European Biennial

De Biennal Europea a Biennal Internacional del Paisatge

La Biennal Europea de Paisatge, ja des de la seva primera edició, ha expressat la voluntat d’aprofundir i debatre la intervenció al paisatge, tant des de l’arquitectura del paisatge com des d’ altres camps disciplinaris que estan vinculats amb el seu estudi i evolució. 
Un cop consolidada la Biennal a nivell europeu, després de set edicions, amb “Refent paisatges” (1999), “Jardins insurgents” (2001), “Només amb natura” (2003), “Paisatge: un producte / una producció” (2006) , Tempesta i ímpetu (2008),  “Paisatges Líquids” (2010) i " Biennal versus Biennal" (2012);  en la passada vuitena edició la Biennal va acostar-nos a noves realitats paisatgístiques del món mitjançant la internacionalització del seu Premi de Paisatge Rosa Barba. Amb “Un Paisatge per a tu” (2014).
Barcelona va obrir-se al paisatge internacional com tornarà a fer aquest proper setembre en la seva 9ª edició. El simposi es celebrarà al Petit Palau de la Música, els propers 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre de 2016. Aquest es formalitzarà en tres dies, durant els quals hi haurà conferències, presentacions dels finalistes per al Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, ponències i taules rodones.

9a Biennal Internacional del Paisatge

Tomorrow Landscapes

La IX Biennal de Paisatge de Barcelona es reivindica tant com a catalitzador de dubtes, com a impulsora d'il·lusions i de canvis en l'àmbit del Paisatgisme, en unes circumstàncies en què les disciplines territorials i culturals oscil·len entre la sotsobre i l'emergència. És davant de la inquietud de trobar noves vies d'acció, d'explorar camps potser inhòspits, de repensar antigues certeses, o d'assegurar certes sensibilitats necessàries, que es convoca la present edició del certamen, per ser presents en la discussió del que ha de ser el Paisatge ara dins un context internacional, per preveure un futur plausible i, perquè no, emocionant. En conseqüència, la Biennal ha revisat àmbit i formats, fórmules, conceptes i objectius de la disciplina, mentre es contempla a si mateixa críticament com a plataforma viva del Paisatgisme i talaia dels moviments en el Paisatgisme internacional.

Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba amb la col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell

Es convoca el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, amb la col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell i inscrit en el marc de la 9a Biennal Internacional del Paisatge de Barcelona que se celebrarà els propers 29, 30 de setembre i 1 d’octubre de 2016 a Barcelona. S'obre la convocatòria de presentació de projectes de Paisatge construïts i planejament de paisatge  aprovat, creats a arreu del món entre 2011 i 2016. Hi haurà un únic premi amb una dotació econòmica de 15.000 euros que es lliurarà durant la celebració del simposi. El Premi no es podrà declarar desert sota cap circumstància. El guanyador i els finalistes presentaran els seus projectes durant el simposi el dia 29-9-16. Els projectes seleccionats pel Jurat Internacional seran publicats en el catàleg de la 9ª Biennal, mostrats en l'exposició del Premi Rosa Barba amb la col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell i presentats al web de l’arxiu digital de les Biennals.
Per participar, completeu el formulari d'inscripció on-line que trobareu clicant aquí.
El termini de presentació de la documentació del projecte finalitza el 5 de maig de 2016.

 

Històric de la Biennal Europea i Internacional del Paisatge

 

 

Separador