Del 14 al 20 de SETEMBRE 2009

Dilluns 14 Dimarts 15 Dimecres 16 Dijous 17 Divendres 18 Dissabte 19

F Obertura Exposició
La Marca de l'Ham





ES 17 a 20 h
Plans especials de protecció


C 19 h Inauguració Exposició

Llei de Barris

 

 

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
d    

» 1a edició del Màster en Estudis Immobiliaris - MEI
Girona, del setembre de 2009 al juny de 2010.
La UdG organitza, per el curs 2009-10, un màster sobre Estudis Immobiliaris amb la finalitat de formar professionals qualificats en el sector immobiliari, i capacitar-los per a desenvolupar les tasques de gestió i direcció empresarial. El màster el configuren un total de 16 mòduls diferents amb la possibilitat de matricular-se de forma independent a qualsevol d’ells. Aquest fet és interessant ja que us permetrà assistir, només, en aquells mòduls que hi estigueu interessats i no haver de fer el màster sencer. A més, gaudireu d’un 10% de descompte quan formalitzeu la matrícula ja que la Demarcació de Girona col·labora en l’organització.
Més informació i programa sencer

Vols conèixer l'arquitectura de l'Índia?
Encara ets a temps d'apuntar-te al viatge a l'Índia que Tarannà Viatges & Arquexplora ha organitzat del 26 de desembre al 10 de gener. La visita inclou, entre destacades mostres d'arquitectura tradicional i contemporània del país, un recorregut per edificis de Le Corbusier i Charles Correa. Més informació


» Els Premis d'Arquitectura de Girona canvien de data
Us informem que a partir d'aquest any, els Premis d'Arquitectura que cada any convoca la Demarcació de Girona del COAC canvien de data passant del mes de desembre al mes de maig. Així, la 13a edició tindrà lloc el mes de maig de 2010. A partir de la tardor trobareu les bases d'aquesta nova convocatòria a la pàgina web de la Demarcació.


» Apunteu-vos a l'ASSESSORIA FISCAL de la Demarcació de Girona i us facilitarem les vostres relacions amb l'Agència Tributària...
... Us avisarem de totes les vostres obligacions professionals
... Us presentarem la documentació trimestral o anual necessària...
... El servei és gratuït durant, el primer any pels arquitectes amb menys d'una any de col·legiació.
Per a més informació: Antoni Cicres. Tel. 972 412 894. Horari d'atenció: dimarts i dijous, de 10 a 14 hores.

 

» La Demarcació i la Diputació impulsen els plans locals d'habitatge mitjançant un conveni

El Servei d’Habitatge de la Diputació i la Demarcació de Girona van signar el passat 4 de setembre un conveni de col·laboració que té com a principal objectiu oferir als municipis les eines necessàries per implementar polítiques d’habitatge sostenibles. Durant la signatura del conveni, Frederic Cabré va destacar “la importància de donar suport a les iniciatives municipals en qüestió d’habitatge, i que, per mitjà d’aquest conveni marc, s’obre un nou espai de col·laboració entre la Diputació i el COAC. Un espai centrat en recursos de formació, que posa a l’abast eines i coneixements per donar resposta a les noves reglamentacions normatives i a les figures específiques de planejament en matèria d’habitatge. Per la seva banda, el diputat de Participació i Habitatge, Estanis Puig, va destacat que “amb aquest acord es fa un pas endavant envers la implantació dels plans locals d’habitatge als municipis de la província”.

Entre d'altres punts, l’acord estableix que es crearà una borsa de professionals del camp de l’arquitectura, l’economia i la sociologia que estaran a disposició dels municipis per treballar en l’elaboració dels plans locals d’habitatge i preveu l’organització conjunta de jornades de formació adreçades a tècnics d’ajuntament i consells comarcals, càrrecs electes i professionals d’àmbits relacionats amb l’habitatge, la primera jornada de les quals es va realitzar el dia 8 de setembre, a la Casa de Cultura de Girona, de la mà de l'arquitecte David Codinach, cap de l'OCT de la Demarcació.

Plans locals d’habitatge, una prioritat
Els plans locals d’habitatge són unes planificacions acurades amb recomanacions sobre les actuacions que els municipis han de portar a terme per garantir el dret a l’habitatge, un dret universal recollit a la Constitució i l’Estatut. Els plans, que es calculen perquè tinguin una implementació de sis anys, han de ser redactats conjuntament per un arquitecte, un economista i un sociòleg. La preparació, l’elaboració i la redacció d’un pla d’habitatge té una durada mitjana d’1 any, durant el qual es fa un estudi detallat de la població, l’entorn i l’estat dels edificis del municipi per elaborar-ne una diagnosi i fer una proposta d’actuacions. Els plans són subvencionats per la Diputació a petició dels ajuntaments.

Per a més informació:
Escola Sert de la Demarcació
Tel. 972 412 896

 

 

 

 

 

 

 

 

 


GIRONA

FIGUERES

Dijous 17 de setembre
Curs Planejament derivat I. Catàlegs i plans especials de protecció
Sala Rafael Masó l de 17 a 20 hores
L'objectiu del curs és capacitar a l’arquitecte en la pràctica del planejament urbanístic, tant en el que respecte a l’elaboració del planejament com en la seva avaluació i aplicació. També permetre que conegui els criteris de projecció i valoració dels aspectes fonamentals del planejament urbanístic i de les tasques dels diferents tècnics implicats en la seva redacció i avaluació, i finalment, comprendre els diferents punts de vista i interpretar la normativa.
Informació i Inscripcions


Divendres 18 de setembre

Per un barri digne. El pla de millora dels barris que necessiten una atenció especial

Sala d'exposicions | A les 19 hores
L'exposició mostra les realitzacions del programa de barris impulsat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, i vol ser, també, un homenatge a totes aquelles persones que, des del moviment veïnal i els ajuntaments de Catalunya, han lluitat, sota temes com aquest, per la millors dels barris i el progrés social.

Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15h

Exposicions obertes...

Un recorregut per la Marca de l'Ham
Sala d'exposicions | Del 14 de setembre al 16 de novembre
L'exposició de fotografies mostra la història i l'evolució del barri de la Marca de l'Ham de Figueres, des dels inicis com a barri als anys 60 fins a dia d'avui, partint dels diferents esdeveniments que han marcat la vida del barri.

Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 14h

 

 

 

 

 

     
   

Escola Sert: El llibre blanc del projecte - 1: Codi Tècnic i altres normatives
Girona, 2 i 16 d'octubre, 6 i 20 de novembre i 4 i 18 de desembre de 2009 - Informació i inscripcions

Escola Sert; Mòdul tansversal de tecnologia. Construir el disseny
Girona, 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24 i 26 de novembre i 1, 3, 10, 15 i 17 de desembre de 2009 - Informació i inscripcions

 


Cultura: L'any Claret a la Demarcació de Girona del COAC
Girona, 6 de novembre de 2009, a les 19 hores

Escola Sert: Plans locals d'habitatge
Girona, 7, 15, 21, 22 i 28 d'octubre de 2009 - Informació i inscripcions

 

 

  • Es lloga despatx en un Estudi d'Arquitectura per a compartir situat al centre de Girona. Disposa de sala de reunions, recepció, sala d'espera, office i servei, aire condicionat, telèfon i connexió a internet. Interessats trucar al telèfon 686 963 943 o 647 424 055.
  • Arquitecte col·legiat especialitzat en urbanisme, projectes, història de l'art i tassacions de l'Estat, s'ofereix per a col·laborar en un Despatx d'Arquitectura. Interessats trucar al 646 824 921 i demanar per Lluís.
  • Despatx d'arquitectura busca professionals per compartir local al centre de Girona. Interessats trucar al 972 212 985.
  • OCTSA ofereix nous serveis Serveis d'Assessoria: Auditoria de projectes per arquitectes i/o promotors privats / Auditoria de projectes per l’administració (LCSP) / Control de qualitat de projectes per a concursos / Compliment del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE) / Llibre de l’edifici / Eficiència energètica / Amidaments i supervisió d'amidaments / Estudis de Seguretat i Salut. Serveis de Control (OCT): Estabilitat (Estructura) / Estanquitat (Tancaments) Altres serveis segons sol·licitud.
    Més informació: Tel. 902 218 217 | oct@coac.net | www.octsa.com
 
  • Exposició Nits fosques de l'ànima. Bòlit. Centre d'Art Contemporani. Girona. Sala La Rambla, Capella de Sant Nicolau i Dadespai. Del 26 de juny al 20 de setembre de 2009. Més informació
  • 2a Ruta de l'art de Castelló d'Empúries. Del 9 al 12 d'octubre de 2009. Més informació
  • XXXII Curset d'intervenció en el patrimoni arquitectònic "Arquitectures d'anada i tornada. Patrimoni colonial. Indià i modern: Cuba, Catalunya i altres experiències". Barcelona, del 10 al 13 de desembre de 2009. Organitza: AADIPA. Més informació i butlleta d'inscripció
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@