16 a 22 de FEBRER 2009
Dilluns 16 Dimarts 17 Dimecres 18 Dijous 19 Divendres 20 Dissabte 21




 

ES de 17 a 20.30h
POUM - Planejament urbanístic general

F de 16 a 19.30h
Accessibilitat desapercebuda

 


Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
 d  

» Congrés d'Arquitectes d'Espanya 2009. Noves formes de l'exercici professional de l'arquitectura a Espanya i Europa. València, de l'1 al 3 de juliol de 2009
Dotze anys després del Congrés celebrat a la ciutat de Barcelona, el Consejo Superior de los Colegios de Arquitectos de España CSCAE ha convocat un nou congrés que tractarà sobre les noves i velles formes d'exercir la professió amb la intenció de replantejar el compromís dels arquitectes vers la societat. + info

» Programa Forma't
El Servei d'Ocupació de Catalunya ha obert el període d'inscripció per a la convocatòria 2008 - 2009 de programa Forma't, un programa co-finançat pel Fons Social Europeu mitjançant el qual s'ofereix subvenció a les empreses i als autònoms pels costos generals per a la formació, Aquests subvenció la podeu demenar per assistir als cursos de l'Escola Sert del COAC. + info

» Canvi en la liquidació dels DRO's d'Asemas
A partir d'aquest mes de gener, Asemas ha modificat la manera de liquidar els DRO's del projectes. Els coeficients a aplicar per a les diferents missions seran: un 0,2 pel projecte bàsic, un 0,2 pel projecte d'execució i un 0,6 per a la direcció d'obra. D'aquesta manera, s'incorpora l'assegurança pel projecte bàsic que fins ara no es contemplava. Així, quan es visi el projecte bàsic ja caldrà liquidar el DRO corresponent a aquest projecte.
El Departament de Visat sol·licitarà la carta de no Gestió d'Asemas per part del COAC en el projecte bàsic i no amb el projecte d'execució, en el cas de no presentar l'imprès DRO.

» PIA de novembre - 107 - Novetat!
Consulta el butlletí de la Demarcació de Girona on hi trobaràs tota la informació de les activitats mensuals. PIA 107

» Horaris de Girona, Figueres i Olot
Us recordem que els horaris d'atenció al públic de les tres seus de la Demarcació de Girona són: Girona: de 9 a 15 hores | Figueres: de 9 a 14 hores | Olot: de 9 a 14 hores.

 

 

» Revistes d’arquitectura que es jubilen

L’evolució de les revistes és molt diversa. Hi ha revistes que s’editen en paper, d’altres que conviuen la versió en paper amb la digital, que la digital substitueix a la tradicional, que es fusionen amb altres revistes, que canvien de títol o que es deixen d’editar.

Recentment han suspès l’edició algunes revistes d’arquitectura de referència que tenim a la Biblioteca del COAC que us detallem a continuació:

L’Architettura : cronache e storia (1955-2005)
És una revista mensual d’arquitectura fundada l’any 1955 per Bruno Zevi i dirigida per ell fins el 2000, quan va morir. El seu successor va ser Furio Colombo fins l’any 2005 que va cessar l’edició. Durant aquests 50 anys s’han editat 600 números sobre arquitectura internacional que estan tots disponibles a la Biblioteca del COAC.

L’architecture d’aujourd’hui (1930-2007)
És una revista bimestral d’arquitectura contemporània d’àmbit internacional editada a França del 1930 al 2007. Cada número tracta una temàtica concreta, el número 149, de 1970, el van dedicar a l’arquitectura espanyola amb projectes de Josep Martorell, Oriol Bohigas, José Antonio Coderch de Sentmenat, Josep Maria Fargas i Falp, Enric Tous i Carbó, entre d’altres. També trobem, en altres números, projectes de la província de Girona.

Techniques et architecture (1941-2007)
Revista editada a França, del 1941 al 2007, sobre arquitectura i construcció contemporània a nivell internacional. Paral•lelament, la revista també ha participat en l’edició de llibres sobre materials, guies, concursos, exposicions i congressos d’arquitectura.

Proyectar Navarra (1988-2007)
Revista sobre arquitectura i urbanisme a Navarra editada del 1988 al 2007. El juny de 2008 és substituïda per una nova revista, Formas de proyectar, d’abast geogràfic més ampli, amb projectes de Navarra, La Rioja, País Basc i Aragó.

Per a més informació
Biblioteca Josep Riera
Tel. 972 412 895

 

 



 
FIGUERES

Dijous 19 febrer
Jornada Accessibilitat desapercebuda en edificació i urbanisme
Sala d'Actes | De 16 a 19.30 hores
Objectiu: La jornada, a càrrec d’Enric Rovira-Beleta, pretén donar a conèixer la normativa vigent sobre la millora de l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques en l’àmbit de l’urbanisme, l’edificació, el mitjans de transport, els sistemes de comunicació, el mobiliari i elements urbans i la senyalització, entre d’altres. Per tant, si dissenyem el nostre entorn pensant en les característiques de les persones amb grans discapacitats, millorarem la nostra qualitat de vida.
Informació i Inscripcions

Exposicions obertes...
Francesc Català-Roca. Fons fotogràfic del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Exposició que dóna a conèixer el material que custodia l’Arxiu Fotogràfic del COAC d’aquest autor. La fotografia de Català-Roca, molt relacionada amb l’arquitectura, va ser determinant en els avenços que tímidament s’anaven fent en la postguerra, on predominava una fotografia grisa, sense grans aspiracions i poc compromesa. Però Català-Roca va ser capaç de transformar-la i acostar-la als moviments culturals europeus.
Sala d'exposicions | Del 12 de gener al 12 de març de 2009
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 14h

GIRONA

Dijous 19 febrer
Curs Plans d'ordenació urbanística municipal
Sala Rafael Masó | De 17 a 20.30 hores
Objectiu: El curs, inclòs dins les sessions dedicades al Planejament urbanístic general, capacitarà als assistents per a poder elaborar, avaluar i aplicar el planejament. També, permetrà conèixer els criteris de projecció i valoració dels aspectes fonamentals del planejament urbanístic i de les tasques dels diferents tècnics implicats en la seva redacció i avaluació. Així mateix, ajudarà a comprendre els diferents punts de vista i a interpretar la normativa vigent.
Informació i Inscripcions

Exposicions obertes...
Exposició
Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2008
Exposició que dóna a conèixer les obres premiades, finalistes i seleccionades dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona que convoca la Demarcació gironina del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya. Amb aquesta mostra es vol donar a conèixer l’arquitectura que es realitza a la província de Girona i així, propiciar el debat en la nostra societat plural i participativa. Enguany, els premis celebren la seva dotzena edició; dotze anys on professionals independents han anat configurant els diferents Jurats que premien la bona arquitectura que es realitza a casa nostra.
Seu de la Pia Almoina | Del 12 de desembre de 2008 al 30 d'abril de 2009
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15 h.

Exposició
Un llarg camí. Bòsnia, la vergonya d'Europa
Exposició que dóna a conèixer, de la mà de les instantànies realitzades pel fotoperiodista Miquel Ruiz, les terribles circumstàncies en què es van veure immersos els Balcans durant la primera meitat dels anys noranta del segle passat. Concretament, en aquesta ocasió, l’autor proposa un conjunt de fotografies que versen principalment sobre la vida quotidiana a Sarajevo, escenari d’un perllongat setge infligit per les forces serbo-bosnianes.
Sala d'exposicions | Del 23 de gener a l'1 de març de 2009
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15 h.


Problemes de construcció II
» Dimarts 3, 10, 17, 24, 31 de març i 14 d'abril de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

 

 

 

Jornada NEMETSCHEK 2009. Allplan BIM (un únic sistema integrat per a tot el projecte d'acord amb el nou Codi Tècnic de l'Edificació CTE
» Dijous 5 de març de 2009 | Olot

El planejament urbanístic derivat i plans parcials urbanístics residencials
» Dijous 16, 23 i 30 d'abril, i 7 i 14 de maig de 2009 | Girona - Inscripcions aquí

 

 

  • OCTSA ofereix nous serveis Serveis d'Assessoria: Auditoria de projectes per arquitectes i/o promotors privats / Auditoria de projectes per l’administració (LCSP) / Control de qualitat de projectes per a concursos / Compliment del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE) / Llibre de l’edifici / Eficiència energètica / Amidaments i supervisió d'amidaments / Estudis de Seguretat i Salut. Serveis de Control (OCT): Estabilitat (Estructura) / Estanquitat (Tancaments) Altres serveis segons sol·licitud.
    Més informació: Tel. 902 218 217 | oct@coac.net | www.octsa.com. A Girona: Edifici Pia Almoina, Plaça de la Catedral 8, planta 4. OCTSA pertany al Grup d'Empreses del COAC.
  • Conveni amb Caixa Catalunya S'ha renovat el conveni de col·laboració amb Caixa Catalunya que permet als col·legiats seguir obtenint condicions preferencials en els seus productes i serveis financers. Per a més informació consulteu qualsevol de les seves oficines on rebreu un tracte preferent i personalitzat. Cal acreditar-se com a membre del col·legi amb el carnet identificat
 
  • Conferència - col·loqui "Factors determinants en la configuració de l'habitatge social" a càrrec de l'arquitecte Lluís Nadal, el divendres 20 de febrer, a les 19 hores, al Teatre Municipal de Palafrugell. Organitzat per l'Associació d'Arquitectes i Arquitectes Tècnics de Palafrugell.
  • Xerrada "Desenvolupament de l'Estatut del Treball Autònom" impartida per l'advocada Ana Estrella, sobre la nova disposició de la Llei del Treball Autònom i el seu desplegament reglamentari. Dijous 26 de febrer, de 12 a 14 hores, al Centre Cultural la Mercè de Girona (Pujada de la Mercè, 12). Jornada gratuïta. Inscripcions a Girona Emprèn. Tel. 972 244 243 o gironaempren@ajgirona.org
  • Xerrada "Treball pel teu compte: tu treballes, tu decideixes" on es donaran a conèixer els drets i obligacions dels professionals autònoms i les mesures per afrontar l'actual situació econòmica. Dijous 26 de febrer, de 16 a 18 hores, al Centre Cultural la Mercè de Girona (Pujada de la Mercè, 12). Jornada gratuïta. Inscripcions a Girona Emprèn. Tel. 972 244 243 o gironaempren@ajgirona.org
  • Si esteu interessats en subscriure-us a Catalonia Today, revista editada en llengua anglesa pel Grup El Punt, amb un 50% de descompte (18€ anuals), podeu fer-ho, identificant-vos com a arquitectes, trucant al telèfon 972 186 438.
   
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@