MUSEU D’ART DEL BOSC NIZAYAMA
Nyuzen, Japó
Cultural
Fes click per ampliar la imatge Fes click per ampliar la imatge Fes click per ampliar la imatge Fes click per ampliar la imatge
Autors  
José Antonio Martínez Lapeña
Elías Torres i Tur
Associats:
Miyoi Architects & Associates - Toyama
Col·laboradors:
Marcos Alabern, Alessandra Cianchetta, Marisa García, Núria Bordas, Pedro Crisóstomo, Forest Murphey, Luís Aldrete, Quico Molteni, Victor Argilaga, Núria Bayo, Sandrine Larramendy, Jennifer Vera,
Promotor
Toyama Prefecture Nyuzen Town (públic)
1998
Amb encàrrec professional  Obra construída
Superfície de sostre:
154 m2
Any executiu:
1997
Any finalització obra:
1998
 
Experiència d’incorporació del museu a un paisatge de camps d’arròs i al costat d’un museu d’escultura a l’interior d’una antiga central elèctrica. Ítems paisatgístics que no són transportats directament de la nostra cultura, sinó que intenten entendre i interpretar la cultura arquitectònica i paisatgística de Toyama. De les obres i investigacions anteriors sorgeix un pavelló papiroflèxic i una coberta que evoca teixits contemporanis japonesos (Miyake).
L’obra continua la seva experiència a les Escaleras de la Granja, a Toledo.
 
Referències bibliogràfiques:
PUBLICACIONS:
- Anatxu Zabalbeascoa, "Barcelona Metròpolis Mediterrània", núm. 50, Barcelona.
- "Shinkenchiku", núm. 11, Japó, 1990.
- "Arquitectura" COAM, núm. 322, Iberoamèrica, Madrid.
- "Quaderns", núm. 5 ""Fronteres"", p. 168-175, COAC, 2001.
   Edició: 2002

© ArqCatMón 2005 és una iniciativa del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC)
La documentació i informació contingudes a l’Atles ArqCatMón ha estat lliurada voluntàriament pels arquitectes autors de les obres i, és per això, que els continguts que hi apareixen són responsabilitat exclusiva d’aquells en allò referent als drets d’autor. També és responsabilitat dels autors l’estil i la veracitat de les informacions, que s’han publicat respectant els textos dels seus autors.
La reproducció i difusió d'aquest material está limitada a finalitats exclusivament no lucratives i fent esment sempre de l'expressió: Font: Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.