#CONCURSAJAC >>> EXPO PREMIS AJAC X

PREMIS AJAC X · INEXPERIÈNCIES X.

Amb aquesta es compleixen 10 edicions dels premis de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya. Per nosaltres, aquest és sense dubte l’esdeveniment més important i el que marca el calendari bianual que regeix el nostre funcionament. Aquests premis posen de manifest la voluntat, per part de l’agrupació, de donar protagonisme a la feina que desenvolupa el col·lectiu de joves, i de premiar la seva alta qualitat. És per tant una aposta important que, a més, s’ha vist molt reforçada en tant que ha significat el punt de partida per molts arquitectes que després d’haver sigut premiats en els AJAC, han segut premiats en altres premis de renom. Per nosaltres és un orgull que molts dels arquitectes de renom en els nostre àmbit, comencessin sent premi AJAC. Per aquest motiu, en aquesta edició X en la que, evidentment i per aquesta celebració, fem la vista enrere; aquest fet encara pren una mica més de protagonisme i ens en recordem de tots els premiats, en siguem encara més conscients de la importància de la divulgació d’aquesta feina, i que vulguem portar aquest material el més lluny possible. Des de fa ja unes edicions, aquests premis AJAC viatgen de manera física arreu del territori en una exposició itinerant que es complementa amb una sèrie de conferències impartides pels propis premiats en cadascuna de les seus. Aquest cicle rep el nom d’”INEXPERIÈNCIES” i posa en relació obra, autors i maneres de treballar d’aquests joves premiats, permetent al públic tenir una visió i un contacte molt transversal amb la feina desenvolupada en el moment actual. Des d’aquesta perspectiva i amb la intenció de consolidar aquest model, en aquesta edició especial dels premis hem volgut obrir una nova oportunitat per als joves i convertir l’exposició en si mateix en un element de valor i portar a concurs el disseny d’aquesta exposició itinerant. Aquest disseny ha de ser capaç de donar resposta a les necessitats expositives de l’edició X dels premis i alhora, per tal de celebrar la 10a edició, ens agradaria que incorporés un petit espai de memòria (simbòlica) a la resta de premiats de les darreres edicions.

 

 

CALENDARI

Entrega de propostes: 15 de setembre de 2016 abans de les 12:00 del migdia (hora espanyola) mitjançant correu electrònic a ajac@coac.net segons les instruccions de l’apartat 7 de les bases.

Resolució Jurat: abans del 20 de setembre de 2016

El jurat es compromet a deliberar i prendre una resolució abans de 5 dies per tal de poder engegar tots els processos necessaris per a la producció de l’exposició. La resolució es farà pública en primer terme directament amb els interessats i posteriorment es farà pública via xarxes socials de l’agrupació.

Execució propostes: 5 i 6 d’octubre de 2016

El muntatge dels projectes es realitzarà el dimecres 4 i el dijous 5 d’octubre segons l’horari que s’acordi entre AJAC, guanyador

 

 

 JURAT

El jurat estarà composat per :

– Anna Ramos (arquitecta directora fundació Mies van der Rohe) /Jordi García (Responsable d’exposicions del EU-Mes Award 2016 (European Union Prize for Contemporary Architecture))

– Adelina Casanovas. Arquitecta amb dilatada trajectòria en el disseny d’exposicions. Sòcia a Udeu arquitectura.

– Maria Clara Riera. Presidenta de l’AJAC.

 

1456 Views

Opina

Nom obligatori