DE ALEXANDERPOLDER
Rotterdam, Països Baixos
Espai públic
Fes click per ampliar la imatge Fes click per ampliar la imatge Fes click per ampliar la imatge Fes click per ampliar la imatge
Autors  
Manuel de Solà-Morales i Rubió
Col·laboradors:
Juan Lorenzo, Anne-Lilke K. Hansen, Xavier Fàbregas, Livia de Bethune, Charlotte Geldof, Georgina Pericot, Ricardo Flores, Paola Gatti, Mishal Katz,
Promotor
Rotterdam Arts Council De Alexanderpolder (públic)
Amb encàrrec professional  Sense construir
Origen projecte:
Encàrrec directe
 
Previsió de desenvolupament:
No
 
Si bé al llarg de la postguerra l’Alexanderpolder va configurar la imatge de la ciutat moderna, ha estat el temps qui ha exposat les mancances en la seva interpretació i desenvolupament. El projecte Alexanderpolder revisa i posa en crisi aquesta lectura, tot introduint un seguit de conceptes crítics --distàncies, densitats i diferències-- amb els quals provocar noves pautes d’interpretació de la forma de ciutat contemporània.
 
Referències bibliogràfiques:
PUBLICACIONS:
- "Lotus, Quaderni Documenti", n. 23, "Designing Cities, Manuel de Solà-Morales", ed. Electa, 2001.
   Edició: 2002

© ArqCatMón 2005 és una iniciativa del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC)
La documentació i informació contingudes a l’Atles ArqCatMón ha estat lliurada voluntàriament pels arquitectes autors de les obres i, és per això, que els continguts que hi apareixen són responsabilitat exclusiva d’aquells en allò referent als drets d’autor. També és responsabilitat dels autors l’estil i la veracitat de les informacions, que s’han publicat respectant els textos dels seus autors.
La reproducció i difusió d'aquest material está limitada a finalitats exclusivament no lucratives i fent esment sempre de l'expressió: Font: Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.