Del 28 de juny al 4 de juliol de 2010

Dilluns 28 Dimarts 29 Dimecres 30 Dijous 01 Divendres 02 Dissabte 03


ES 17 a 20 h

Aplicació pràctica CALENER








ES 9:30 a 14 h i de 15:30 a 17:30 h
Arquitectes municipals de petits municipis



C 19 h
Inauguració de dibuixos i acuarel·les de Josep Duixans

 

 

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
»Jove arquitectura emergent a Lisboa
La Galeria NOGO (Rua da Rosa 237, Bairro Alto, Lisboa, Portugal) acollirà del 18 al 25 de juny la inauguració del projecte europeu "Import / Export" de divulgació d'arquitectura jove emergent, amb l’exposició "Matèria sensible: arquitectes joves catalans", que ofereix una mostra de l'arquitectura que es projecta avui a Catalunya. Es tracta de l'obra de 10 estudis d'arquitectes entre 30 i 40 anys que presenten una concepció i aproximació a l'arquitectura comuns, configurant una identitat singularitzada, capaç de respondre als reptes actuals de l'arquitectura global a partir de trets específics locals propis del seu territori i cultura (tradició constructiva, recursos materials, valors, etc.).
L'exposició compta amb la col·laboració del COAC i de l'Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya. Més informació


» Un nou model d’arquitectura al servei d’una idea de país
El proper dijous 1 de juliol (19.30h), a la Casa de Cultura de Girona, es presentarà el llibre “Un nou model d’arquitectura al servei d’una idea de país” de Rosa M Gil i Gemma Domènech, guanyadores de la Beca d’Estudis President Irla 2009. L’acte comptarà amb la participació de Joan Falgueras, arquitecte i vocal de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC, d’Enric Pujol, historiador i membre del jurat de la beca, i de les autores. La publicació explica com els membres del GATPAC (Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània) van voler transformar la societat del moment a través de l’arquitectura. Concretament, el llibre es centra en l’estudi del cas gironí a través de la trajectòria professional de Bartomeu Agustí, Josep Claret, Ricard Giralt, Joan Roca Pinet i Emili Blanch.

» Calendari fiscal del professional liberal_juny
Us recordem que teniu temps fins el 30 de juny per a presentar la Declaració de la Renda Model D100. Si aquesta us surt positiva, podeu domiciliar-la i presentar-la per internet fins el 23 de juny i el càrrec es farà el dia 30. Si la domicilieu, podeu ajornar el pagament del 40% de l’import fins el dia 5 de novembre sense interessos. Les declaracions negatives es poden presentar fins el dia 30 de juny per internet.








»La sala la Cova acull l’obra gràfica de Josep Duixans

» Aquest estiu, la sala d'exposicions La Cova de la Demarcació de Girona acollirà l'obra gràfica de l'arquitecte Josep Duixans. En concret, més d'una vintena d'obres realitzades amb diferents tècniques (aquarel·les, tinta, carbó, canya o llapis) ocuparan la Cova amb dibuixos d'arquitectures i paisatges que l'arquitecte ha plasmat sobre diferents suports en el decurs de la seva vida. Escenes quotidianes de Girona, paisatges llunyans pintats durant els seus viatges, escenes estiuenques són les temàtiques que s'hi poden reconèixer.

En motiu de la present exposició, l'arquitecte Josep Duixans farà donació de sis de les obres exposades, les quals passaran a engruixir el fons recentment cedit a l'arxiu històric de la nostra Demarcació. Anteriorment ja havia donat un dibuix a canya i tinta que resta exposat a l'espai club d'arquitectura de la sala d'exposicions de la Pia Almoina, juntament amb altres dibuixos de companys arquitectes.

Josep Duixans va obtenir el títol d'Arquitecte l'any 1955 a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona. Durant un temps va ser l'arquitecte municipal de Girona i Caldes de Malavella. Com a professional ha realitzat nombrosos habitatges de promoció privada a les comarques de Girona. Cal destacar la seva participació en la redacció Pla de Protecció del Barri de Sant Narcís a Girona i en la construcció del Nou cementiri de Girona (1993-95). Entre els anys 1956 i 1972 va compartir despatx amb Joaquim M Masramon de Ventós amb qui realitzà el Bloc Cànovas.

Exposició de dibuixos i aquarel·les de Josep Duixans
Inauguració: 2 de juliol, a les 19 hores
Del 2 de juliol al 12 de setembre de 2010
Horari de visita: feiners, de 9 a 15 hores

 



GIRONA

Dilluns 28 de juny
Aplicació pràctica CALENER
Curs dirigit a professionals que vulguin introduir-se en el coneixement de les eines oficials per al compliment de la legislació en termes de qualificació i certificació energètica d’edificis. Al mateix temps s’espera que s’adquireixin les aptituds necessàries per ser capaços de dissenyar edificis i sistemes energèticament eficients.

Dijous 1 de juliol
Arquitectes municipals petits municipis
L'objectiu d'aquest Curs és conèixer i aprofundir en les matèries pròpies de l'Administració local relacionades amb el desenvolupament de la funció de l'Arquitecte municipal. L'activitat s'adreça als arquitectes municipals que presten els seus serveis en municipis petits o mitjans, que són la gran majoria de les comarques de Girona i als que volen ser-ho.


Exposicions obertes...


Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona 2010
Del 28 de maig al 12 de setembre de 2010 | Sala d’exposicions
Horari: feiners de 9 a 15 hores.| Accés lliure i gratuït
La mostra dóna a conèixer les obres premiades i finalistes dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona que convoca la Demarcació gironina del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Amb aquesta mostra es vol donar a conèixer l’arquitectura que es realitza a la província de Girona i propiciar, Aixa, el debat en la nostra societat plural i participativa.




     
   

Escola Sert: Programa d'intensificació en rehabilitació d'edificis d'habitatge en col·laboració amb la Diputació de Girona
Girona, novembre, desembre 2010 i gener, febrer de 2011


 


 

 

  • Es lloga despatx de 140 m2 al Centre de Girona (Plaça Independència). Està completament reformat. Interessats posar-se en contacte amb la Sra. Marta Pons. Tel. 685 547 340.
  • Despatx d'arquitectura busca professionals per compartir local al centre de Girona. Interessats trucar al 972 212 985
  • Es lloga despatx d'arquitectura per a compartir situat a la Plaça de Pou Rodó de Girona. Interessats trucar al 699 310 687. Carme.
  • Es lloga despatx en un local compartit per un arquitecte i un fotògraf a la zona Parc del Migdia de Girona. Interessats trucar al telefon 645 727 979 o 620 985 255. Xavi
  • Es ven plotter Hp Designjet 500, impressora HP Laserjet P2015dn, llibres d'arquitectura, etc. per tancament de despatx a la ciutat de Girona. Interessats trucar al telèfon 636 617 774 Marina Deulofeu.

 

 
  • Cloenda del Màster en Estudis Immobiliaris: visita guiada al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i xerada "L'ajust econòmic i la recuperació en curs: consequències sobre el sector immobiliari". Dilluns, 28 de juny de 2010, a partir de les 17 hores. Els actes són gratuïts prèvia confirmació d'assistència, abans del 21 de juny, al correu electrònic mei@udg.edu
  • Jornada Paistge i Cooperació per al Desenvolupament. Divendres 16 de juny de 2010, de 9 a 19 hores. Lloc: Sala d'Actes de l'Edifici de Can Batlló ( C.Compte Urgell, 187 ) de Barcelona. Inscripcions prèvia obligatòria. Mes informació
  • Seminari Cap als nous signes de la ciutat global del segle XXI. Arquitectura o ànec? Direcció: Josep M.Rovira, catedràtic d'Història de l'Art i Arquitectura de l'ETSAB. Del 30 de juny al 2 de juliol de 2010. Mes informació
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@