Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 12
del 21 al 27 de març de 2016
logo
logologo
       
 
Dilluns 21
Dimarts 22
Dimecres 23
Dijous 24
Divendres 25

Dissabte 26

 

   
COAC TANCAT
COAC TANCAT COAC TANCAT
 
destacat  de la setmana
 
LA DEMARCACIÓ

HORARI DE SETMANA SANTA
Del dijous 24 de març de 2016 fins al dilluns dia 28 (ambdós inclosos) la Seu de la Demarcació romandrà tancada. Les oficies tornaran a obrir a partir del 29 de març amb l'horari habitual.

NOVES ADQUISICIONS A LA BIBLIOTECA
Podeu consultar el <llistat actualitzat març 2016> dels últims llibres posats a disposició de tots els col·legiats. Si voleu suggerir l'adquisició d'algun títol en concret, ho podeu fer escrivint un correu electrònic a l'adreça bibl.tar@coac.net.

 

EXPOSICIÓ: TRAHNTEM LAPIDES MMXVI
Un recull del treball dels alumnes de l'Escola d'Arquitectura de Reus dedicat a la patologia i rehabilitació d'edificis. Podeu veure aquesta exposició del 10 de març al 27 d'abril.
<Descarrega el targetó>
<+info>

EXPOSICIÓ: LLUC QUERALT AL BARHAUS
Una mirada personal del fotògraf Lluc Queralt, que ens mostra fragments visuals d'edificis emblemàtics a través de dels reflexes. L'exposició es podrà veure del 8 de març al 30 de maig de 2016 a la Sala Barhaus.
<Descarrega el targetó>

EXPOSICIÓ: IX BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA A VALLS
Del 3 de març a l'1 d'abril podrem visitar l'exposició
al Pati de Sant Roc de l'Institut d'Estudis Vallencs
(Carrer Jaume Huguet, 1,  Valls)
<+info>

     
destacat  de la setmana
   

BÈLGICA: SESSIONS D'URBANISME COMPARAT
Dimarts 29 de març a les 19.30h, conferència de Kevin Penalva Halpin. A la regió de Brussel·les, s'estan portant a terme estudis estratègics urbans que poden ser interessants de contrastar amb l'urbanisme català Coorganitza AAUC. <Descarrega el targetó> <+info>

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: VINDRÀ LA NIT
Dimecres 30 de març de 2016 a les 19.30h a la Sala d'Actes de la Demarcació de Tarragona del COAC.
Arola Editors ens convida a la presentació d'aquest llibre de Roser Guasch Bea amb ilustracions de Joan Descals Esquius. 

CONFERÈNCIA: MIQUEL LACASTA
El dijous 31 de març a les 19.30h, l'estudi d'arquitectura archikubik ens parlarà dels seus últims projectes i de l'edifici d'habitatges a "Ivry-Sur-Seine" (França) que recentment ha rebut el premi FAD 2015.
<Descarrega el targetó> <+info>

JORNADA: EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I EINA CERMA
Es donaran detalls sobre les novetats normatives en eficiència energètica i s'explicarà com utilitzar el programa CERMA de manera òptima. Dimarts 5 d'abril de 9.30 a 13.30h.
Inscripcions i més informació aquí.

JORNADA LA PREVISIÓ SOCIAL DE L'ARQUITECTE
Organitzat per HNA. Es tractaran els aspectes legals, fiscals i pràctics de la previsió social a l'entorn de la professió.
Gratuït.
Dijous 7 d'abril de 17 a 19h.

CICLE INTESIS: ANÀLISI FRACTAL DE LES CATEDRALS GÒTIQUES
El dijous 7 d'abril de 2016 a les 19.30h, es presentarà la Tesi del Dr. Arquitecte Albert Samper Sosa "Catedrals Gòtiques no solament es regeixen per patrons geomètrics clàssics, també per un patró determinat per la dimensió fractal. <Descarrega el targetó> <+info>

JUNTA GENERAL ORDINÀRIA
Es convoca a tots els col·legiats de la Demarcació de Tarragona del COAC A la Junta General Ordinària que tindrà lloc el dimecres 13 d'abril de 2016 a 2/4 de 7 del vespre, en primera convocatòria, i a les 7, en segona. <convocatòria>

 

VERMUT D'OBRA A BONAVISTA I A CAMPCLAR
Dissabte 16 d’abril a les 10.30 del matí visitarem el SDA de Campclar i a continuació el recent inaugurat Complex Parroquial de Bonavista. Al finalitzar la visita es servirà el tradicional vermut.
<Descarrega el targetó>
<+info>

CONFERÈNCIA: CÉSAR PORTELA
El dijous 21 d'abril a les 19.30h, l'arquitecte Cesar Portela, que l'any 1999 va rebre el Premio Nacional de Arquitectura, ens parlarà de la seva trajectòria professional.
<Descarrega el targetó> <+info>

CONCERT DE GUITARRA
Divendres 22 d’abril a les 19:30 h. El Conservatori de Música de Tarragona organitza aquest concert, a la sala d'actes del COAC, amb l'actuació dels germans Elena i Hendrik Martín, que recentment han rebut el 1r premi al Concurs de Cambra Higini Anglès a Reus el 2015.

EXPOSICIÓ: “600 totxanes grogues” Cadaval & Solà-Morales
El dijous 28 d’abril a les 19.30h s’inaugura aquesta exposició amb una conferència a càrrec dels arquitectes del despatx.
L’exposició es podrà visitar fins al 10 de juny de 2016.
<Descarrega el targetó>
<+info>

CURS: Compliment normatiu opció general, CTE HE0, HE1 i Certificació energètica, Eina Unificada HULC.
S'explicarà com assolir, de manera pràctica, el coneixement i l'ús de l'Eina Unificada Lider i Calener HULC. Dies 12 i 19 d'abril -de 9.30 a 13.30h i de 15 a 19h- Inscripcions i més informació aquí.

JORNADES DE REPÀS DEL CODI TÈCNIC
Es faran 5 jornades de 4 hores cadascuna: SI, RSCIEI, HS, HR, i SUA. Una explicació de cadascun dels DB's i un repàs de les últimes modificacions que s'han produït en el text normatiu. Dies 3, 10, 17, 24 i 31 de maig de 10 a 14h. Inscripcions i més informació aquí.

     
destacat  de la setmana
   

EXPOSICIÓ: L'ARQUITECTURA MODERNISTA AL CAMP DE TARRAGONA I A LES TERRES DE L'EBRE
Aquesta exposició itinerant, produïda per la Diputació de Tarragona, es podrà visitar al Museu d’Alcover del 19 de febrer al 15 d’abril de 2016.
<+Info>

 

PREMIS TARRAGONÈS 2016
El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió. Presentació de propostes fins al 29 de juliol de 2015. <+info>

     
destacat  de la setmana
   

LA REGULACIÓ DE LA INSPECCIÓ URBANÍSTICA ÉS COMPETÈNCIA AUTONÒMICA
La Sentència del Tribunal Constitucional de 21 de gener declara inconstitucionals i nuls alguns articles i disposicions del Reial Decret-Llei 8/2011 d’1 de juliol. Nota de premsa.
El Tribunal Constitucional considera que la inspecció dels edificis no té una finalitat de consecució d’objectius de política econòmica general, sinó que és una tècnica o instrument urbanístic, i com a tal és competència de les Comunitats Autònomes, i no de l’Estat.

NOVES PUBLICACIONS DEL MINISTERI DE FOMENT ACCESSIBLES DES DEL WEB
La Direcció general d'Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment informen dels últims estudis i publicacions a què es poden consultar a través del portal web del Departament. > Sectors Residencials a Espanya 2014. > Butlletí Especial Lloguer Residencial. > Actualització de l'Atles Digital de les Àrees Urbanes.

 

REPARACIÓ ESTRUCTURAL EN EDIFICIS EXISTENTS
Nova taula d’interpretació de la normativa de seguretat contra incendis. DT-13. Sobre Intervenció de reparació estructural en edificis existents.

 
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu T@R |