Del 19 al 25 d'OCTUBRE de 2009

Dilluns 19 Dimarts 20 Dimecres 21 Dijous 22 Divendres 23 Dissabte 24



ES de 17:00 a 20:00h
Campus Profesional Weber

 

 


 

 

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
d    

» Mòdul de formació Coneixement de l'Edificació del MEI
Girona, del 20 d'octubre al 17 de novembre de 2009 | De 16.30 a 20.30 h.
La UdG organitza, per el curs 2009-10, un màster sobre Estudis Immobiliaris amb la finalitat de formar professionals qualificats en el sector immobiliari, i capacitar-los per a desenvolupar les tasques de gestió i direcció empresarial. El màster el configuren un total de 16 mòduls un dels quals és el de Coneixement de l'Edificació que verserà sobre el llenguatge de la construcció, les parts d'un edifici i la rehabilitació. Per aquells que estigueu interessats en realitzar aquest mòdul, gaudireu d’un 10% de descompte quan formalitzeu la matrícula ja que la Demarcació de Girona col·labora en l’organització. Més informació i programa sencer.


» El COAC i la Generalitat porten l'arquitectura catalana actual a París
Una àmplia, diversa i intergeneracional selecció de l’arquitectura creada per professionals catalans des de 2005 fins avui integra l’exposició, que fins l’1 de gener es podrà veure a dues de les sales de la Cité de l’Architecture et du Patrimoine de París. La mostra està organitzada pel COAC i produïda pel mateix Col·legi, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat i la Cité de l’Architecture. Més informació.


» El patrimoni colonial serà el tema del pròxim curset d'intervenció en el patrimoni arquitectònic.
L'AADIPA
obre el període d'inscripció al XXXII Curset d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, que es farà entre el 10 i el 13 de desembre. En l'edició d'enguany, es proposa centrar el discurs en l'anàlisi de la ciutat i les arquitectures colonials i contemporànies de Catalunya i Cuba. A través de la presentació d’exemples catalans, espanyols i americans representatius de les diferents escales d’intervenció i estils històrics s’aportaran elements per a l’anàlisi crítica i l’establiment d’unes bases teòriques per a la reflexió en aquest camp. Més informació i butlleta d'inscripció


» Els Premis d'Arquitectura de Girona canvien de data
Us informem que a partir d'aquest any, els Premis d'Arquitectura que cada any convoca la Demarcació de Girona del COAC canvien de data passant del mes de desembre al mes de maig. Així, la 13a edició tindrà lloc el mes de maig de 2010. A partir de la tardor trobareu les bases d'aquesta nova convocatòria a la pàgina web de la Demarcació.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

»Actes de record de la figura de l’arquitecte gironí Josep Claret Rubira (1908-1988)
La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Ajuntament de Girona han organitzat un conjunt d’actes per recordar la figura de l’arquitecte gironí Josep Claret Rubira . El programa, que s’inicia el dia de Sant Narcís, és la culminació de més de dos anys de feina, centrats en la catalogació de tot el fons professional de l’arquitecte, el treball de camp per l’estudi de la seva obra construïda i la investigació històrica que ha permès reconstruir la trajectòria professional i personal d’un dels protagonistes de l’arquitectura del segle XX a Girona i les seves comarques. L’equip ha comptat amb l’ajut de moltes persones properes a l’arquitecte. Ha estat definitivament rellevant l’aportació de la família de l’arquitecte, que ha posat a disposició de la investigació els seus records i tots els documents que conservaven de Josep Claret.

La realització d’aquests actes ha estat possible gràcies a les aportacions del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Ajuntament de Girona i al suport de la Universitat de Girona i del Col·legi d’Arquitectes de Balears.

El programa d’actes s’obre amb la inauguració de l’exposició: Josep Claret Rubira: Un arquitecte entre la República i la Dictadura (1908-1988). Aquest acte està previst pel dia 29 d’octubre a les 12’30 hores a la Sala Oberta del Museu d’Història de la Ciutat. La mostra romandrà oberta fins el 14 de febrer de 2010. S’edita un catàleg amb textos d’especialistes en el tema.

L’exposició retrata la trajectòria vital de Josep Claret (1908-1988), des dels seus anys d’estudiant a Barcelona fins al final de la seva vida. Abans de l’inici de la recerca, la figura de Josep Claret es trobava envoltada de tòpics: es coneixia de l’arquitecte la seva filiació al GATCPAC, com a únic gironí, i la seva vinculació amb el règim franquista. La darrera etapa de la seva vida emmascarava una de les trajectòries professionals més atzaroses de la Girona del seu temps. Autor d’obres tant compromeses com el Xalet Tarrús o la Casa Pla, la seva arquitectura racionalista ha patit la sort dels perdedors, mentre que la resta de la seva obra sobreviu entre la dignificació i la polèmica. Aquesta exposició ha estat comissariada per Gemma Domènech i Rosa Maria Gil des de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes.
----------------------
El dia 6 de novembre, a les set de la tarda, s’inaugura a la Pia Almoina, seu del Col·legi d’Arquitectes l’exposició Josep Claret, arquitectura a Menorca 1939-1957. La mostra, comissariada per l’arquitecte menorquí Joan Gomila, recull els plànols dels projectes més interessants concebuts a Menorca per Josep Claret, tant de les obres públiques com de les privades, executats els anys de la postguerra. Es mostren també documents originals del Pla Claret, primer document urbanístic general de la ciutat de Maó. L’exposició romandrà oberta fins el 17 de gener i posteriorment s’instal·larà a la ciutat de Maó.

Coincidint amb aquests actes s’ha traspassat al web de l’Arxiu Històric del Col·legi (www2.coac.net/ahgir) la catalogació del fons documental conservat a la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes. S’han posat a l’abast dels estudiosos un total de 1.169 projectes d’arquitectura i 1.227 fotografies procedents del despatx de l’arquitecte, a més de 160 fitxes dels principals edificis projectats per Claret al llarg de la seva carrera.

En l’acte d’inauguració de l’exposició es presentarà la publicació Josep Claret Rubira. Fons d’Arxiu, per part del COAC. Quart lliurament de la sèrie Fons d’Arxiu que pretén donar a conèixer la documentació custodiada pel Col·legi d’Arquitectes, alhora que retratar els principals protagonistes de l’arquitectura gironina del segle XX.

En el mateix moment també es lliurarà un exemplar enquadernat de l’inventari de la catalogació del Fons Claret existent a l’Arxiu del COAC a la família de l’arquitecte. Es preveu l’assistència de la vídua de Josep Claret, Maruja Rodríguez de Miguel i dels seus fills.

Agraïm des d’aquí tot el suport de les institucions que ens ha recolzat en aquest projecte, dels ciutadans a qui hem acudit a la recerca de dades puntuals sobre l’arquitecte i, molt especialment a Maruja Rodríguez de Miguel, esposa de Josep Claret i els seus fills per la calidesa amb que ens han acollit i la il·lusió i prodigalitat que han esmerçat durant tot el procés.


Arxiu Històric

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


GIRONA

FIGUERES



Dimarts 20 d'octubre
Campus profesional - Weber
Sala Rafael Masó l de 17:00 a 20:00 hores

Presentar el ventall de sistemes de revestiments continus de les façanes així com les seves característiques tècniques i físiques.
Informació i inscripcions



Exposicions obertes...



Per un barri digne.
El pla de millora dels barris que necessiten una atenció especial

Sala d'exposicions | Del 18 de setembre al 24 d'octubre de 2009
L'exposició mostra les realitzacions del programa de barris impulsat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, i vol ser, també, un homenatge a totes aquelles persones que, des del moviment veïnal i els ajuntaments de Catalunya, han lluitat, sota temes com aquest, per la millors dels barris i el progrés social.
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15h


Exposicions obertes...


Un recorregut per la Marca de l'Ham
Sala d'exposicions | Del 14 de setembre al 16 de novembre
L'exposició de fotografies mostra la història i l'evolució del barri de la Marca de l'Ham de Figueres, des dels inicis com a barri als anys 60 fins a dia d'avui, partint dels diferents esdeveniments que han marcat la vida del barri.
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 14h

 

 

 

 

 

     
   

 

Escola Sert: Campus Professional: Saint-Gobain, Placo Ibérica
Girona 27 d'octubre de 2009 - Informació i inscripcions

Escola Sert; DISSENY D'INTERIORS Mòdul transversal de tecnología
Girona, 3, 5, 10, 12, 17, 19, 24 i 26 de novembre i 1, 3, 10, 15 i 17 de desembre de 2009 - Informació i inscripcions

 

Escola Sert: Plans locals d'habitatge
Girona 9, 11,16, 18, 23 i 25 de novembre de 2009 - Informació i inscripcions

Cultura: L'any Claret a la Demarcació de Girona del COAC
Girona, 6 de novembre de 2009, a les 19 hores

 

  • Arquitecte col·legiat especialitzat en urbanisme, projectes, història de l'art i tassacions de l'Estat, s'ofereix per a col·laborar en un Despatx d'Arquitectura. Interessats trucar al 646 824 921 i demanar per Lluís.
  • Despatx d'arquitectura busca professionals per compartir local al centre de Girona. Interessats trucar al 972 212 985.
  • Es lloga despatx de 45 m2 a la zona de la Punxa. Interessats trucar al 972 244 785 (vespres).
 


| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@