Visita l’edifici de La Borda i a Can Batlló

inscripcions tancades
Lloc: Carrer Constitució 89 (08014) Barcelona

Data: dissabte 11 de novembre de 2017, a les 10:00h (durada total: 3,5h)

El proper dissabte 11 visitarem l’edifici residencial que la cooperativa La Borda promou al barri de Sants de Barcelona

El 30 de novembre de 2015 es constituí un dret de superfície per part de l’Ajuntament de Barcelona, en favor d’Habitatges La Borda, d’una parcel·la situada al carrer Constitució, un dels límits de Can Batlló, en sòl qualificat com a Habitatges amb Protecció Oficial (HPO). Aquest dret, de 75 anys de durada, suposa el pagament d’un cànon anual.

La qualificació d’HPO en règim general suposa uns topalls màxims de renda per les unitats de convivència potencialment cessionàries del dret d’ús d’un habitatge promoguts per la cooperativa. També estableix un màxim de quota d’ús associada a l’habitatge, cercant així que siguin assumibles pels sectors populars, un dels objectius centrals de la cooperativa.

El projecte és obra del col.lectiu La Col, que ens guiarà en la visita i ens d’un edifici de 6 plantes i estructura de fusta contralaminada.

El programa de l’edifici planteja 28 habitatges de tres tipologies diferents (40, 50 i 76 m2 de mitjana) i tot un seguit d’espais comuns i comunitaris, que han de potenciar la vida comunitària a través de transicions entre l’espai privat i el públic. Tots ells s’articulen al voltant d’un pati central, un gran espai de relació que remet a les “corralas”, tipologia d’habitatge social i popular

Arquitectura

Cooperativa d’habitatge La Borda [en progrés]

I a continuació, també guiats per La Col, coneixerem la feina que s’ha dut a terme a Can Batlló. Es tracta d’un antic recinte industrial que el barri ha recuperat des del juny del 2011 per a la ciutadania , i on es du a terme un projecte autogestionat que impulsa la reutilització dels espais del recinte.

https://www.canbatllo.org/

Rehabitar Can Batlló

La visita és gratuïta per als membres de AuS, i tindrà un cost de 5 euros per a les persones que no formin part de l’Agrupació.

Moltes gràcies per la gran acollida que ha tingut la visita, inscripcions tancades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *