European Biennial

De Biennal Europea a Biennal Internacional del Paisatge

CLICK HERE to download the On Line Brochure on 15 YEARS OF BARCELONA LANDSCAPE BIENNIAL

La Biennal Europea de Paisatge, ja des de la seva primera edició, ha expressat la voluntat d’aprofundir i debatre la intervenció al paisatge, tant des de l’arquitectura del paisatge com des d’ altres camps disciplinars que estan vinculats amb el seu estudi i evolució. Un cop consolidada la Biennal a nivell europeu, després de set edicions, amb “Refent paisatges” (1999), “Jardins insurgents” (2001), “Només amb natura” (2003), “Paisatge: un producte / una producció” (2006) , Tempesta i ímpetu (2008),  “Paisatges Líquids” (2010) i " Biennal versus Biennal" (2012);  en aquesta vuitena edició la Biennal proposa acostar-nos a noves realitats paisatgístiques del món mitjançant la internacionalització del seu Premi de Paisatge Rosa Barba, patrocinat per Banc de Sabadell. Barcelona s’obrirà al paisatge internacional aquest proper setembre en un simposi ajustat a les actuals circumstàncies. Aquest es formalitzarà en tres dies, durant els quals hi haurà conferències, presentacions dels finalistes per al Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, patrocinat per Banc de Sabadell, ponències i taules rodones.

 

8a Biennal Internacional del Paisatge

Un paisatge per a tu

La VIII Biennal de Paisatge de Barcelona es reivindica tant com a catalitzador de dubtes, com a impulsora d'il·lusions i de canvis en l'àmbit del Paisatgisme, en unes circumstàncies en què les disciplines territorials i culturals oscil·len entre la sotsobre i l'emergència. És davant de la inquietud de trobar noves vies d'acció, d'explorar camps potser inhòspits, de repensar antigues certeses, o d'assegurar certes sensibilitats necessàries, que es convoca la present edició del certamen, per ser presents en la discussió del que ha de ser el Paisatge ara dins un context internacional, per preveure un futur plausible i, perquè no, emocionant. En conseqüència, la Biennal ha revisat àmbit i formats, fórmules, conceptes i objectius de la disciplina, mentre es contempla a si mateixa críticament com a plataforma viva del Paisatgisme i talaia dels moviments en el Paisatgisme internacional.

 

Premi de Paisatge Rosa Barba

Es convoca el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, patrocinat per Banc de Sabadell i inscrit en el marc de la 7a Biennal del Paisatge de Barcelona que se celebrarà el 25, 26 i 27 de setembre de 2014 a Barcelona. S’obre la convocatòria de presentació de projectes de paisatge i planejament creats a arreu del món entre 2009 i 2014. Hi haurà un únic premi amb una dotació econòmica de 15.000 euros que es lliurarà durant la celebració del simposi. No s'ha de declarar desert sota cap circumstància. El guanyador i els finalistes presentaran els seus projectes durant el simposi. Els projectes seleccionats pel jurat internacional seran publicats en el catàleg de la 8ª Biennal i mostrats en l'exposició del Premi Rosa Barba, patrocinat per Banc de Sabadell. 

Per participar, completeu el formulari d'inscripció on-line que trobareu clicant aquí.  El termini de presentació de la documentació del projecte finalitza el 11 d’abril de 2014.

CONTACTES:

Marina Cervera, arquitecta i paisatgista.
VIII BIENNAL DE PAISATGE DE BARCELONA
Plaça nova 5, 2a planta
08002 Barcelona / Espanya
Telèfon: +34.93.552.08.42 / +34.93.306.78.00 (ext. 352) / +34.93.401.64.11 (MAP)

8biennal@coac.net

 

Separador