Del 26 d'OCTUBRE a l'1 de NOVEMBRE de 2009

Dilluns 26 Dimarts 27 Dimecres 28 Dijous 29 Divendres 30 Dissabte 31



ES de 17:00 a 19:00h
Campus Profesional Saint Gobain - Placo Iberica


 


 

 

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
d    

» Nou Horari de la Biblioteca Josep Riera
Com ja sabeu, la reestructuració de la Demarcació de Girona ens ha portat a reduir l’horari d’obertura al públic de tots els serveis. Ja fa temps que la Biblioteca funciona només els matins amb una sola persona al càrrec. Aquests primers mesos d’aquest nou horari ens ha permès avaluar-ne el funcionament i proposar millores. D’una banda, ens trobem que manca temps per poder ordenar el material consultat, fet que podria afectar el bon servei prestat, i de l’altra, no ens podem permetre que la sala quedi desatesa en cap moment del dia. Per tot això, us informem de dues noves mesures: la primera és la reducció de l’horari d’atenció al públic, per així, poder ordenar-la a diari i, la segona, és concentrar la recollida de volums del dipòsit en tres franges horàries: a les 9h a les 10.30h i a les 12h. Així doncs, la biblioteca obrirà de 9 a 14h, i podreu recollir els llibres que hagueu sol·licitat durant l’horari d’atenció al públic, a les 9, a les 10.30 i a les 12hores.

» Any Claret
Aquesta setmana s’inicien els actes per recordar la figura de l’arquitecte gironí Josep Claret i Rubira amb la inauguració de l’exposició Josep Claret Rubira: Un arquitecte entre la República i la Dictadura (1908-1988), el dijous 29 d’octubre, a les 12.30 hores, a la Sala Oberta del Museu d’Història de la Ciutat. L’exposició retrata la trajectòria vital de Josep Claret des dels seus anys d’estudiant a Barcelona fins al final de la seva vida. Abans de l’inici de la recerca, la figura de Josep Claret es trobava envoltada de tòpics: es coneixia de l’arquitecte la seva filiació al GATCPAC, com a únic gironí, i la seva vinculació amb el règim franquista. La darrera etapa de la seva vida emmascarava una de les trajectòries professionals més atzaroses de la Girona del seu temps. Autor d’obres tant compromeses com el Xalet Tarrús o la Casa Pla, la seva arquitectura racionalista ha patit la sort dels perdedors, mentre que la resta de la seva obra sobreviu entre la dignificació i la polèmica.

» El COAC i la Generalitat porten l'arquitectura catalana actual a París
Una àmplia, diversa i intergeneracional selecció de l’arquitectura creada per professionals catalans des de 2005 fins avui integra l’exposició, que fins l’1 de gener es podrà veure a dues de les sales de la Cité de l’Architecture et du Patrimoine de París. La mostra està organitzada pel COAC i produïda pel mateix Col·legi, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat i la Cité de l’Architecture. Més informació.

» El patrimoni colonial serà el tema del pròxim curset d'intervenció en el patrimoni arquitectònic.
L'AADIPA obre el període d'inscripció al XXXII Curset d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, que es farà entre el 10 i el 13 de desembre. En l'edició d'enguany, es proposa centrar el discurs en l'anàlisi de la ciutat i les arquitectures colonials i contemporànies de Catalunya i Cuba. A través de la presentació d’exemples catalans, espanyols i americans representatius de les diferents escales d’intervenció i estils històrics s’aportaran elements per a l’anàlisi crítica i l’establiment d’unes bases teòriques per a la reflexió en aquest camp. Més informació i butlleta d'inscripció

 


»Junta General de la Demarcació de Girona: un espai de diàleg

El dijous 26 de novembre tindrà lloc la Junta General Ordinària de la Demarcació de Girona que, en aquesta nova convocatòria, presenta dues particularitats. La primera és que coincidirà, en dia, amb l’Acte de benvinguda als nous col·legiats i, la segona, que canvia l’hora convocant-se a les 16 h, en primera convocatòria, i a les 16.30 h en segona. Sense ser de gran importància, ambdues iniciatives volen incidir en la transcendència de la major assistència i participació en l’acte assembleari de la nostra Demarcació, escenari on hem de valorar el pressupost per a l’any vinent i les accions en què el COAC treballa per sortir de la crisi.

Malgrat la situació econòmica i laboral en la que ens trobem, la Junta Directiva de la Demarcació de Girona segueix apostant per donar la millor resposta i mantenir aquells serveis propis i de proximitat que són necessaris per a tots: la Oficina Consultora Tècnica (OCT) que gestiona les eines necessàries per poder estar al dia en l’allau de canvis normatius; l’Escola de Formació Continuada (Escola Sert) que és més activa que mai, per ésser competitius en un mercat cada cop més ampli; l’aposta pel Visat Telemàtic i per tot allò que comporta la seva implantació (organització de jornades, assistència telefònica, acompanyament personalitzat durant el procés de realització del primer Visat telemàtic, etc.), una aposta que ja està sent efectiva com ho demostra l’augment sensible d’aquest visat respecte del presencial i, que millora el propi servei, facilita els processos de presentació i ordenació dels despatxos i a la vegada fa més fàcil i sostenible l’arxiu dels projectes.

Amb tot, una promoció d’oportunitats de feina en temps de crisi, sense descuidar cap camp on ser útils i competents es materialitza en projectes com l’aposta per la rehabilitació amb la creació de l’oficina COAC per a la rehabilitació, els convenis de col·laboració amb la Diputació de Girona per fer formació i crear una borsa de treball per a la redacció de Plans locals, els petits concursos d’habitatge amb municipis, la creació d’una pàgina web amb la Direcció General d’Urbanisme per a la sistematització i ajuda en la redacció dels POUMs, o les ajudes per l’obtenció de la llicència gratuïta del TCQ2000 Exprés.

I també, fer-vos esment del Web Anticrisi del COAC, un espai on s’hi ha bolcat totes les vies per ajudar-vos en el difícil camí de superar aquesta situació. Però som conscients que encara hem de seguir treballant, potser ara prioritzant-ne algunes respecte d’altres per motius evidents. I per això ens cal el teu parer.


Frederic Cabré i Segarra

President





 

 

 

 

 

 

 

 

 


GIRONA

FIGUERES

Dimarts 27 d'octubre
Campus profesional - Saint Gobain - Placo
Sala Rafael Masó l de 17:00 a 19:00 hores

CTE - DB HR: Document bàsic de protecció enfront del soroll i els sistemes d'entramat.
Objectius: Entendre els element bàsics de la normativa DB-HR en l'aplicació en un habitatge. Analitzar els diferents requeriments de les parts dels habitatges així com els detalls constructius que no fan possible. Informació i inscripcions

 

 

 

 

Exposicions obertes...

Un recorregut per la Marca de l'Ham
Sala d'exposicions | Del 14 de setembre al 16 de novembre
L'exposició de fotografies mostra la història i l'evolució del barri de la Marca de l'Ham de Figueres, des dels inicis com a barri als anys 60 fins a dia d'avui, partint dels diferents esdeveniments que han marcat la vida del barri.

Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 14h

 

 

 

 

 

     
   

Escola Sert: Planejament Derivat III: PPUae - Plans Parcials urbanístics d'activitats econòmiques
Girona 3 de novembre de 2009 - Informació i inscripcions

Escola Sert: Plans locals d'habitatge
Girona 9, 11,16, 18, 23 i 25 de novembre de 2009 -
Informació i inscripcions

 


Escola Sert: El llibre blanc del projecte - 1 Segona edició: Codi Tècnic i altres normatives
desembre, gener i febrer 2009 Informació i inscripcions

Cultura: L'any Claret a la Demarcació de Girona del COAC
Girona, 6 de novembre de 2009, a les 19 hores

 

  • Arquitecte col·legiat especialitzat en urbanisme, projectes, història de l'art i tassacions de l'Estat, s'ofereix per a col·laborar en un Despatx d'Arquitectura. Interessats trucar al 646 824 921 i demanar per Lluís.
  • Despatx d'arquitectura busca professionals per compartir local al centre de Girona. Interessats trucar al 972 212 985.
  • Es lloga despatx de 45 m2 a la zona de la Punxa. Interessats trucar al 972 244 785 (vespres).
 
  • Conferència Europea de Prevenció de Residus que se celebrarà al Palau de Congressos de Girona els dies 24 novembre i 25 de novembre 2009 (visites tènicques) trobareu el formulacri d'inscripció a la web mes informació
  • Jornada sobre la instrucció de Formigó Estructural EHE-08. Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Girona. Mes informació
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@