bloc

Arnes

Visita a la Terra Alta

Data: dissabte 2 i diumenge 3 de juliol de 2016

Estem preparant una visita a la Terra Alta per al primer cap de setmana de juliol: el dissabte 2 farem 3 visites a edificis i el diumenge 3 l’aprofitarem per fer una excursió pel parc natural dels Ports (més…)

http://pontdequeros.com/

Visita a les instal.lacions de Pont de Querós: arquitectura amb salze I després, dinar d’estiu

s’anula la visita  i dinar exterior per la previsió dolenta de temps 

El dissabte 18 de juny farem una visita a les instal.lacions que l’empresa Pont de Querós té a Folgueroles, a prop de Vic.

Es tracta d’una empresa especialitzada en la inclusió de fibres vegetals (vimet/salze, ratan, medil.la, castanyer,…) en diferents facetes de la vida. S’adapten a les necessitats actuals per tal de dissenyar solucions naturals i sostenibles en projectes d’urbanisme, arquitectura, paisatgisme i interiorisme.

Visitarem el cultiu i la nau on es preparen els muntatges, tot situat a Folgueroles i per tant visitable a peu. També veurem algun exemple realitzat al mateix poble. Aquesta part de la visita durarà unes dues hores, i després, cap a les 12:30, anirem a Malla, a pocs quilòmetres direcció Granollers, per veure altres exemples realitzats.

Cap a les 13:30 començarem a passar cap a Llerona, a casa de la presidenta de AuS, que un any més, ens farà d’amfitriona en el dinar d’estiu.

Quan sapiguem quanta gent som ens repartirem qui porta què en funció de les preferències i habilitats culinàries de cadascú. Si voleu venir, envieu-nos un mail amb les vostres dades (nom i telèfon) a auscatalunya@coac.cat

Ens organitzarem amb vehicles privats: al mail, indiqueu-nos si podeu portar cotxe, quantes persones podríeu portar i si us voldreu quedar al dinar.

Compteu que des de Barcelona i rodalies es triga una hora i mitja, el que vol dir sortir cap a les 9:00

foto credit http://pontdequeros.com/

#expoterra

Exposició d’arquitectura amb terra

Durant els dies 9 i 10 podeu visitar l’exposició Arquitectura amb terra – bioarquitectura a l’Espai Picasso. (més…)

imat_cartell

Cartell i díptic Jornades d’Arquitectura i Ciutat

cartell_v
cartell I Jornades Arquitectura i Ciutat
diptic
díptic Jornades Arquitectura i Ciutat

clica la imatge per accedir al pdf

(més…)

bannerc2

Presentació Jornades d’Arquitectura i Ciutat Sostenible, Saludable i Resilient

Des dels seus inicis les ciutats han estat alhora font d’oportunitats i de conflictes. El proper i fèrtil Orient n’és l’expressió mes cabal. Des de Uruk fins a Madaya veiem com les esperances i el sofriment humans tenen cabuda en els seus recintes.

La ciutat és el lloc on la humanitat ha hagut d’enfrontar-se a guerres, descobriments i progressos . Problemàtiques que en algun cas són permanents i en d’altres sorgeixen de nou.
(més…)

Eixverd

Visita a Eixverd : coberta experimental

Lloc: Campus Ciutadella Universitat Pompeu Fabra, Bcn
Data: divendres 6 de maig de 2016

Eixverd promou solucions sostenibles a l’embolcall de l’edifici. (més…)

Casa_EntreEncinas

Jornada comparativa dels segells VERDE GBCe i Passivhaus

Lloc: Sala d’actes del COAC, plaça Nova 5
Data: 13 d’Abril de 2016, 18:30h

Jornada conjunta amb Green Building Council Espanya (GBCe) i la Plataforma Passivhaus Espanya (PEP)

Les dues entitats estan iniciant un grup de treball entre EA i certificadors PEP per veure possibles punts de trobada entre dues eines. Quines eines fan servir? Com calculen? Es poden unir esforços? Té sentit que una eina pugui ser part possible de l’altra? Què caldria fer per simplificar processos?… (més…)

unifamiliar Rubí

Visita a Rubí : casa passiva unifamiliar i projecte ressò

Lloc:  Rubí
Data: divendres 8 d’abril de 2016, a les 16:00h

 Visita a dos edificis en construcció a Rubí. (més…)

By Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona (Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Visita a l’Hostal Spa Empúries

Lloc: Hostal Empúries, platja de Portitxol, L’Escala
Data: dissabte 12 de març de 2016, a les 11:00h

El dissabte 12 de març farem una visita a l’Hostal Empúries. Es tracta d’un edifici rehabilitat que s’ha convertit en el primer establiment hoteler d’Europa a obtenir la certificació Leed Gold . En el següent enllaç hi trobareu més informació (més…)

episodi12022016 © by Alfons Puertas

Noves maneres d’afrontar les necessitats urbanístiques

9 de març a la Sala d’Actes del COAC, plaça Nova 5 BCN.

Jornada a l’estela del que es va decidir a la cimera del canvi climàtic a París i amb la perspectiva dels Congressos d’Arquitectura i desenvolupament Urbà que el COAC i AuS estem programant per aquest any 2016. (més…)