Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 18
del 2 al 8 de maig de 2016
logo
logologo
       
 
Dilluns 02
Dimarts 03
Dimecres 04
Dijous 05
Divendres 06

Dissabte 07

 

JORNADES DE REPÀS DEL CODI TÈCNIC

 

 

   
 
destacat  de la setmana
 
LA DEMARCACIÓ

JORNADES DE REPÀS DEL CODI TÈCNIC
Es faran 5 jornades de 4 hores cadascuna: SI, RSCIEI, HS, HR, i SUA. Una explicació de cadascun dels DB's i un repàs de les últimes modificacions que s'han produït en el text normatiu. Dies 3, 10, 17, 24 i 31 de maig de 10 a 14h. Gratuït. Inscripcions i més informació aquí.

CONGRÉS D'ARQUITECTURA 2016
Enguany el COAC organitza aquest Congrés amb la voluntat de construir una visió col·lectiva de futur de la professió i de difondre l'arquitectura. Envia, a partir del 15 de maig, la teva comunicació, que formarà part del debat obert a les xarxes socials i el web. Participa-hi!

VERMUTS D'OBRA A TORTOSA - INSCRIPCIONS OBERTES
El dissabte 28 de maig s’organitza una visita arquitectònica a Tortosa. Podrem fer un recorregut per la ciutat visitant els edificis guardonats a l’última Mostra d’Arquitectura de les Terres de l’Ebre  i d’altres projectes recents. Consulta el Programa. Més informació i inscipcions aquí.


NOU NÚMERO DE QUADERNS
Podeu recollir el nou número de la revista Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme a la consergeria de la Demarcació. Es tracta d'un número doble (266-267) i porta per títol “Atles de clixés polítics”.
<+info>

EXPOSICIÓ: “600 totxanes grogues” Cadaval & Solà-Morales
Una Mostra de 40 projectes, 60 maquetes, 1 vídeo amb les obres d'aquest despatx d'arquitectura que es podrà veure del 28 d'abril fins al 10 de juny a la Demarcació de Tarragona del COAC.
<Descarrega el targetó>
<+info>

EXPOSICIÓ: ESTRUCTURES PER SEURE, de Soldevila Arquitectes
L'exposició es podrà veure del 26 d’abril al 27 de maig de 2016 a la Sala El Llimoner de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus (carrer del Vent, 6, Reus).
<Descarrega el targetó>
<+info>

 

VISAT INFORMA
A data d’avui els expedients es revisen en un termini de
4 dies laborables.
Els visats exprés es continuen revisant en el termini de
2 dies laborables.

EXPOSICIÓ: L'ARQUITECTURA DE L'EBRE A TARRAGONA
Del 25 d’abril al 30 de juny de 2016 podem veure l'exposició de la 4a mostra d’Arquitectura de les Terres de l’Ebre (2007-2013) a Sala d’Exposicions Annexa de la Demarcació de Tarragona del COAC.
<Descarrega el targetó>
<+info>

EXPOSICIÓ: IX BIENNAL ALEJANDRO DE LA SOTA A TORTOSA
Del 6 d'abril al 3 de juny de 2016 es podrà veure l'exposició
a la Demarcació del l'Ebre del COAC.
(Carrer Berenguer IV, 26, Tortosa).
<+info>

EXPOSICIÓ: LLUC QUERALT AL BARHAUS
Una mirada personal del fotògraf Lluc Queralt, que ens mostra fragments visuals d'edificis emblemàtics a través dels reflexes. L'exposició es podrà veure del 8 de març al 30 de maig de 2016 a la Sala Barhaus.
<Descarrega el targetó>

NOVES ADQUISICIONS A LA BIBLIOTECA
Podeu consultar el <llistat actualitzat març 2016> dels últims llibres posats a disposició de tots els col·legiats. Si voleu suggerir l'adquisició d'algun títol en concret, ho podeu fer escrivint un correu electrònic a l'adreça bibl.tar@coac.net.

     
destacat  de la setmana
   

CONFERÈNCIA: INTERMEDIS
El dijous 19 de maig a les 19.30h, l'arquitecte Carles Enrich ens parlarà d' espais habitables i situacions d’intercanvi, on s'optimitzen  sempre els mitjans materials i es respecten les condicions pròpies de l’hàbitat natural i urbà. <Descarrega el targetó> <+info>

CONFERÈNCIA: LAGULA ARQUITECTES
El dijous 2 de juny a les 19.30h, l'arquitecte Ignacio López Alonso de l'estudi Lagula Arquitectes ens parlarà dels conceptes que defineixen la seva arquitectura. Posteriorment s'obrirà el debat a tots els assistents. <Descarrega el targetó> <+info>

 

FESTIVAL INTERNACIONAL DE FOTOGRAFIA SCAN TARRAGONA
Del 17 d'octubre al 21 de desembre.
Si esteu interessats en exposar les vostres fotografies al COAC Tarragona, podeu contactar amb nosaltres a cultura.tar@coac.net.
Presentació de portafolis fins al 13 de maig.

     
destacat  de la setmana
   

MASTER UNIVERSITARI, MEDI AMBIENT I SEGURETAT LABORAL
Sessions informatives: 10 i 19 de maig, 21 de juny i 5 de juliol.
Dates del master: del 7/10/2016 al 6/10/2017
Centre: URV - ETSEQ Av dels Països Catalans, 26. Tarragona
<+info>

BECA D'INVESTIGACIÓ A NOVA YORK
La Fundació Arquia subvencionarà amb una dotació de 18.000 euros.
La inscripció a la convocatòria únicament es podrà efectuar en línia, a través de la plataforma de la Fundació Arquia. Data límit: 31 maig 2016. Consulta les Bases.

CONCURS D'INTERVENCIONS ARTÍSTIQUES A VALLS
FLORITS. ART AL BARRI és un concurs d’intervencions artístiques efímeres convocat per l’ASSOCIACIÓ BARRI ANTIC DE VALLS. Les intervencions s'hauran de realitzar entre el 14 i el 21 de maig de 2016. Consulta les Bases.

PREMIS NACIONALS D'ARTS PLÀSTIQUES, DE FOTOGRAFIA, DE DISSENY DE MODA, I DE RESTAURACIÓ I CONSERVACIÓ DE BÉNS CULTURALS Convocatòria (BOE 66 de 17.3.2016). El termini per a la presentació de les propostes serà de dos mesos a comptar de la data de publicació al BOE. Bases Reguladores.

 

VII PREMI PORT DE TARRAGONA
L’Autoritat Portuària de Tarragona i l’Arxiu del Port de Tarragona convoquen el VII Premi d’Investigació Port de Tarragona. La dotació del premi és de 6.000 euros i el termini de presentació dels projectes es 25 de novembre de 2016. Consulta les bases.

MASTER UNIVERSITARI D'ANÀLISI I GESTIÓ DEL TERRITORI
Planificació, Governança i Lideratge Territorial.
Centre: Facultat de Turisme i Geografia, Universitat Rovira i Virgili. Ensenyament: Semi-presencial: Crèdits: 60 Horari: tarda-nit
<+info>

PREMIS TARRAGONÈS 2016
El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió. Presentació de propostes fins al 29 de juliol de 2015. <+info>

     
destacat  de la setmana
   

LA REGULACIÓ DE LA INSPECCIÓ URBANÍSTICA ÉS COMPETÈNCIA AUTONÒMICA
La Sentència del Tribunal Constitucional de 21 de gener declara inconstitucionals i nuls alguns articles i disposicions del Reial Decret-Llei 8/2011 d’1 de juliol. Nota de premsa.
El Tribunal Constitucional considera que la inspecció dels edificis no té una finalitat de consecució d’objectius de política econòmica general, sinó que és una tècnica o instrument urbanístic, i com a tal és competència de les Comunitats Autònomes, i no de l’Estat.

NOVES PUBLICACIONS DEL MINISTERI DE FOMENT ACCESSIBLES DES DEL WEB
La Direcció general d'Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment informen dels últims estudis i publicacions a què es poden consultar a través del portal web del Departament. > Sectors Residencials a Espanya 2014. > Butlletí Especial Lloguer Residencial. > Actualització de l'Atles Digital de les Àrees Urbanes.

 

REPARACIÓ ESTRUCTURAL EN EDIFICIS EXISTENTS
Nova taula d’interpretació de la normativa de seguretat contra incendis. DT-13. Sobre Intervenció de reparació estructural en edificis existents.

 
| la teva opinió | donar-se de baixa | Arxiu T@R |