerat volen promoure la recerca entre els joves en un àmbit de proximitat entre l’ensenyament secundari i la universitat, que també col·labora en l’elaboració dels treballs mitjançant les cinquanta Beques Botet i Sisó anuals, o mitjançant el Campus Jove de Recerca.

Més informació
Vocalia de Formació.
Tel. 972 412 896

 



GIRONA

Dilluns 21 de juny
Aplicació pràctica CALENER
Aula informàtica | de 17 a 20h
Curs dirigit a professionals que vulguin introduir-se en el coneixement de les eines oficials per al compliment de la legislació en termes de qualificació i certificació energètica d’edificis. Al mateix temps s’espera que s’adquireixin les aptituds necessàries per ser capaços de dissenyar edificis i sistemes energèticament eficients.



Exposicions obertes...


Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona 2010
Del 28 de maig al 12 de setembre de 2010 | Sala d’exposicions
Horari: feiners de 9 a 15 hores.| Accés lliure i gratuït
La mostra dóna a conèixer les obres premiades i finalistes dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona que convoca la Demarcació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Amb aquesta mostra es vol donar a conèixer l’arquitectura que es realitza a la província de Girona i propiciar, Aixa, el debat en la nostra societat plural i participativa.


Ensenyar Arquitectura – Aprendre Arquitectura
Del 28 de maig al 27 de juny de 2010 | Sala d’exposicions La Cova
Horari: feiners de 9 a 15 hores. | Accés lliure i gratuït
La mostra dóna a conèixer el material que els estudiants de les escoles de la província de Girona que han participat en el projecte educatiu Ensenyar Arquitectura – Aprendre Arquitectura, han generat durant tot el procés de treball.


     
   

Escola Sert: Programa d'intensificació en rehabilitació d'edificis d'habitatge en col·laboració amb la Diputació de Girona
Girona, novembre, desembre 2010 i gener, febrer de 2011


 


 

 

  • Es lloga despatx de 140 m2 al Centre de Girona (Plaça Independència). Està completament reformat. Interessats posar-se en contacte amb la Sra. Marta Pons. Tel. 685 547 340.
  • Despatx d'arquitectura busca professionals per compartir local al centre de Girona. Interessats trucar al 972 212 985
  • Es lloga despatx d'arquitectura per a compartir situat a la Plaça de Pou Rodó de Girona. Interessats trucar al 699 310 687. Carme.
  • Es lloga despatx en un local compartit per un arquitecte i un fotògraf a la zona Parc del Migdia de Girona. Interessats trucar al telefon 645 727 979 o 620 985 255. Xavi
  • Es ven plotter Hp Designjet 500, impressora HP laserjet P2015dn, llibres d'arquitectura, etc. per tancament de despatx a la ciutat de Girona. Interessats trucar al telèfon 636 617 774. Marina Deulofeu

 

 
  • Cloenda del Màster en Estudis Immobiliaris: visita guiada al Parc Científic i Tecnològic de la Universist de Girona i xerrada "L'ajust econòmic i la recuperació en curs: consequències sobre el sector immobiliari". Dilluns, 28 de juny de 2010, a partir de les 17 hores. Els actes són gratuïts prèvia confirmació d'assistència, abans del 21 de juny, al correu electrònic mei@udg.edu
  • Seminari Cap als nous signes de la ciutat global del segle XXI. Arquitectura o ànec? Direcció: Josep M.Rovira, catedràtic d'Història de l'Art i Arquitectura de l'ETSAB. Del 30 de juny al 2 de juliol de 2010. Mes informació
  • Jornada Paisatge i Cooperació per al Desenvolupament. Divendres 16 de juny de 2010, de 9 a 19 hores. lloc: Sala d'Actes de l'Edifici de Can Batlló (C. Compte Urgell, 187) de Barcelona. Inscripicions prèvia obligatòria. Mes informació
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@