Del 16 al 22 de novembre de 2009

Dilluns 16 Dimarts 17 Dimecres 18 Dijous 19 Divendres 20 Dissabte 21

ES 17 a 20 h
Plans Locals d'Habitatge

ES 17 a 20 h
Planejament Derivat: PPUae

ES 17 a 20 h
Plans Locals d'Habitatge

 

ES 9:30 a 12 h
Llibre Blanc del Projecte
G 19:30 h
Habitatge i Paisatge: l'equilibri necessari

 

Si no ho veus bé, clica aquí | ES: Escola Sert / C: Cultura / G: Girona / O: Olot / F: Figueres
d    

» Ja et pots inscriure a la llista per participar al nou fons d'inversió local
clica aquí per incorporar-te a la relació d'arquitectes interessats en participar-hi. El termini d'inscripció es tanca el 9 de novembre a les 18 h. Posteriorment, el COAC posarà a disposició dels ajuntaments aquesta llista. El nou fons d'inversió local, de 5.000 milions d'euros, està destinat a finançar la realització de projectes i actuacions generadores d’ocupació i que contribueixin a la sostenibilitat econòmica social i ambiental. A diferència del primer Fons d’Inversió Local, emès el 2008, el finançament també cobrirà els contractes de redacció de projectes i de direcció d’obres.

» Experiències Culturals: Arquitectura genial o absurda? Gaudí, Masó i els Stararchitects
Dissabte 21 de novembre | de 10.30 a 20h
La Fundació Rafael Masó i el Museu Castell de Peralada han organitzat una jornada per reflexionar sobre l’evolució de l’arquitectura i els diferents fenòmens que hi estan vinculats com per exemple la fascinació per Gaudí, “l’efecte Bilbao”, el turisme cultural i la polèmica que l’envolta, els anomenats stararchitects, etc. Més informació. http://www.museucastellperalada.com/pdf/gaudi.pdf


» El patrimoni colonial serà el tema del pròxim curset d'intervenció en el patrimoni arquitectònic.
L'AADIPA obre el període d'inscripció al XXXII Curset d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, que es farà entre el 10 i el 13 de desembre. En l'edició d'enguany, es proposa centrar el discurs en l'anàlisi de la ciutat i les arquitectures colonials i contemporànies de Catalunya i Cuba. A través de la presentació d’exemples catalans, espanyols i americans representatius de les diferents escales d’intervenció i estils històrics s’aportaran elements per a l’anàlisi crítica i l’establiment d’unes bases teòriques per a la reflexió en aquest camp. Més informació i butlleta d'inscripció

» Nou Horari de la Biblioteca Josep Riera
Us informem que el nou horari de la Biblioteca Josep Riera és de 9 a 14 hores. Recordeu que l'horari establert per a poder recollir els llibres que hagueu sol·licitat durant l’horari d’atenció al públic, són les 9, les 10.30 i a les 12 hores.

 


»Certificats d'eficiència energètica d'edifici acabat.

Ja està disponible la sol·licitud d'inscripció al Registre i el propi certificat d'eficiència energètica d'edifici acabat, regulat pel Reial Decret 47/2007, de 19 de gener, pel qual s'aprova el procediment bàsic per a la certificació d'eficiència energètica d'edificis de nova construcció.

El certificat d'eficiència energètica d'edifici acabat es crea mitjançan una nova versió del programa de certificats d'eficiència energètica d'edificis. A aquesta versió s'hi accedeix mitjançant el programari Gen-t que es descarrega des de la pàgina web de l' ICAEN.

Des del Gen-t, s'accedeix al programa de certificats que genera tant els certificats d'estalvi i eficiència energètica de projecte i de l'edifici acabat, com el full d'inscripció en el registre.

Es recorda que els promotors han d'incorporar el certificat d'eficiència energètica de l'edifici acabat al Llibre de l'edifici i també s'ha d'incloure en qualsevol oferta, promoció i publicitat dirigida a la venda o lloguer de l'edifici. Finalment, s'informa que l'etiqueta i el certificat d'eficiència energètica de l'edifici acabat són definitius i tenen una validesa màxima de 10 anys.

Des d'aquest moment, el departament de visat del col·legi sol·licitarà el certificat energètic d'obra acabada amb la tramitació dels final d'obra.

Es recorda que els projectes d'edificis visats des del 30 d'abril del 2007, han de complir amb el procés de certificació de l'eficiència establert pel Reial Decret 47/2007. Aquells projectes que havien de complir aquest reial decret i tenen l'obra tancada, hauran de fer arribar al departament de visat el certificat d'eficiència energètica d'obra acabada corresponent.





 

 

 

 

 

 

 

 

 


GIRONA

Dilluns 16 i dimecres 18 de novembre
Curs
Plans Locals d'Habitatge
Sala Rafael Masó l de 17 a 20 hores
Aquest curs es concep amb l'objectiu de transmetre als interessats en l'àmbit de la planificació de l’habitatge, les eines necessàries per a poder participar en la redacció dels Plans Locals d'Habitatge de manera satisfactòria. Aquest curs es concep amb la voluntat d'invertir aquesta dinàmica i demostrar la vinculació professional que existeix entre el contingut dels Plans Locals d'Habitatge i l'activitat professional dels assistents.
Informacio i inscripcions

Dimarts 17 de novembre
Mòdul 6 - Planejament derivat III: PPUae - Plans parcials urbanístics d'activitats económiques

Sala Rafael Masó l de 17 a 20 hores
L'objectiu del curs es capacitar a l'arquitecte en la pràctica del planejament urbanístic, tant en el que respecta a l'elaboració del planejament com en la seva avaluació i aplicació. Conèixer els criteris de projecció i valoració dels aspectes fonamentals del planejament urbanístic i de les tasques dels diferents tècnics implicats en la seva redacció i avaluació. Comprendre els diferents punts de vista i interpretar la normativa.

Divendres 20 de novembre
El llibre blanc del projecte - 1: Codi tècnic i altres normatives (HE-1, HE-2 i programa Lider)
Sala Rafael Masó l de 9:30 a 12 hores

Cada jornada estarà organitzada amb una primera hora on es farà un repàs de la normativa i a la segona s'aplicarà a un projecte concret, (sempre el mateix) utilitzant les eines que actualment té el COAC com les memòries i les fitxes i amb la realització dels diferents plànols que demostren el seu compliment.

Exposicions obertes...

L'any Claret a la Demarcació de Girona del COAC
Sala d'exposicions |
Del 6 de novembre de 2009 al 17 de gener de 2010
La mostra, comissariada per l'arquitecte menorquí Joan Gomila, recull els plànols dels projectes més interessants concebuts a Menorca per Josep Claret, tant de les obres públiques com de les privades, executats els anys de la postguerra. Es mostren també documents originals del Pla Claret, primer document urbanístic general de la ciutat de Maó. Organitza: Demarcació de Menorca del Col·legi oficial d'Arquitectes Illes Balears i Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9 a 15h

     
   

Escola Sert: El llibre blanc del projecte - 1 Segona edició: Codi Tècnic i altres normatives
Girona, desembre 2009, i gener, febrer de 2010 Informació i inscripcions

Escola Sert: Campus Professional HISPALYT Catàleg de solucions ceràmiques per al compliment del CTE
Girona 10 de desembre de 2009 -
Informació i inscripcions


Escola Sert: Mòdul 7- Planejament derivat IV: PMU - Plans de millora urbana
Girona 12, 19, 21 i 26 de gener i 2, 4, i 9 de febrer del 2010

 


Cultura: Workshop POST-OIL CITIES

Girona, 23, 24 i 25 de novembre de 2009 a la Sala La Cova
Inauguració 23 de novembre a les 20h

Mes informació

 



  • Arquitecte col·legiat especialitzat en urbanisme, projectes, història de l'art i tassacions de l'Estat, s'ofereix per a col·laborar en un Despatx d'Arquitectura. Interessats trucar al 646 824 921 i demanar per Lluís.
  • Despatx d'arquitectura busca professionals per compartir local al centre de Girona. Interessats trucar al 972 212 985.
  • Es lloga despatx de 45 m2 a la zona de la Punxa. Interessats trucar al 972 244 785 (vespres).
 
  • Conferència Europea de Prevenció de Residus que se celebrarà al Palau de Congressos de Girona els dies 24 novembre i 25 de novembre 2009 (visites tènicques) trobareu el formulacri d'inscripció a la web mes informació
  • ASEMAS Mutua de Seguros y Reaseguros a Prima Fija, convoca un concurs per el disseny de la nova imatge de la seva pàgina web i de l'estructura del butlleti digital d'ASEMAS. Bases concurs
  • Conferència Oberta Catalunya Causa Comuna - Habitatge i paisatge: l'equilibri necessari. Divendres, 20 de novembre de 2009, a les 19.30 hores. Seu de la Demarcació de Girona del COAC. Per inscripcions i més informació, consulteu a sectecnica@causacomuna.cat o truqueu al 93 495 54 08. Programa
  • Curs d'Urbanisme I. Girona, del 19 de novembre al 17 de desembre de 2009. Informació i inscripcions: www.apigirona.com (apartat Links d'interès).
  • Mòdul de formació Arrendaments urbans i rústics del Màster en Estudis Immobiliaris. Girona, del 24 de novembre de 2009 al 12 de gener de 2010. Informació i inscripcions
  • Visita d'obra a la Sagrada Família. Dijous, 26 de novembre de 2009, a les 13 hores. Preu: 24 € (40 places). Reserves a joannathomas@coac.net


| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu PI@