CASA RAUCHWERK
Nova Orleans, Estats Units d'Amèrica
Habitatge / Edifici residencial
Fes click per ampliar la imatge Fes click per ampliar la imatge Fes click per ampliar la imatge
Autors  
José Antonio Martínez Lapeña
Elías Torres i Tur
Col·laboradors:
Imre Hegedus and Associated Architects (New Orleans),
Promotor
1986
1992
Amb encàrrec professional  Obra construída
Superfície de sostre:
266 m2
Origen projecte:
Encàrrec directe
 
Any executiu:
1986
Any inici obra:
1990
Any finalització obra:
1992
 
Aquest habitatge és per a un amic que ens va prometre, fa 27 anys, que li dissenyaríem la seva casa. Les nostres intencions quan vam projectar van ser que a l’interior de la figura d’un quadrat, del qual queden alguns fragments, es moguessin els espais de dues cases unides per una paret mitgera. La més gran, amb un extens programa giraria al voltant d’un ascensor; la menor, tindria com a suport la major i la protegiria. El volum fragmentat existirà amb l’esperança que, amb els arbres, les heures, el coure de la teulada, la pintura color verd florit i el temps, ens recordi les cases en ruïnes de Louisiana.
 
Referències bibliogràfiques:
PUBLICACIONS:
- "El Croquis", "Casa Rauchwerk", núm. 61, Madrid, 1993.
   Edició: 2002

© ArqCatMón 2005 és una iniciativa del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC)
La documentació i informació contingudes a l’Atles ArqCatMón ha estat lliurada voluntàriament pels arquitectes autors de les obres i, és per això, que els continguts que hi apareixen són responsabilitat exclusiva d’aquells en allò referent als drets d’autor. També és responsabilitat dels autors l’estil i la veracitat de les informacions, que s’han publicat respectant els textos dels seus autors.
La reproducció i difusió d'aquest material está limitada a finalitats exclusivament no lucratives i fent esment sempre de l'expressió: Font: Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.