Si no pots veure aquest butlletí correctament fes clic aquí
 
logo
Setmana 28
del 10 al 16 de juliol de 2017
logo
logologo
       
 
Dilluns 10
Dimarts 11
Dimecres 12
Dijous 13
Divendres 14

Dissabte 15

INICI EXPOSICIÓ: X BIENNAL AL MORELL

 

 

INICI EXPOSICIÓ: ARQUITECTURES DESAPAREGUDES

   
 
destacat  de la setmana
 
LA DEMARCACIÓ

EXPOSICIÓ: ARQUITECTURES DESAPAREGUDES
Del 13 de juliol al 18 de setembre de 2017 al COAC de Tarragona. Mostra d'un conjunt d’obres del territori català desaparegudes o que han sofert una transformació considerable. Produïda per l’Arxiu Històric del COAC.
<Descarrega el targetó> <+info>

EXPOSICIÓ ITINERANT: X BIENNAL AL MORELL
Del 10 de juliol al 6 de setembre de 2017, l'exposició es podrà veure a l'Ajuntament del Morell (Plaça Era del Castell, 5, El Morell. Tel. 977 84 06 17) . <+info> Un Recull de les obres guardonades a la X Mostra d'arquitectura de Tarragona.

EL PARLAMENT APROVA LA LLEI DE L'ARQUITECTURA
En dat a 28 de juny, el ple del Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de l’Arquitectura. Conclou així un procés iniciat fa quatre anys pel Departament de Territori i Sostenibilitat amb l’impuls del Col·legi d’Arquitectes. <+info>

HORARI D'ESTIU
A partir de Sant Joan les oficines de la Demarcació estaran obertes de 08:00h a 15:00h. Tardes tancat.
Del 14 al 27 d'agost la seu estarà tancada per vacances del personal.

EXPOSICIÓ: LES CATEDRALS DEL VI
Del 15 de maig al 31 d'agost del 2017 al Barhaus. Un recull d'imatges dels cellers cooperatius modernistes de les nostres comarques, obres dels arquitectes Cèsar Martinell Brunet i Pere Domènech Roura.
Una edició de l'Agrupació Fotogràfica de Reus <+info>

 

NOVES ADQUISICIONS A LA BIBLIOTECA
Podeu consultar el <llistat actualitzat juny 2017> dels últims llibres posats a disposició de tots els col·legiats. Si voleu suggerir l'adquisició d'algun títol en concret, ho podeu fer escrivint un correu electrònic a l'adreça bibl.tar@coac.net.

VISAT TELEMÀTIC
Vols aprendre a fer el teu primer visat telemàtic? Des de la Demarcació us oferim un servei d’assessorament  personalitzat, de dilluns a divendres, de 08:00h a 15:00h. Podeu trucar al telèfon de la Demarcació per demanar cita prèvia i reservar dia i hora.

SERVEI D'ASSESSORAMENT TÈCNIC
L'horari d'atenció telefònica i presencial a les oficines del SAT és de dilluns a divendres de 10 a 14h.
Per a consultes urgents podeu enviar un correu electrònic a satvisat@coac.cat

VISAT INFORMA
A data de difusió d'aquest butlletí, els expedients es revisen en un termini de 7 dies laborables i els visats exprés es continuen revisant en el termini de 2 dies laborables.

     
destacat  de la setmana
   

EXPOSICIÓ ITINERANT: X BIENNAL A REUS
Del 7 de setembre al 25 d'octubre la l'exposició dels projectes guardonals a la X Mostra d'arquitectura de Tarragona estarà a la Biblioteca Pere Anguera de Reus  (Carrer de Joan Salvat Papasseit, 14, Reus. tel 977 01 00 25) <+info>

EXPOSICIÓ: IMPORT ZURICH
Una mostra del treball de diversos estudis suïssos de la ciutat de Zurich. Oberta del 21 de setembre al 17 de novembre de 2017 a la Sala d'Exposicions de la Demarcació de Tarragona del COAC.
Aviat més informació.

CURS D'ESPECIALITZACIÓ DE L'ARQUITECTE
Dirigit als arquitectes i tècnics que vulguin especialitzar-se en les tasques que es desenvolupen des de l’Administració pública. Del 26 de setembre del 2017 al 7 de juny del 2018. Preu: 912€ per Inscrits als Serveis de la Demarcació. Inscripcions i més informació aquí.

 

VIATGE A ZURICH PREINSCRIPCIONS OBERTES
La Demarcació de Tarragona del COAC organitza un viatge a la ciutat suïssa de Zurich els dies 3,4 i 5 de novembre de 2017. Podeu fer la reserva prèvia sense compromís enviant un correu a tarragona@coac.net, abans del 28 d'agost.

CICLE INTESIS: ESTRUCTURES - JOSEP RAMON SOLÉ
El dijous 9 de novembre de 2017 a les 19.30h al COAC de Tarragona, l'arquitecte Josep Ramon Solé Marzo esns parlarà del concepte estructural en els edificis i es farà un resum de la seva Tesi Doctoral, titulada "Anàlisi estructural de les plaques de formigó posttesat"

     
destacat  de la setmana
   

CICLE DE CONFERÈNCIES: ELS ARQUITECTES MODERNISTES DEL CAMP DE TARRAGONA.
10 de juliol a Tgn - JOSEP M. JUJOL. A càrrec de Josep M. Jujol Jr.
9 d'octubre a Reus - PERE CASELLES. A càrrec d'Anton Pàmies.
<Consulteu el Programa>
Es faran, a més, altres conferències.

PREMIS TARRAGONÈS 2017
El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió. Presentació de propostes fins al 28 de juliol de 2017. <+info>

 

REUS OCULT 2017 - OBERTURA D'INSCRIPCIONS
Anima't a participar com a voluntari al REUS OCULT 2017, que enguany es celebrarà els dies 16 i 17 de setembre. Pots triar el rol que més t'agradi (Accés / Guia / Registre), dedicar-li el temps que creguis i escollir també l'edifici a visitar. Inscripcions i més informació aquí.

REUS SIMPLIFICA ELS TRÀMITS D'ACTIVITATS ECONÒMIQUES
Ja està operativa la Finestreta Única Empresarial (FUE) per tramitar l'inici d'activitats econòmiques a Reus, un instrument que permet fer les gestions online, a qualsevol hora del dia els 365 dies de l'any.
<+info>

     
destacat  de la setmana
   

APROVADA LA LLEI DE L'ARQUITECTURA
El dimecres 28 de juny, el Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei de l'Arquitectura que posa en valor l'interès públic de l'arquitectura i té per objectiu principal restablir el seu valor social i la tasca dels arquitectes per tal de millorar el benestar de les persones. <+info>

NOU REGLAMENT DE PROTECCIÓ CONTRA INCENDIS
RD 513/2017, de 22 de maig, Reglament d’Instal•lacions de Protecció Contra Incendis.

SUBVENCIONS PER REHABILITAR EDIFICIS RESIDENCIALS
S'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per al foment de la rehabilitació edificatòria d'edificis de tipologia residencial per a l'any 2017.
Període de sol·licitud: Del 18/05/2017 al 31/07/2017. <+info>

NOVETATS ITE
Tal i com indica la disposició transitòria del Decret 67/2015, de 5 de maig, per al foment del deure de conservació, manteniment i rehabilitació dels edificis d’habitatges, el termini per a acreditar l’esmena de les deficiències greus finalitza el 27 de maig de 2017 per als ITE fets segons el D. 187/2010.

RATIFICACIÓ DE LES CONDICIONS DE FINAL D'OBRA I HABITABILITAT
Nou model de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per a la ratificació de les condicions de final d'obra i d'habitabilitat. Vàlid per habitatges amb certificat final d'obra caducat, (més de 12 mesos) que no hagin obtingut la cèdula d'habitabilitat de primera ocupació. Descarrega el document.

 

INSTRUCCIONS TÈCNIQUES SP (INCENDIS)
Posem en coneixement vostre la publicació de noves instruccions tècniques per part de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments.
Podeu descarregar-les clicant a cadascun dels següents enllaços:
SP 131:2016 - Sistemes de ruixadors automàtics d'aigua
SP 132:2016 - Condicions de Seguretat en cas d'incendi en els aparcaments sota rasant
SP 133:2016 - Compartimentació de recorreguts en escales d'evacuació
SP 134:2016 - Consideració de l'accés a una escala com a sortida de planta
SP 135:2016 - Sortida de planta en establiments d'ús hospitalari
SP-136:2017 - Certificació d’instal·lació o aplicació de productes de protecció passiva contra incendis.
SP-137: 2017 - Condicions de Prevenció i Seguretat en cas d’Incendi en els Habitatges destinats a Allotjament Turístic.

OFERTES DE LA BORSA DE TREBALL:
> 1 oferta d’Incorporació o col·laboració en empresa.
Consulta les ofertes al web de la Borsa de Treball.

 

© 2017 Demarcació de Tarragona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya | Carrer Sant Llorenç, 20-22 | 43003 Tarragona | Tel. 977 24 93 67 | tarragona@coac.cat
Consulta l'arxiu de butlletins T@R.

Has rebut aquest correu electrònic perquè formes part de les llistes de distribució del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.
Pots deixar de rebre comunicacions del COAC clicant aquí o modificar les les teves enviant un correu aquí.