Preguntes sobre els edificis de consum gairebé nul: nZEB

Lloc: Sala d’actes del COAC, plaça Nova 5
Data: 22 de Febrer de 2017, 18:30h

Estem preparant la primera d’una sèrie de jornades dedicades als edificis de consum gairebé nul, o nearly Zero Energy Building (Nzeb)

Un dels grans reptes de la professió serà complir els objectius que la Directiva d’Eficiència Energètica d’Edificis (2010/31/EC) assenyala per a la implantació l’any 2020 dels anomenats edificis de consum d’energia gairebé nul.

Aquesta jornada es presenta com la oportunitat de proposar estratègies per assolir els requeriments energètics de les edificacions de molt baix consum.

Convidem a la participació de tots els assistents: l’objectiu és obrir un espai de treball-debat entre els experts de la fila zero i els assistents, del qual no n’esperem tan respostes com preguntes.

Es pretén obrir la caixa dels trons i que aflorin tots aquells dubtes que tots tenim enfront la implementació de les edificacions nZEB en totes les tipologies constructives.

18:30h presentació de l’acte

18:405h La situació dels Nzeb a Europa, a càrrec de Jaume Salom, de l’Institut de Recerca de l’Energia de Catalunya (IREC)

19:20h La situació dels Nzeb a Espanya a càrrec de Fabián López, de Societat Orgànica

20:00h Preguntes i debat amb la participació dels assistents i de la fila 0, integrada per:
​Ivan Capdevila, enginyer de l’Estudi Ramon Folch i associats SL
​Arcadi de Bobes, arquitecte, professor de l’ETSAV
​Cristina Castells, directora de l’Agència de l’Energia de Barcelona
​Juan Josep Escobar, Cap de Divisió de Gestió Energètica de l’ICAEN

​Moderadors: Lluís Grau i Oriol Muntané, membres de la junta de AuS

21:00h Cloenda

Al llarg de l’acte podeu anar escrivint les preguntes que us vagin sorgint, o que ja tingueu des d’un bon començament. Aquestes preguntes es recolliran : algunes es podran respondre, o si més no comentar, el mateix dia, i la resta es respondran o comentaran a posteriori.

Els dubtes es poden agrupar per temes, com per exemple:
– Estratègies d’edificació (edifici)
– Alternatives a l’edifici N(n)ZEB (conjunt d’edifics o illes)
– L’escala urbanística

Al llarg de l’acte podeu anar escrivint les preguntes que us vagin sorgint, o que ja tingueu des d’un bon començament. Aquestes preguntes es recolliran : algunes es podran respondre, o si més no comentar, el mateix dia, i la resta es respondran o comentaran a posteriori.

L’accés és gratuït, però per motius d’aforament podeu fer la vostra inscripció al següent enllaç:

https://www.arquitectes.cat/ca/AUS-inscripcio-edificis-nzeb

En cas que no pugueu assistir, podreu veure el vídeo de la jornada o bé seguir-la en directe a través de l’streaming del COAC

http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/coac/

Taller pràctic de mesuraments de camps, ones i radiacions

 

Taller de mesuraments dissabte dia 28, a càrrec de BIOHABITA!, Assessoria en Bioconstrucció IEB – Instituto Español de Baubiologie Continua llegint «Taller pràctic de mesuraments de camps, ones i radiacions»

Visita al Centre Cívic Cristalerías Planell

Lloc: CC Cristalerías Planell, C. del Dr. Ibáñez, 48  Barcelona

Data: divendres 13 de gener de 2017

El divendres 13 de gener farem una visita al Centre Cívic “Cristalerías Planell”, al barri de Les Corts de Barcelona, recentment rehabilitat per H Arquitectes.

Es tracta d’un equipament públic destinat a allotjar un centre de formació d’adults, una seu del consorci de normalització lingüística i un hotel d’entitats, en una parcel.la triangular del districte de Les Corts. Dues de les tres cares del solar queden definides per la façana protegida de l’antiga cristalleria Planell que es va establir al carrer Anglesola l’any 1913.

Ens guiarà el Josep Ricart de H Arquitectes, i ens explicarà, entre altres detalls, una secció que permet el control i la gestió de l’aire en condicions naturals, a partir de l’ús de xemeneies solars i barrets amb efecte venturi.

CENTRE CÍVIC CRISTALERIAS PLANELL 1015

La visita és gratuïta per als membres de AuS, i tindrà un cost de 10 euros per a les persones que no formin part de l’Agrupació.

Inscripcions tancades

foto cristalerias Planell
photo credit H arquitectes

comunicació de les jornades Ciutat Sostenible, Saludable i Resilient

Estem vivint un moment en el qual les ciutats i el món en el seu conjunt s’enfronten a nous problemes: pèrdua de biodiversitat, contaminació, canvi climàtic, etc. fets desconeguts fins fa poc temps, o coneguts fa milions d’anys, però que fins ara no mereixien l’atenció de la comunitat. Aquests nous problemes, s’afegeixen a les enormes i creixents desigualtats socials entre les persones, desigualtats que ara més que mai s’han incrementat fins a arribar a límits insuportables i ofensius. Continua llegint «comunicació de les jornades Ciutat Sostenible, Saludable i Resilient»