#ajacRECOAMAN >>> WORKCAFE-GREEN WEEK “LA CIUTAT RESPIRA”

Data
22 de Setembre de 2015; 10 a 14

WORKCAFE-GREEN WEEK ASA-GBCe COP21 LA CIUTAT RESPIRA
CIMERA SOBRE EL CANVI CLIMÀTIC PARIS 2015 / COP21 / CMP 11
Organitzadors: ASA, GBCe i ITEC.
Lloc i data:
• Barcelona, 22 de setembre 2015 Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITEC), carrer Wellington 19, Barcelona.
Horari: 10:00h-14:00h
10:00h- 10:30h Presentació de la trobada i introducció a la Jornada
10:30h-12:00h Taules de treball (*)
12:00h-12:30h cafè
12:30h-14:00h Presentació de las qüestions plantejades a les taules i debat obert (**)
Inscripcions:
(*) S’ invitarà a especialistes. Les persones interessades a les taules de treball han d’enviar un e-mail a info@gbce.es, el seu interès a participar detallant el debat i la taula de treball en què estan interessats. El nombre de participants serà limitat per qüestions de fer viables les sessions de treball.
(**) La convocatòria és oberta a l’aforament de la sala. Inscripció al link http://www.gbce.es/es/inscripcion-en-la-jornada-de-reflexion-de-cara-la-cop21-barcelona
Descripció de la Jornada:
Coincidint amb la World Green Building Week organitzada per WorldGBC del 21 al 27 de setembre de 2015, ASA amb col·laboració de GBCe i l’ITEC inicien una sèrie d’encontres previs a la Cimera sobre el Canvi Climàtic de Paris 2015 – COP21 – CMP11. Sota el lema La Ciutat Respira, els encontres s’integren a l’anunciat general del la Green Building Week d’aquest any “Powering Positive Change”, que posa l’accent sobre com el sector de l’arquitectura i l’urbanisme sostenible impulsa un canvi positiu al conjunt del planeta. La celebració d’aquest esdeveniment global ens sembla el marc idoni per debatre i anticipar qüestions relacionades amb les polítiques urbanes i noves estratègies per la construcció i regeneració de la ciutat en relació a París 2015.
La reflexió tindrà una nova cita al Congrés Global Eco Forum, Energy, Cities, Climate ( esdeveniment oficial COP21) que es celebrarà al recinte de Sant Pau a Barcelona durant els dies 22 i 23 d’Octubre d’aquest any.
TALLER DE TREBALL I DEBAT OBERT. Barcelona, 22 de setembre de 2015
Les ciutats en el seu paper d’agents dinamitzadors de l’activitat econòmica i cultural del món han configurat conurbacions de consum, megaestructures desconnectades dels cicles de la naturalesa, l’energia i els recursos
Avui coneixem les claus per reduir les emissions globals i aconseguir ciutats més habitables i compatibles amb els reptes del COP21 en matèria de canvi climàtic: reduir les emissions del parc edificat , impulsar energies d’emissió zero o renovables, optimitzar infraestructures i recursos existents, gestionar una política adequada de mobilitat, fomentar una cultura de vida saludable o augmentar les zones verdes i estimular la biodiversitat a la ciutat son alguns dels eixos irrenunciables cap a una ciutat com a hàbitat.
Quines són les iniciatives urbanes a nivell europeu?
Quines són les barreres socials, econòmiques i de desenvolupament tecnològic?
Quines poden ser les estratègies per a poder superar aquestes barreres?
Presentació i introducció a càrrec de:
Felipe Pich Aguilera, President de GBCe
Sander Laudy, Arquitecte i comissari del Global Eco Fòrum
Taula Científica-Tècnica
Persegueix una reflexió conjunta des del coneixement científic i la viabilitat dels sistemes i innovacions existents entorn a la sostenibilitat de l’habitat urbà.
Modera: Xavier Martí, economista i doctor de geografia, responsable dels programes europeus del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
Taula Social-Ciutadana
Pretén enfocar la reflexió conjunta des del coneixement dels processos de conscienciació i acció ciutadana.
Modera: Zaida Muxí, arquitecta, directora d’urbanisme de Santa Coloma de Gramenet.
Taula Econòmica-Empresarial
Tracta d’enfocar la reflexió conjunta des del coneixement dels sistemes de Financiació , de negoci i de mercat.
Modera: Jordi Bolea, responsable de relacions institucionals de l’empresa d’aïllaments Rockwool.
Debat obert. Modera : Licinio Alfaro, Cap del departament de Construcció sostenible de l’ITEC

1744 Views

Opina

Nom obligatori