Del 2 al 8 de NOVEMBRE de 2009

Dilluns 02 Dimarts 03 Dimecres 04 Dijous 05 Divendres 06 Dissabte 07



ES 17 a 20 h
Planejament Derivat: PPUae


 

ES 09:30 a 12 h
El llibre blanc del projecte SU

 

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
d    

» Nou Horari de la Biblioteca Josep Riera
Com ja sabeu, la reestructuració de la Demarcació de Girona ens ha portat a reduïr l’horari d’obertura al públic de tots els serveis. Ja fa temps que la Biblioteca funciona només els matins amb una sola persona al càrrec. Aquests primers mesos d’aquest nou horari ens ha permès avaluar-ne el funcionament i proposar millores. D’una banda, ens trobem que manca temps per poder ordenar el material consultat, fet que podria afectar el bon servei prestat, i de l’altra, no ens podem permetre que la sala quedi desatesa en cap moment del dia. Per tot això,i a partir del dia 2 de novembre, us informem de dues noves mesures: la primera és la reducció de l’horari d’atenció al públic, per així, poder ordenar-la a diari i, la segona, és concentrar la recollida de volums del dipòsit en tres franges horàries. Així doncs, la biblioteca obrirà de 9 a 14h, i podreu recollir els llibres que hagueu sol·licitat durant l’horari d’atenció al públic, a les 9, a les 10.30 i a les 12hores.


» Any Claret
Aquesta setmana s’inicien els actes per recordar la figura de l’arquitecte gironí Josep Claret i Rubira amb la inauguració de l’exposició Josep Claret Rubira: Un arquitecte entre la República i la Dictadura (1908-1988), el dijous 29 d’octubre, a les 12.30 hores, a la Sala Oberta del Museu d’Història de la Ciutat. L’exposició retrata la trajectòria vital de Josep Claret des dels seus anys d’estudiant a Barcelona fins al final de la seva vida. Abans de l’inici de la recerca, la figura de Josep Claret es trobava envoltada de tòpics: es coneixia de l’arquitecte la seva filiació al GATCPAC, com a únic gironí, i la seva vinculació amb el règim franquista. La darrera etapa de la seva vida emmascarava una de les trajectòries professionals més atzaroses de la Girona del seu temps. Autor d’obres tant compromeses com el Xalet Tarrús o la Casa Pla, la seva arquitectura racionalista ha patit la sort dels perdedors, mentre que la resta de la seva obra sobreviu entre la dignificació i la polèmica.

» Experiències Culturals: Arquitectura genial o absurda? Gaudí, Masó i els Stararchitects
Dissabte 21 de novembre | de 10.30 a 20h
La Fundació Rafael Masó i el Museu Castell de Peralada han organitzat una jornada per reflexionar sobre l’evolució de l’arquitectura i els diferents fenòmens que hi estan vinculats com per exemple la fascinació per Gaudí, “l’efecte Bilbao”, el turisme cultural i la polèmica que l’envolta, els anomenats stararchitects, etc. Més informació. http://www.museucastellperalada.com/pdf/gaudi.pdf


» El patrimoni colonial serà el tema del pròxim curset d'intervenció en el patrimoni arquitectònic.
L'AADIPA obre el període d'inscripció al XXXII Curset d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, que es farà entre el 10 i el 13 de desembre. En l'edició d'enguany, es proposa centrar el discurs en l'anàlisi de la ciutat i les arquitectures colonials i contemporànies de Catalunya i Cuba. A través de la presentació d’exemples catalans, espanyols i americans representatius de les diferents escales d’intervenció i estils històrics s’aportaran elements per a l’anàlisi crítica i l’establiment d’unes bases teòriques per a la reflexió en aquest camp. Més informació i butlleta d'inscripció

 


»La Demarcació de Girona recorda a l’arquitecte Josep Claret

La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i l’Ajuntament de Girona han organitzat un conjunt d’actes per recordar a l’arquitecte gironí Josep Claret i Rubira (1908 – 1988). El programa que comença el dia de Sant Narcís és la culminació de més de dos anys de feina centrats en la catalogació de tot el fons professional de l’arquitecte custodiat per l’Arxiu Històric del COAC.

Concretament, la Demarcació de Girona ha programat pel divendres 6 de novembre, a les set de la tarda, el seu acte central. Aquest consistirà en la presentació de la catalogació de tot el fons professional de Claret, la presentació de la publicació Fons d’Arxiu. Josep Claret Rubira, i la inauguració de l’exposició Josep Claret, arquitectura a Menorca 1939-1957 que ha comissariat l’arquitecte Joan Gomila. En el decurs de l’acte, el president de la Demarcació de Girona lliurarà als familiars un exemplar enquadernat de l’inventari de tota la catalogació.

Josep Claret, arquitectura a Menorca 1939-1957 recull els plànols dels projectes més interessants concebuts a Menorca per Josep Claret, tant de les obres públiques com de les privades, executats els anys de la postguerra. Es mostren també documents originals del Pla Claret, primer document urbanístic general de la ciutat de Maó. L’exposició romandrà oberta fins el 17 de gener i posteriorment s’instal·larà a la ciutat de Maó.

Coincidint amb aquests actes s’ha traspassat al web de l’Arxiu Històric del COAC (www2.coac.net/ahgir) la catalogació del fons documental conservat a la Demarcació de Girona. S’han posat a l’abast dels estudiosos un total de 1.169 projectes d’arquitectura i 1.227 fotografies procedents del despatx de l’arquitecte, a més de 160 fitxes dels principals edificis projectats per Claret al llarg de la seva carrera.

Més informació:
Arxiu Històric del COAC. Tel. 972 412 896

 

 

 





 

 





L'any Claret a la Demarcació de Girona del COAC

amb el patrocini de:

 

 

 

 

 

 

 

 


GIRONA

FIGUERES

Dimarts 03 de novembre
Mòdul 6 - Planejament derivat III: PPUae - Plans parcials urbanístics d'activitats económiques

Sala Rafael Masó l de 17 a 20 hores
L'objectiu del curs es capacitar a l'arquitectec en la pràctica del palenjament urbanístic, tant en el que respecta a l'elaboració del planejament com en la seva avaluació i aplicació. Conèixer els criteris de projecció i valoració dels aspectes fonamentals del planejament urbanístic i de les tasques dels diferents tècnics implicats en la seva redacció i avaluació. Comprendre els diferents punts de vista i interpretar la normativa.
Informació i inscripcions

Divendres 6 de novembre
El llibre blanc del projecte - 1: Codi tècnic i altres normatives (SU)
Sala Rafael Masó l de 9:30 a 12 hores

Cada jornada estarà organitzada amb una primera hora on es farà un repàs de la normativa i a la segona s'aplicarà a un projecte concret, (sempre el mateix) utilitzant les eines que actualment té el COAC com les memòries i les fitxes i amb la realització dels diferents plànols que demostren el seu compliment.
Informació i inscripcions



Exposicions obertes...

Un recorregut per la Marca de l'Ham
Sala d'exposicions | Del 14 de setembre al 16 de novembre
L'exposició de fotografies mostra la història i l'evolució del barri de la Marca de l'Ham de Figueres, des dels inicis com a barri als anys 60 fins a dia d'avui, partint dels diferents esdeveniments que han marcat la vida del barri.
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 14h

 

 

 

 

 

     
   

Escola Sert: El llibre blanc del projecte - 1 Segona edició: Codi Tècnic i altres normatives
desembre, gener i febrer 2009 Informació i inscripcions

Escola Sert: Plans locals d'habitatge
Girona 9, 11,16, 18, 23 i 25 de novembre de 2009 -
Informació i inscripcions

 


Cultura: L'any Claret a la Demarcació de Girona del COAC

Girona, 6 de novembre de 2009, a les 19 hores

 

 

  • Arquitecte col·legiat especialitzat en urbanisme, projectes, història de l'art i tassacions de l'Estat, s'ofereix per a col·laborar en un Despatx d'Arquitectura. Interessats trucar al 646 824 921 i demanar per Lluís.
  • Despatx d'arquitectura busca professionals per compartir local al centre de Girona. Interessats trucar al 972 212 985.
  • Es lloga despatx de 45 m2 a la zona de la Punxa. Interessats trucar al 972 244 785 (vespres).
 
  • Conferència Europea de Prevenció de Residus que se celebrarà al Palau de Congressos de Girona els dies 24 novembre i 25 de novembre 2009 (visites tènicques) trobareu el formulacri d'inscripció a la web mes informació
  • Jornada sobre la instrucció de Formigó Estructural EHE-08. Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Girona. Mes informació
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@