Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 08
del 22 al 28 de febrer de 2016
logo
logologo
       
 
Dilluns 22
Dimarts 23
Dimecres 24
Dijous 25
Divendres 26

Dissabte 27

 

   

CONFERÈNCIA: LES VEUS DELS MONESTIRS

   
 
destacat  de la setmana
 
LA DEMARCACIÓ

CICLE INTESIS: LES VEUS DELS MONESTIRS
El dijous 25 de febrer a les 19.30h, es presentarà la Tesi del Dr. Arquitecte Genaro González Baixauli "Estudi acústic dels monestirs cistercencs masculins del Camp de Tarragona" <Descarrega el targetó> <+info>

AVANÇ CALENDARI

CURS: CEE EDIFICIS TERCIARIS
Una explicació pràctica de totes les eines a l'abast per a realitzar la certificacio energètica en edificis terciaris. Preus especials per arquitectes de la Demarcació de Tarragona. Dies 29 de febrer, 7 i 14 de març. 50€ Inscripcions i més informació aquí.

JORNADA: ENDESA
Com podem millorar els tràmits que s'han de fer amb Endesa i com optimitzar les instal·lacions elèctriques dels nostres edificis? Totes les respostes en aquesta jornada que es farà el dimarts 8 de març a la Demarcació. Aviat us en donarem més detalls.

EXPOSICIÓ: TRAHNTEM LAPIDES MMXVI
Un recull del treball dels alumnes de l'Escola d'Arquitectura de Reus dedicat a la patologia i rehabilitació d'edificis. Podeu veure aquesta exposició del 10 de març al 29 d'abril. La conferència inaugural serà el dijous 10 de març <Descarrega el targetó> <+info>

DIXIELAND: EL BARHAUS ORGANITZA UN SOPAR CONCERT
Emmarcat en el 21è Festival Internacional de Dixieland de Tarragona, el Restaurant Barhaus organitza un sopar a la Sala d'Actes de la Demarcació que comptarà amb l'actuació musical del grup Stromboli Jazz Band. Dijous 17 de març. Cal inscriure's al telèfon 977 24 47 70

BÈLGICA: SESSIONS D'URBANISME COMPARAT
Dimarts 29 de març a les 19.30h, conferència de Kevin Penalva Halpin. A la regió de Brussel·les, s'estan portant a terme estudis estratègics urbans que poden ser interessants de contrastar amb l'urbanisme català Coorganitza AAUC. <Descarrega el targetó> <+info>

CONFERÈNCIA: MIQUEL LACASTA
El dijous 31 de març a les 19.30h, l'estudi d'arquitectura archikubik ens parlarà dels seus últims projectes i de l'edifici d'habitatges a "Ivry-Sur-Seineensque" (França) que recentment ha rebut el premi FAD 2015.

JORNADA: EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I EINA CERMA
Es donaran detalls sobre les novetats normatives en eficiència energètica i s'explicarà com utilitzar el programa CERMA de manera òptima. Dimarts 5 d'abril de 9.30 a 13.30h.
Inscripcions i més informació aquí.

CICLE INTESIS: ANÀLISI FRACTAL DE LES CATEDRALS GÒTIQUES
El dijous 7 d'abril de 2016 a les 19.30h, es presentarà la Tesi del Dr. Arquitecte Albert Samper Sosa "Catedrals Gòtiques no solament es regeixen per patrons geomètrics clàssics, també per un patró determinat per la dimensió fractal. <Descarrega el targetó> <+info>

VERMUT D'OBRA A BONAVISTA I A CAMPCLAR
Dissabte 16 d’abril a les 10.30 del matí visitarem el SDA de Campclar i a continuació el recent inaugurat Complex Parroquial de Bonavista. Al finalitzar la visita es servirà el tradicional vermut.
<Descarrega el targetó>
<+info>

CURS: Compliment normatiu opció general, CTE HE0, HE1 i Certificació energètica, Eina Unificada HULC.
S'explicarà com assolir, de manera pràctica, el coneixement i l'ús de l'Eina Unificada Lider i Calener HULC. Dies 12 i 19 d'abril -de 9.30 a 13.30h i de 15 a 19h- Inscripcions i més informació aquí.

JORNADES DE REPÀS DEL CODI TÈCNIC
Es faran 5 jornades de 4 hores cadascuna: SI, RSCIEI, HS, HR, i SUA. Una explicació de cadascun dels DB's i un repàs de les últimes modificacions que s'han produït en el text normatiu. Dies 3, 10, 17, 24 i 31 de maig de 10 a 14h. Inscripcions i més informació aquí.

 

EXPOSICIÓ: CASA, TERRITORI, PAISATGE
Dibuixos, estudis i projectes a l'illa d’Eivissa, 1994-2014. Stefano Cortellaro. Podeu veure aquesta exposició del 14 de gener a l’11 de març de 2016. <Descarrega el targetó>
<+info>

EXPOSICIÓ: IX BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA A FALSET
Del 15 de gener al 26 de febrer de 2016 podrem visitar l'exposició al Castell de Falset. Una mostra de les obres guardonades en cadascuna de les modalitats de la IX edició d'aquests premis.
<+info>

NOVES ADQUISICIONS A LA BIBLIOTECA
Podeu consultar el <llistat actualitzat desembre 2015> dels últims llibres posats a disposició de tots els col·legiats. Si voleu suggerir l'adquisició d'algun títol en concret, ho podeu fer escrivint un correu electrònic a l'adreça bibl.tar@coac.net.

EXPOSICIÓ: IMATGES DE POBLET
Un recull de fotografies del Monestir de Poblet que van ser preses durant la primera meitat de segle XX. L'exposició es podrà veure del 16 d’octubre de 2015 al 4 de març de 2016 a la Sala Barhaus.
<Descarrega el targetó> <+info>

     
destacat  de la setmana
   

EXPOSICIÓ: L'ARQUITECTURA MODERNISTA AL CAMP DE TARRAGONA I A LES TERRES DE L'EBRE
Aquesta exposició itinerant, produïda per la Diputació de Tarragona, es podrà visitar al Museu d’Alcover del 19 de febrer al 15 d’abril de 2016.
<+Info>

YAZOO'2016 CONFERÈNCIES A L'ESCOLA D'ART DE REUS
Els dies 24, 25 i 26 de febrer, l'Escola d'Art i Diseny de Reus organitza les XII Jornades d'Interiorisme. Conferències de: Jordi Queralt, Joan Martí, Xavier Monteys, Arturo Frediani, Anna i Eugeni Bach, i Max Llamazares i Ivan Pomés. <+info>

DISSENY BIOCLIMÀTIC A LA MORERA DEL MONTSANT
ADDEND ens proposa aquesta activitat formativa de disseny bioclimàtic i edificis eficients. Dies 26, 27 i 28 de febrer a la Morera del Montsant. Activitat reconeguda pel Departament d’Ensenyament a través de l’ICE URV .<+info>

 

FÒRUM DE DEBAT CONVERSES AL CAMP DE TARRAGONA
L'acte inaugural i a la taula rodona tindrà lloc el dilluns 11 d’abril, a les 18h. al Centre Tarraconense El Seminari. Objectius: posar a debat la realitat del territori en una projecció europea i convidar referents mundials d’una determinada matèria.

PREMIS TARRAGONÈS 2016
El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió. Presentació de propostes fins al 29 de juliol de 2015. <+info>

     
destacat  de la setmana
   

LA REGULACIÓ DE LA INSPECCIÓ URBANÍSTICA ÉS COMPETÈNCIA AUTONÒMICA
La Sentència del Tribunal Constitucional de 21 de gener declara inconstitucionals i nuls alguns articles i disposicions del Reial Decret-Llei 8/2011 d’1 de juliol. Nota de premsa.
El Tribunal Constitucional considera que la inspecció dels edificis no té una finalitat de consecució d’objectius de política econòmica general, sinó que és una tècnica o instrument urbanístic, i com a tal és competència de les Comunitats Autònomes, i no de l’Estat.

NOVES PUBLICACIONS DEL MINISTERI DE FOMENT ACCESSIBLES DES DEL WEB
La Direcció general d'Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment informen dels últims estudis i publicacions a què es poden consultar a través del portal web del Departament. > Sectors Residencials a Espanya 2014. > Butlletí Especial Lloguer Residencial. > Actualització de l'Atles Digital de les Àrees Urbanes.

 

REPARACIÓ ESTRUCTURAL EN EDIFICIS EXISTENTS
Nova taula d’interpretació de la normativa de seguretat contra incendis. DT-13. Sobre Intervenció de reparació estructural en edificis existents.

 
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu T@R |