Anar a la pÓgina principal
 

RESULTATS

Separador

Arxiu PDF Resultats eleccions 2010

 

LLUÍS COMERÓN, NOU DEGÀ DEL COL·LEGI D’ARQUITECTES DE CATALUNYA

 

La Mesa Electoral Central del COAC proclama els resultats definitius de les eleccions celebrades el passat 4 de maig

 

Barcelona, a 11 de maig de 2010.- Les candidatures de Lluís Comerón, Antoni Casamor, Frederic Cabré i Josep Llop han guanyat les eleccions a la Junta de Govern del COAC i a les Juntes Directives de les Demarcacions de Barcelona, Girona i Tarragona, respectivament, celebrades el passat 4 de maig. Els resultats definitius han estat proclamats avui, dimarts 11 de maig, per la Mesa Electoral Central del COAC, una vegada finalitzat el període per presentar al·legacions.

 

En les eleccions a la Junta de Govern, la candidatura de Lluís Comerón ha guanyat per clara majoria les eleccions a degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, després d’obtenir 1.306 vots (52 per cent), enfront dels 680 (27 per cent) de Josep Maria Dedéu i els 450 obtinguts (18 per cent) per la candidatura de Lluís Alonso. La participació a aquestes eleccions ha estat de més de 2.500 arquitectes, el que suposa un 25 per cent del total dels 9.977 arquitectes censats.

 

La Junta Electoral Central del COAC també ha fet públics els resultats en la configuració de l’Assemblea General del COAC. L’Assemblea està formada per 200 membres, 134 per Barcelona, 12 per l’Ebre, 21 per Girona, 16 per Lleida i 17 per Tarragona.

 

A la Junta Directiva de la Demarcació de Barcelona ha guanyat la candidatura encapçalada per Antoni Casamor, amb 985 vots (53,6 per cent). Guillem Costa, ha obtingut 479 vots (26 per cent) i Ignasi Riera ha obtingut 272 vots (14,8 per cent). El cens a la Demarcació de Barcelona és de 8.290 arquitectes, i ha registrat una participació del 22,1 per cent .

 

A la Junta Directiva de la Demarcació de Girona ha guanyat la candidatura encapçalada per Frederic Cabré, amb 186 vots (64,3 per cent). Joan Torner ha obtingut 98 vots (34 per cent). El cens a la Demarcació de Girona és de 746 arquitectes, i ha registrat una participació del 39,1 per cent.

 

A la Junta Directiva de la Demarcació de Tarragona ha guanyat la candidatura encapçalada per Josep Llop, amb 151 vots (50 per cent). Anton Bultó ha obtingut 20 vots (7 per cent), mentre que Joan Tous ha obtingut 129 vots (43 per cent). El cens a la Demarcació de Tarragona és de 481 arquitectes, i ha registrat una participació del 60,3 per cent .

 

Es van celebrar eleccions per a les Juntes Directives només a les Demarcacions de Barcelona, Girona i Tarragona. A les Juntes Directives de les Demarcacions de l’Ebre i Lleida ja van ser proclamats, en data 12 d’abril de 2010 en no tenir oponents, els candidats Joan Josep Curto i Montserrat Giné, respectivament. Pel que fa a la participació a les eleccions al deganat del COAC, a l’Ebre ha estat d’un 25,9 per cent mentre que a Lleida ha arribat al 35,6 per cent. Van quedar igualment proclamats Ramon Bacardit i Reguant, Miquel Sitjà i Domènech, Josep Milà i Albà, Mar Pelach i Pànker i Esteve Corominas i Noguera, com a candidats únics a Delegats de les Delegacions del Bages- Berguedà, Osona, Vallès, Alt Empordà i Garrotxa-Ripollès, respectivament.

 

La jornada electoral del passat 4 de maig es va desenvolupar amb completa normalitat a totes les demarcacions i delegacions del COAC, amb una única incidència registrada a la Delegació del Vallès, que va afectar al procediment de recollida de l’acreditació per a l’emissió del vot electrònic. Després de no haver-se apreciat l’existència de cap irregularitat i una vegada conclosa la investigació pertinent, la Mesa Electoral Central ha ordenat el desbloqueig del recompte dels vots electrònics emesos a la Delegació del Vallès, que d’aquesta forma s’han incorporat a l’escrutini final.

 

Els nous càrrecs elegits de Junta de Govern i de Juntes Directives de les diferents Demarcacions prendran possessió en el termini màxim d’un mes a partir de l’elecció.