¡HOGAR!

La revista que més ven a Espanya i que més influeix en l'imaginari, mitjançant articles i fotografies, és ¡Hola! Les seves imatges han fet que moltes cases siguin d'una determinada manera.

Aquesta revista, sovint, en una secció anomenada Casas con estilo, divulga uns models d'habitatge dels quals ens mostra, gairebé exclusivament, vistes interiors.

Quins interiors ensenya i quins valors transmet? Això és precisament el que vol mostrar l'exposició ¡Hogar! Així, s'ha analitzat un període que abraça els últims quinze anys per estudiar els models socials que la revista acostuma a transmetre, a partir dels valors de l'espai, sobretot interior, els comentaris que acompanyen les fotografies i les entrevistes que s'hi publiquen.

D'aquesta manera, es demostra com tractem d'encaixar els nostres habitatges dins d'una imatge ideal amb components diversos, com ara el record de la casa natal, els valors que prevalen a la nostra cultura i els estereotips que ens arriben des dels mitjans de comunicació -la publicitat, els programes televisius i la premsa-, sovint sense que ens n'adonem.

Comissariat: Pedro Azara
Disseny muntatge: Bet Cantallops (saeta)+Margarida Costa-Martins+Pere Ortega (saeta)
Patrocini: SONO Tecnología Audiovisual, SL
Amb la col·laboració de ¡Hola!

L'exposició ¡Hogar! és la darrera del cicle Espanya podria ser diferent. Des del gener del 2005, s'han dut a terme un seguit d'exposicions amb l'objectiu de mostrar una mirada sobre Espanya des de Catalunya: quines són les bases que ens han portat a ser com som; quines eren les tendències fa 30 anys que, si haguessin arrelat, ens haurien portat a ser diferents; i quines són les anàlisis o propostes sobre el territori que expliquen com podria ser.

Del 8 de juny al 7 de setembre de 2006
Inauguració: dijous 8 de juny a les 22 h
Lloc: sala d'exposicions

Full de sala (català) (castellà)